Digital to Digital Converter zarizeni - zkusenosti

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
cqs
Kontaktovat uživatele:

Re: Digital to Digital Converter zarizeni - zkusenosti

Příspěvek od cqs »

Kvalitne hdmi kabely v pozadovanej dlzke ponuka Audioquest, pozrel by som na Pearl/Forest. Ja na prepojenie streamru a dac (Holo Red -> Cyan) kratko pouzivam 1m Gogen HDMI 2.1/8k kabel a nezda sa mi, ze by prave tento kabel bol nejaky bottleneck (kabel realne posobi solidnejsie ako na fotkach). Cakam, ze uz len koli podporovanym specifikaciam bude slusne tieneny s pouzitim lepsich materialov. Kvalitativne teda nemam vyhradu, mozno ale predsalen vyskusam nieco kratsie.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

K propojení Metronome DSS a Metronome cAQWO jsem si pořídil tento Inakustik.
Po zvukové stránce to nebyl nijak pozorovatelný upgrade oproti obyčejnému HDMI. Zato tam byl nějaký problém s kompatibilitou - některé kombinace frekvence a bitové hloubky to nechtělo vůbec přenášet, některé to bralo jen v nižším rozlišení.
Tak jsem to už dále neřešil, a vzal zrovna Nordost Heimdall2 - funkčně bez problému, po zvukové stránce zlepšení relativně významnější než posun u USB kabelu mezi noname a Nordost Tyr2.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Ano prave tento AQ mam moznost si pujcit (Pearl 48). Cekal jsem, ze tu budou litat kabely za uplne jine ceny, ale pokud takova tezka vaha jako Metronome snese bez namitek Inakustik, tak jsem jenom rad. Uvidime na mem retezci, budu urcite zkouset vsechny vystupu z DDC, ale na I2S sazim nejvice.

Diky za tipy!

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

"pokud takova tezka vaha jako Metronome snese bez namitek Inakustik, tak jsem jenom rad"

Právě, že ne. Zvukový přínos skoro žádný a problémy s kompatibilitou.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Vlastně jsem ještě před Inakustikem koupil tento. Stejně "nijaký výsledek" jako později s Inakustem, akorát ten Oehlbach neměl problémy s kompatibilitou. Parametricky byl Oehlbach i Inakustik lepší než Nordost ... chci tím říct, že ty bežně sledované parametry jsou asi docela irelevantní.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Chapu to dobre, ze cim vetsi "hajend" a snaha vyrobcu udelat exoticky kabel, tak nedodrzuji standardy pro prenos dat a je vic problemu nez uzitku? Oehlbach jsem mel XLR kabely a libily se mi. Diky za doplneni.

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

U I2S přenosu je důležitá délka kabelu. Protokol je dělaný na krátké přenosové vzdálenosti uvnitř přístroje. Problémy s kompatibilitou mohou být způsobeny délkou 1,5 m. Mám kabel 30cm základ z audiophonics - něco takového https://www.audiophonics.fr/en/cable-hd ... 12343.html
Všechno šlape - při srovnání s AQ a dalšími nepozorován rozdíl ve zvuku.
Dobré zkušenosti na headfi jsou ještě s AVplay aliexpress nebo tubulus concentus...

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

OK cili jeste nachylnejsi na delku nez v pripade A\V pouziti u kina. Budu mit pristroje na sobe DAC+DDC, takze pocitam max. s pul metrem.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

koudy42 píše:
17 zář 2024 10:59
Chapu to dobre, ze cim vetsi "hajend" a snaha vyrobcu udelat exoticky kabel, tak nedodrzuji standardy pro prenos dat a je vic problemu nez uzitku? Oehlbach jsem mel XLR kabely a libily se mi. Diky za doplneni.
Já bych Inakustik kabel za cca 2000 CZK za nějaký "hájend" spíše nepovažoval. Prostě nebyl kompatibilní s mými přístroji - proč, to netuším. Možná to nějak souviselo s tím, že na krabici byla zmínka o podpoře internetu po HDMI - už nevím přesně, nevěnoval jsem tomu pozornost.

Na druhé straně Nordost má nálepku "hájend" a funguje zcela bez problémů. A nic exotického na něm není - vypadá vedle toho Inakustiku hodně levně a obyčejně.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Chlapi.co blbnete.Stačí aby HDMI byl alespoň 2 či 2.1 a podporoval eARC,to znamená byl oboustranně komunikativní ve videu i audiu.
A je v podstatě jedno,jaká značka :D

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Nemyslel jsem tim, ze nejaky Inakustik je hajend. Objednam nejaky kratky kablik co je slusne udelany (stineni, konektory) a uslysim. Do patku je DDC doma, a pak ho necham poradne zajet, vyrobce doporucuje az 300h stejne jako u DACu.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Tomáš píše:
17 zář 2024 15:54
Chlapi.co blbnete.Stačí aby HDMI byl alespoň 2 či 2.1 a podporoval eARC,to znamená byl oboustranně komunikativní ve videu i audiu.
A je v podstatě jedno,jaká značka :D
Přesně *2thumbsup*
Na základě tohoto předpokladu jsem si koupil nejprve zmíněný Oehlbach, .. potom Inakustik ... abych nakonec stáhl ocas mezi nohy a pokorně zaplatil za Nordost.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

InAkustik Premium 0,75m objednany (Excelence takove delky nenabizi). Jsem zvedavy jestli neco uslysim vs AQ ad. *thumbs up*.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Len tak mimo temu:

HDMI standard [nemylit si kablami na I2S s HDMI koncovkami] - "cim kratsie tym lepsie" neplati - naopak - minimalna odporucana dlzka kabla je 1.5m.

Audio i2s signal - cca 50mbit pri nejakom uplne sialenom 768/30bit formate. HDMI 2.1 standard - 48Gbit.
Audio = 0.1% z HDMI 2.1 prenosovej kapacity.

Vseobecne sa za vhodnejsie na i2s povazuje prenos cez RJ45 kabel cat7-8. Ale malo vyrobcov DAC to dava, skor to je vidno v proprietarnyhc rieseniach napr. u Accuphase.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Uz se to zhavi .....

Obrázek

Zatim necelych 40 hodin, zapojeni pres Inakustik HDMI. Usi/mozek si musi dost zvykat a cely projev je jiny. Hudebni scena je vice od posluchace nez predtim, coz se mi libi. Poslech pusobi vice prirozene, podobne jako kdyz jsem presel na R2R DAC, hudba vice plyne. Co je slyset na prvni dobrou jinak jsou vysky, vice jemne, delsi dozvuky a akuratnejsi basy.

Odpovědět