HDMI

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Re: HDMI

Příspěvek od davidhighend »

Mark Levinson píše: To Renown:
Pleas, kolik stojí tento HDMI kabel od VDH v délce cca 2 metry?
Hoj pane, tady mas stranky, kde se muzes kouknout na ceny
http://www.futureshop.co.uk/advanced_se ... 4087958223

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

A v čem je přesně to navýšení kvality? Barevnější barvy, ostřejší hrany, lepší podání hloubky ostrosti?

U HDMI se totiž nemůžete vymlouvat na podobné kraviny jako u CD. Jde to v zásadě z počítače do počítače a na rozdíl od CD to prostě jsou JEDNIČKY A NULY. Kabel buď nestíhá a obraz se sere, protože má malý datový tok, nebo ho něco ruší a třeba zrní. Ale když funguje, tak funguje. Třeba já mám na hodně dlouhém kabelu (10m - 700Kč) úplně stejný obraz jako jsem měl na kabelu 2m za 1000, pouze za určitých podmínek mi sněží přes černou barvu. A to JENOM přes černou! Ne přes 1% šedou. Taky by mě zajímalo v čem se ten obraz přesně liší? Je barevnější? To se dá poladit na každé televizi i bez kabelu. Ostřejší? Na to jsou testovací obrazce a dá se dost snadno dokázat, jestli tam nějaká změna je nebo ne. Navíc PIXELY se rozmazávají dost těžko. Ty buď jsou nebo nejsou. Na začátku signálu je procesor a na konci taky a ten zobrazuje pixely, které mu po kabelou dojdou. Pokud by mu nedošly, tak nebude obraz trošku horší, ale v daném místě úplně podělaný.

A už vidím jak k někomu někdo přijde na návštěvu a "tajně" mu přehazuje kabel do televize. To už je snažší přefiknout mu ženu.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Navíc test dvou kabelů by šel udělat dost snadno. Existují totiž věcičky, které dokáží z konce kabelu nahrávat třeba výstup z DVD, Playstationu, nebo PC jako video. Pokud se to HD video nějakého testovacího obrazce nekomprimovaně nahraje pokaždé s jiným kabelem, tak se z něj dá bez problému z každé verze vytípnout jeden screenshot (stejně jako z originálního zdroje před posláním kabelem) a ten si můžeš ve photoshopu pěkně prozkoumat s kapátkem a zjišťovat RGB hodnoty každého bodu. A to jsem zvědavý, kolik peněz by si vsadil na to, že s tvým super kabelem najdeme nějaký rozdíl.

Ještě si pod ten kabel dejte cerabally aby nevibroval, napájejte ho 2000W externím zdrojem a počmárejte super zostřující fixou. *headbang* *headbang* *headbang* :idea:

Tomíček
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomíček »

Doporučuji vyzkoušet. Myslím, že jeden z hlavních parametrů kabelu je jeho odolnost vůči rušení, tedy kvalita stínění.
Já potřeboval propojit cca 5m a první jsem koupil levnou Hamu. Na černých plochách obrazu "sněžení", vede mi poblíž několika spínaných zdrojů (to teď prosím neřešme ). Tak jsem koupil nový od Profigoldu na doporučení svého známého z TV servisu a zmizelo to. Nechci hned říkat že barvy byly víc "pleťové" apod.,
nicméně si myslím, že jakmile je černá černá bez rušení/sněžení, bude určitě kvalitnější i podání celkového obrazu.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

NEBUDE. O to právě jde. S 2m kabelem za 4000 ani náhodou. Jediné co má vliv je stínění a datový tok a to mají kabely do 5m dobré už při normálních cenách.

Tomíček
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomíček »

Hellboy píše:NEBUDE. O to právě jde. S 2m kabelem za 4000 ani náhodou. Jediné co má vliv je stínění a datový tok a to mají kabely do 5m dobré už při normálních cenách.
To už možná ano. Nicméně já psal o Hamě za tři stovky vs. Profigold za dvanáct stovek, 5m. Tam již rozdíl byl.

http://www.mironet.cz/kabel-video-hdmi- ... m+dp89253/

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Při výrobě mého nového hifistolku jsem zjistil, že mi nebude stačit délka mého stávajícího HDMI Monster z Datartu. Budu muset jít z metru na metr a půl. Nemáte někdo tip na slušný kabel, co bych k tomu vrazil? Jde mezi BD player a TV. Sestava v podpisu. *thumbs up*

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Z PC do TV mi šlapal nějaký noname v délce 10m (video+audio), což ale bylo málo abych jej vedl podél zdí přes celý byt, tak jsem jej ještě prodloužil přes noname repeater a noname kabel 3m a jede to bez problému už 2-3 roky.
HDMI noname 15 m už byl zarušený, měl velký útlum. 10 m je OK. S repeaterem by asi šlo klidně i 20 m.
Je příjemné si na TV přepnout a kouknout, jestli mi už na PC v jiné části bytu něco dojelo apod.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Takže na metr a půl je to v podstatě jedno?

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Pri te delce je to jedno. Asi bych kupoval kabel hdmi verze 1.4, je to novejsi specifikace pro vyssi datovy tok, takze kvalitnejsi nez bezna verze 1.3.
Ja mam taky tv a bdp propojeny 1.5 m noname v.1.3 .
A mala oprava k predchozimu - nemam 10+3m ale 10+5 m od pc.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

No tak nakonec jsem objednal toto http://shop.vlk-electronic.cz/produkty/ ... ethernetem
Jakože ani málo ani moc. :oops: Myslím, že to asi není nic proti ničemu ;)

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Je to celkem jedno. Třeba tenhle http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0CX0CZ1RJD by ti za desetinu ceny udělal stejnou službu.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

No, já teď poprvé měl systém, který byl propojený čistě jen HDMI kabely, protože všechny komponenty měly HDMI certifikaci.
A fungovallo to náramně.
Trochu jsem si o tom našel a HDMI je budoucnost digitálního přenosu.

https://www.avhifi.cz/blog/17-blog/co-t ... to-je-hdmi

https://www.antena.cz/hdmi-co-to-je-a-j ... zich-c569/

https://cs.wikipedia.org/wiki/High-Defi ... _Interface

Nejen, že jde o bit-perfect přenos dat, navíc díky ethernetovému kanálu ty připojená zařízení mezi sebou komunikují a můžou být dokonce připojená na síť. Sdělí si, jaké formáty a rozlišení podporují, takže pokud má proběhnout převzorkování, proběhne jen jednou a na nejlepším místě.
HDMI není jenom drát spojující moderní digitální komponenty. Je to inteligentní systém nekomprimovaného přenosu digitálních dat.

Můj blížící se budoucí systém pojede čistě v HDMI............................

(Pro spokojenost hifistů konkrétní údaje -- HDMI zařízení -- TV Philips, OPPO BDP-105D, set-top box O2 TV, základní deska mého PC MSI H310M PRO-M2, to vše zapojené čtyřmi HDMI kabely AudioQuest Pearl HDMI 2.0 do NAD C 368 BluOS 2i HDM-2.)

Obrázek

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Bohužel zase jen půl pravdy a kde jsi spal posledních 10 let? Jak řešíš jitter u nekompatibilních přístrojů? Ještě si k tomu vyhledej info.
Hlavní je, že Tě to baví a nenudíš se.

Hodně úspěchů v bádání HDMI.

Ujo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ujo »

HDCD hraje bezpohyby lip nez CD. Staci si to posletnot. Mimochodem co to je za blbou otazku? Jestli si chces koupit kvalitni CD’ s, tak bez na Amazon Japan.

Ujo

O

Odpovědět