HDMI
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Re: HDMI
S kabely Profigold mám dobré zkušenosti, hlavně tedy propojení scart, které používám nyní. Za rozumnou cenu slušná kvalita. Co říkáte na kabel PROFIGOLD PROV1002?
http://eshop.kak.cz/zbozi/kap010-kabel- ... ojovaci-h/
http://eshop.kak.cz/zbozi/kap010-kabel- ... ojovaci-h/
Tak toho kabelu bych já osobně se vůbec nebál.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Jeste jak ses Viki ptal jaky je rozdil mezi generacemi HDMI od 1.0 - 1.3 , tak tady je odkaz pro vysvetleni faktu.
http://cs.wikipedia.org/wiki/High-Defin ... _Interface
http://cs.wikipedia.org/wiki/High-Defin ... _Interface
Ještě jeden odkaz na ten Profigold. http://www.audioexpert.cz/video-kabely/ ... =413294003
Zmiňují certifikaci HDMI 1.3. Pokud chceš dát za kabel cca litr, tenhle bude OK.
Zmiňují certifikaci HDMI 1.3. Pokud chceš dát za kabel cca litr, tenhle bude OK.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Oggy, Dejvide, díky.
Podle té Wikipedie by současné kabely měli mít všechny certifikaci 1.3, usuzuji to podle doby zavedení (wikipedie uvádí rok 2006). Takže technicky by na tom současné kabely měly být stejně, jen provedením se to bude lišit. A cenou
Podle té Wikipedie by současné kabely měli mít všechny certifikaci 1.3, usuzuji to podle doby zavedení (wikipedie uvádí rok 2006). Takže technicky by na tom současné kabely měly být stejně, jen provedením se to bude lišit. A cenou
Jen sem nahodim, ze tento rok jiz prisla nova rada verze HDMI 1.4. Bude mit nejaka dalsi vylepseni co se tyce vetsiho rozliseni 3D podpora a nejake dalsi vymozenosti. (da se to dohledat, ale nez se verze 1.4 uvede do praxe, jeste to nejakou dobu bude trvat)
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Teda Piskote Ty mi dáváš. To znamená, že je lepší počkat na verzi 1.4 a ještě nic nekupovat To když příjde verze 1.4, tak budou ty předchozí verze na vyhození protože nebudou poskytovat tak kvalitní obraz
Dnes se všechno dělá tak aby to zpětně kompatibilní s předchozí řadou. To znamená že HDMI 1.3 kabel půjde i na TV která má port HDMI 1.4 akorát to nebude ten
"plný" přenos s těmi vylepšeními které tento nový standard bude poskytovat. Hold Stereo jsou pořád dvě bedny ale u multikanálu nebo obrazu pořád přicházejí nějáké nové specifikace
"plný" přenos s těmi vylepšeními které tento nový standard bude poskytovat. Hold Stereo jsou pořád dvě bedny ale u multikanálu nebo obrazu pořád přicházejí nějáké nové specifikace
HDMI
a jak to smolejí v SUPRA JENVING TECHNOLOGY?
........cable SUPRA HF100 is specially designed for use over long runs and high resolutions with HDMI and DVI hardware.
HF100 Design - kabel, který je používán pro výrobu HDMI a DVI u SUPRY. Na skladě i v metráži.
The cores of SUPRA HF100 are insulated with PE for low capacitance and high velocity factor.
The digital pairs are impedance stable over the entire frequency range up to 600MHz. The pairs are twisted with different pitch in order to minimize crosstalk.
SUPRA HF100 cable is double shielded. The most important cores are separately screened and in addition there is a common shielding of all cores. The shieldings provide efficient protection from electro-magnetic radiation.
We do not recommend cable runs over 20m for DVI-DVI. ...................
TTD kabelu HF100
http://www.jenving.se/tables/tb-hf100.htm
Certifikace: každý dobrý kabel HDMI nebo DVI by ji měl mít. Prodejce jí má mít dispozici.
Znamená to, že výrobce zaručuje chodivost u dlouhých kabelů. Krátké většinou chodí skoro všem. Mám na mysli délky od 0,5 do 4 metrů. Tam je skoro fuk, co koupíte, zda Philips, Profigold či Krupp.
U vyšších délek tato certifikace má již svoje opodstatnění. Je to výsledek testu v Autorizovaném Test Centru v Sunnyvale v Kalifornii.
Tato procedura je velmi nákladná finančně, proto se vždy podepisuje na ceně HDMI - DVI kabelů!
U necertifikovaných kabelů je to pak vždy metoda pokusů a omylů. Při porovnávání kvality obrazu u velkých délek od různých výrobců ROZDÍLY jsou.
U obrazu se to pozná velmi snadno a rychle!
