Externí zvuková karta/USB DAC

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
makimen
Kontaktovat uživatele:

Externí zvuková karta/USB DAC

Příspěvek od makimen »

Dobrý den,

plánuji vylepšení zvuku z notebooku. Prvně jsem přemýšlel o externí zvukové kartě Asus Xonar U7. V diskusi se pak někdo zmiňoval o produktu Arcam rPac. Zajímalo by mne, jak moc velký rozdíl je mezi těmito výrobky, respektive jestli člověk pozná nějaký ten kvalitativní skok. Více peněz, než kolik stojí Arcam, se mi utrácet nechce. Nebude to propojeno s nějakým zesilovačem, pouze se sluchátky Marshall Major.

Díky moc za názory.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Re: Externí zvuková karta/USB DAC

Příspěvek od Miero »

Závisí aké máš posluchové skúsenosti a zbytok aparatúry...

makimen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od makimen »

Žádná další aparatura není. Jak jsem psal, je to pouze mezi noťasem a sluchátky. Víc prozatím neplánuji, protože jsem v zahraničí a potřebuji mít co nejmíň techniky. Žádný spec. software pro hudbu nepoužívám. K poslechovým zkušenostem-doma jsem hrál prvně přes Marantz pm7000, pak jsem měl Vincent SW232 MkII. Tam byl rozdíl skutečně znát, nicméně to byla asi opravdu jiná liga.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

A aké máš sluchátka?

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

MB: Stačilo by sa pozrieť do prvého príspevku.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Preto sa pýtam, pretože k tým "sluchátkam" v prvom prispevku nemá cenu kupovať DAC alebo headamp. Myslel, som, či napríklad neplánuje zakúpiť niečo ine. Tieto "sluchátka" su vhodné akurát tak do metra k telefonu nevalnej kvality. Mal som tú čest ich počut, bohužial. Bič z hovna neupletieš.

makimen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od makimen »

Aha :) , mně přijdou dobrý oproti "peckám", který jsem měl před tím. Proto jsem přemýšlel ještě o dalším zlepšení. Každopádně díky za názor. Upgrade by byl určitě možný. Jaké parametry by měly ty sluchátka mít(stačí mi jen nějaký základní údaj, zbytek si dohledám), abych ten převodník uplatnil? Díky.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Jediny udaj su tvoje uši a peňaženka, nič ine nemá cenu riešit, pokial veríš že má zmysel skúsiť k marshallom dac/headamp , tak neváhaj, kúp a uvidíš, na moje blbé kecy nedaj. Alebo si zajdi niekam do slušného krámu kde maju vačší výber sluchatiek a skús niečo iné, možno najdeš niečo čo ta zaujme, tu na fore alebo na iných forach sa toho už riešilo dost . Ale používať ich budeš ty a tvoje uši, nikto iný.

makimen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od makimen »

Ok, však já jsem tvůj názor bral vážně. Projedu si net a pak se vypravím do nějakého studia.

Gregor1985
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gregor1985 »

Dobrý den.
Dobrá zvuková karta Creative Zvuková karta SB OMNI SURROUND 5.1, nainstaloval na notebook. Velmi dobrý 5,1 zvuk.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

snad je to stále aktuální, od února ;)

Odpovědět