Předem se omlouvám, pokud bych někoho pobouřil svojí hlubokou neznalostí. Ale protože neznám, tak se ptám
Externí CD mechanika pro MAC
Externí CD mechanika pro MAC
Jakým způsobem převádíte vaše hudební CD do knihovny iTunes? Mám Mac Mini a používám k němu externí mechaniku Lenovo. Mám trochu pochybnosti, jestli se z mechaniky správně načtou všechna data.
Předem se omlouvám, pokud bych někoho pobouřil svojí hlubokou neznalostí. Ale protože neznám, tak se ptám
Re: Externí CD mechanika pro MAC
jitter je odchylka od spravneho casovani pri prehravani, s ripovanim nesouvisivlk44 píše:Mechanika vibruje při ripování CD jako amaróny
Jak je to při ripování CD do počitáče (týká se toho také jitter?).
A co kvalita kabelu mezi externí mechanikou a Macem, záleží na tom?
mezi mechanikou a PC urcite staci normalni USB kabel (data jako data, neni zadny rozdil mezi tim, kdyz se cte audio CD nebo jakakoliv jina data)
dost mechanik je hodne hlucnych pri cteni, muzes zkusit snizit rychlost
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Přesnost čtení CD při ripování se řeší prográmkem Exact Audio Copy. Nevím, jestli je i pro japka.
jak napsal PMA a já jsem jej již vícekrát citoval : "Neexistuje žádný digitální přenos dat. Na každý přenos digitálních dat kabelem je třeba pohlížet jako na analogový přenos se všemi jeho nectnostmi. Neexistuje únik do "bezpečné" digitální zóny"mezi mechanikou a PC urcite staci normalni USB kabel (data jako data, neni zadny rozdil mezi tim, kdyz se cte audio CD nebo jakakoliv jina data)
Tím nechci vyvracet co napsal bh69, závěr z toho ať si udělá každý sám
K těm vibracím mechaniky :
Jednou jsem dostal od známého 2ks vypáleného SACD. Byly vypálené na nějakém notebooku a při vypalování toho jednoho byl notebook podložen Cerabally. Totální úlet, ale ty dvě pálenky zněly rozdílně. Byl u mne v ten den ještě jeden člen fóra a oba jsme byli opakovaně schopni poznat které je které. Samozřejmě se jednalo o identické SACD na obou výpalcích.
Ale samozrejme, ze existuje ... pokud se prenasi analogovy signal, je kazde zkresleni signalu skutecne zmenou vysledneho audia. Pri prenosu digitalnich dat jsou zkresleni a poskozeni prenaseneho signalu daleko min vyznamna. Zmena v datech se projevi az pri skutecne vyraznem poskozeni (analogoveho) signalu, kterým jsou data přenášena. A když se to stane, tak jeste nastupuji kontrolní a samoopravne mechanismy.Renown píše:Neexistuje žádný digitální přenos dat. Na každý přenos digitálních dat kabelem je třeba pohlížet jako na analogový přenos se všemi jeho nectnostmi.
Ale to zase jsme OT ...Funguje ta mechanika ve spojení s počítačem ? Přenáší data, lze z ní instalovat programy, prohlížet fotky z CD atd ? Pak znova tvrdím, že data jako data a není do řešit.
Nerad by som flamboval , ale radsej by som videl analyzu PI/PIE/PIF/PO tych dvoch vypalenych placiek. Lebo tymto stylom je to tu zas "zabetonovane":
- Ceraball pri vypalovani pod notasom dobre
- bez Ceraball zle
Pritom netusime, ake boli pouzite media, rychlost vypalovania, software, atd. A ako poznam hajendistov, radi sa urcite toho chytia. Pritom to moze suvisiet s uplne niecim inym. A zvlast u SACD sa "nehrame" na "uletene" nuly a jednicky.
- bez Ceraball zle
Pritom netusime, ake boli pouzite media, rychlost vypalovania, software, atd. A ako poznam hajendistov, radi sa urcite toho chytia. Pritom to moze suvisiet s uplne niecim inym. A zvlast u SACD sa "nehrame" na "uletene" nuly a jednicky.
To sice netušíme, ale pokud ten co ty SACD vypálil chtěl zjistit jestli ty Cerabally mají vliv, tak předpokládám, že jim dal stejné podmínky, jinak by to ani k ničemu nebylo , ne ? A neřekl bych že s Cerabally dobře a bez nich zle. Jenom prostě jinak.Nerad by som flamboval , ale radsej by som videl analyzu PI/PIE/PIF/PO tych dvoch vypalenych placiek. Lebo tymto stylom je to tu zas "zabetonovane":
- bez Ceraball zle
Renown: Kde to ten PMA psal?
Díky za všechny příspěvky Za sebe jsem si to zatím přechroupal tak, že na kvalitě USB kabelu mezi mechanikou a počítačem tolik záležet nebude. Ale otázka je, jestli něco ovlivní kabel mezi počítačem a externím DAC. Mohl bych někdy zkusit vyměnit svůj USB kabel od Supry a zapojit normální k tiskárně. Uvidím (uslyším), jestli bude nějaký rozdíl
jaky DAC pouzivas ?vlk44 píše:Díky za všechny příspěvky otázka je, jestli něco ovlivní kabel mezi počítačem a externím DAC
bh69 píše:jaky DAC pouzivas ?vlk44 píše:Díky za všechny příspěvky otázka je, jestli něco ovlivní kabel mezi počítačem a externím DAC
Cambridge Audio Dac Magic 100. Jsem s ním naprosto spokojený, hraje opravdu perfektně
To S499
PMA to psal někde na Slovanetu.
Spíše to bylo v souvislosti s DACem, myslím, že šlo o S/PDIF, než v souvislosti s kopírování a ukládáním dat.
PMA to psal někde na Slovanetu.
Spíše to bylo v souvislosti s DACem, myslím, že šlo o S/PDIF, než v souvislosti s kopírování a ukládáním dat.
Ano, bolo to v suvislosti so S/PDIF, co je uplne mimo temu
Pokial neriesis ci moze byt DA konverzia realizovana lepsie ako s CA Dacmagic tak nemusi vobec riesit ani kable a tu napalovacku a uz vibec nie ci ju niecim podlozit alebo ci huci moc alebo nie - to uplne vazne.vlk44 píše:bh69 píše:jaky DAC pouzivas ?vlk44 píše:Díky za všechny příspěvky otázka je, jestli něco ovlivní kabel mezi počítačem a externím DAC
Cambridge Audio Dac Magic 100. Jsem s ním naprosto spokojený, hraje opravdu perfektně
Odar, Renown: To je přesně ono. Člověk netuší, o čem je řeč, ale "psal to PMA"...