........cable SUPRA HF100 is specially designed for use over long runs and high resolutions with HDMI and DVI hardware.
HF100 Design - kabel, který je používán pro výrobu HDMI a DVI u SUPRY. Na skladě i v metráži.
The cores of SUPRA HF100 are insulated with PE for low capacitance and high velocity factor.
The digital pairs are impedance stable over the entire frequency range up to 600MHz. The pairs are twisted with different pitch in order to minimize crosstalk.
SUPRA HF100 cable is double shielded. The most important cores are separately screened and in addition there is a common shielding of all cores. The shieldings provide efficient protection from electro-magnetic radiation.
We do not recommend cable runs over 20m for DVI-DVI. ...................
TTD kabelu HF100
http://www.jenving.se/tables/tb-hf100.htm
Certifikace: každý dobrý kabel HDMI nebo DVI by ji měl mít. Prodejce jí má mít dispozici.
Znamená to, že výrobce zaručuje chodivost u dlouhých kabelů. Krátké většinou chodí skoro všem. Mám na mysli délky od 0,5 do 4 metrů. Tam je skoro fuk, co koupíte, zda Philips, Profigold či Krupp.
U vyšších délek tato certifikace má již svoje opodstatnění. Je to výsledek testu v Autorizovaném Test Centru v Sunnyvale v Kalifornii.
Tato procedura je velmi nákladná finančně, proto se vždy podepisuje na ceně HDMI - DVI kabelů!
U necertifikovaných kabelů je to pak vždy metoda pokusů a omylů. Při porovnávání kvality obrazu u velkých délek od různých výrobců ROZDÍLY jsou.
U obrazu se to pozná velmi snadno a rychle!
Mark Levinson Zdravým . Ty kabeli by měli umět certifikaci na určitej tok informací , to znamená že certifikace HDMI 1.3b v pohodě propustí toto (podpora Deep Color, x.v.Color, 1080i, 1080p, 1440p, Dolby True HD, DTS HD, kompatibilní s PS3 a XBOX 360) ale kabel s certifikací HDMI 1.0 už nepustí plnou kvalitu obrazu.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
To Svensound:
Díky moc za osvětlení této problematiky. Já potřebuji délky 1,5m-2m, takže v podstatě mi bude stačit jakýkoliv značkový kabel s certifikací 1.3 nebo 1.4.
Topinko taky zdravím,
takže pro jistotu koupím kabel ze současné produkce 1.3 nebo 1.4 a mělo by to být O.K., že?
Díky.
Díky moc za osvětlení této problematiky. Já potřebuji délky 1,5m-2m, takže v podstatě mi bude stačit jakýkoliv značkový kabel s certifikací 1.3 nebo 1.4.
Topinko taky zdravím,
takže pro jistotu koupím kabel ze současné produkce 1.3 nebo 1.4 a mělo by to být O.K., že?
Díky.
HDMI
Levinsone,
nepředpokládám, že v krámu budou mít fyzicky certifikát jako je to u mne ve vzorkovně, ale toto označení musí být zvýrazněno na blistru, pokud není, tak jí kabel nemá!
Ta hláška zní takto:
ATC approved
V1,3 WITH DEEP COLOR
nepředpokládám, že v krámu budou mít fyzicky certifikát jako je to u mne ve vzorkovně, ale toto označení musí být zvýrazněno na blistru, pokud není, tak jí kabel nemá!
Ta hláška zní takto:
ATC approved
V1,3 WITH DEEP COLOR
lachim definitivně doporučuje
audioquest hdmi-3.
ale od chlada. za tu cenu až neuvěřitelné.
(doufám, že to není perfektní plagiát od čongů)
i kabel-guru Pytel je potěšen!
(a ten by to snad poznal)
audioquest hdmi-3.
ale od chlada. za tu cenu až neuvěřitelné.
(doufám, že to není perfektní plagiát od čongů)
i kabel-guru Pytel je potěšen!
(a ten by to snad poznal)
svensound
A certifikuje supra HDMI kabel na Full HD i na délku 15 metrů?? Vím že už nad 10 metrů má spousta kabelů výpadky v obraze pokud se jedná o 1080p
vím že když člověk přenáší jen 720p tak i 10 metrů zvládne nějáký no name kabel. Na takto dlouhé vzdálenosti se ptám především kvůli HD projektoru.
A certifikuje supra HDMI kabel na Full HD i na délku 15 metrů?? Vím že už nad 10 metrů má spousta kabelů výpadky v obraze pokud se jedná o 1080p
vím že když člověk přenáší jen 720p tak i 10 metrů zvládne nějáký no name kabel. Na takto dlouhé vzdálenosti se ptám především kvůli HD projektoru.
HDMI
Certifikát je do 8m včetně.