Digital Room Correction - liecba audioneurozy?

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Digital Room Correction - liecba audioneurozy?

Příspěvek od Fidji99 »

No co sa tyka roku 2019, tak to si nepamatam uz nejako presne ;-). Hlavne uz sa tie aparaty co som porovnaval ani nevyrabaju a boli nahradene novsimi verziami.

Ale v skratke - ide o 2 uplne koncepcie - Accuphase je inteligentny ekvalizer s voicingom, ktory je optimalne nasadeny do celeho retazca Accuphase, kde vdaka tomu vies vytiahnut poslednych 10% potencialu zostavy, skorigvat uplne neznesitelne znejuce nahravky a pod. Pamatam si, ze sa mi zvukovo pacil taky ten mod, kde sa len jemne zrovnali repro jeden na druhy, minimalny zasah, ale hralo to vyrazne lepsie.

Trinnov je uplne ina filozofia - je to komplexny DRC system, primarne urceny pre studia a high-end domace kina. Cize ponuka uplne ine moznosti personalizacie a nastavenia, ale zase treba vediet co chces dosiahnut a ako sa tam dostat, lebo v principe nic nie je automaticke. Samozrejme ta funcionalita je uplne inde [aj v porovnani s inymi DRC systemami typu Dirac, Audyssey a podobne]. Co sa tyka MCH tam je to uplne bez konkurencie, ked ti ide primarne o stereo, tam je to trochu nevyuzite - zacina to mat zmysel, ked chces integrovat napriklad subwoofery, alebo pozuivat Trinnov ako aktivnu [max. 4 pasmovu] vyhybku.

radovan1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radovan1 »

Díky za odpověď. Mám starší 2.p. regálovky+ od stejné firmy 2 suby (vše manuálně- jen fáze 2 pozice 0-180, pass filter, hlasitost), pozice repro je +- stabilní (nemám moc možností zásadních změn v rozestavení repro v obýváku, akust. úpravy jsou- bas. pasti, difusory, před okny a prosklenými dveřmi stahovací závěsy..). Rád bych to ještě posunul, technické vzdělání nemám, tak mám z Trinnov trochu strach.., ale nějak tuším, že by měl být pro moje účely lepší.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Je dobré, že se o kvalitní zvuk zajímáš, ale v Tvém případě je to bohužel tak trochu, jako když jdeš s "kanónem na vrabce".

Neber to nějak osobně, na čem hraješ jsi zde plně nepopsal, "ale starší 2.p. regálovky+ od stejné firmy 2 suby" je tak v kategorii Fábie, či dokonce Trabanta a ty řešíš obutí a rozhoduješ se mezi špičkovými semi-slicky Michelin Pilot Sport Cup 2 R a nebo Pirelli P Zero Trofeo R. Tobě tam postačují obyčejné "Barumky", kvalitnější tam ani nemůžeš namontovat, či tam nebudou fungovat.

Pokud hodláš nějak vylepšit zvuk ( nepiš o posunování - není jasné kam chceš posunout a navíc nejsi posunovač ), tady jsi na Hifi foru, kde prvotním základem je kvalitní aparatůra a zejména zvukově zrealizovaná poslechovka ( v duchu toho HIFI se snažíme přiblížit k co nejvěrnějšímu zvukovému projevu ). Až toto budeš mít, tak pak můžeš drobné nuance korigovat např. nějakým EQ. Pokud však zůstaneš pro poslech hudby u koncepce "špačkobudky + sub", bude tam další velký problém s naladěním. Na toto téma je tady toho popsáno už dost.

Navíc pokud nejsi technický typ, tak Tebou uváděné přístroje by mohly být pro Tebe problém.

Hodně úspěchů a pokud můžu poradit, tak s vylepšování začni u reprobeden. Do "udělané" poslechovky, či upraveného obýváku, 3 pásmové sloupy v ceně, kterou si v max. výši můžeš dovolit.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

radovan1 píše:
10 kvě 2024 11:44
Díky za odpověď. Mám starší 2.p. regálovky+ od stejné firmy 2 suby (vše manuálně- jen fáze 2 pozice 0-180, pass filter, hlasitost), pozice repro je +- stabilní (nemám moc možností zásadních změn v rozestavení repro v obýváku, akust. úpravy jsou- bas. pasti, difusory, před okny a prosklenými dveřmi stahovací závěsy..). Rád bych to ještě posunul, technické vzdělání nemám, tak mám z Trinnov trochu strach.., ale nějak tuším, že by měl být pro moje účely lepší.
najlacnejsi sposob ako sa dostat k Trinnovu je profi krabicka NOVA a ta stoji v 4kanalovej konfiguracii vyse 5.000 eur, v principe dokaze nahradit DAC. Cize neviem ci myslis v takejto financnej dimenzii., vyslovene hifi produkt je Amtehtyst, ten stoji tak 2x a je to predzosilovac, DAC a vsetko okolo.

Ale na to co opisujes zavisi teda co od toho cakas - napr MiniDSP ma Flex, kde sa da pouzit DIRAC a mas v podstate 80% moznosti za 20% ceny

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Ten Amethyst podle me nema moc smysl, pokud vylozene nekdo nechce hezci krabicku. Ale pokud vim, Nova jede na novejsi platforme ktera je vic jak nejake dedikovane zarizeni a ne 'jen pocitac v krabici', fanless, nova generace aplikace kde to je o dost snadnejsi to aspon nejak zakladne nastavit, novejsi mikrofon, modularni... Jasne, je to pro studia, takze neco z toho clovek nema sanci vyuzit, ale i tak je to cele levnejsi nez Amethyst. Jestli neplanuji udelat nejaky upgrade, tak mi Amethyst uz prijde jako trochu irelevantni produkt. Mozna tak na to honit marze u hifistu :-)

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Amethyst je sice niche product, ale zas tak jednoduche ako si to opisal, tak to nie je.

Ma iplne inu konektivitu v porovnani s Nova, napr. Roon ready, Upnp remderer, phono vstup, WordClock in/out atd. A neviem ci si niekedy zazil Trinnov na vlastnej kozi - ale tiez ma velmi dobry Wizard, ktory ta pekne prevedie kalibraciou. Inac Optimizer je ten isty.

To co si pisal ako prednosti Novy, to je skor posun oproti ST2 Pro, kde hlavny selling point je Dante pre profikov, tie veci ohladne mikrofonu a tak - to je v principe len modernizacia, ale funkcionalita zostava rovnaka. Proste to je to monitor controller z DRC funkcionalitou.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Nepíšeš v jaké cenové relaci se chceš pohybovat, ani jaký máš aktuálně zesilovač/receiver.
Pokud se budeš pohybovat v nějaké nižší až střední kategorii, kup nějaký zesilovač/receiver (pokud chceš multi kanál) s integrovaným Dirac nebo Audyssey.
Základní automatické nastavení zvládne každý a následně můžeš experimentovat s vlastním nastavením.

radovan1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radovan1 »

Na ceně až tak nesejde. Jde mi o něco aspon trochu uživatelsky privetiveho, co mi pomůže i s temi suby. Nevylučuju do budoucna změnu repro (nyni SF Signum+ 2x Gravis), ale vzhledem k prostorovým podmínkám bych se chtel podlahovkam spíše vyhnout. Jde mi pouze o digit.upravu akustiky a to v digit.domene s jinak co nejmenším ovlivněnim signalu- se zvukem řetězce Moon jsem spokojen. Cili optimálně signal z transportu do Trinnov (Accuphase,...) a zpátky do DAC. Cili nepotřebuji funkci DAC,preampu ani streameru.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Rozumím, zvuk Moon je určitě fajn, skoda ho nevyužít.
Popravdě nevím jestli existuje nějaký samostatný komponent/modul s Dirac nebo Audyssey.
Na Trinnov jsou zde jiní, s nim nemám osobní zkusenost.
DRC určitě pomůže i s těmi suby, taky nemám sloupy ale regalovky (i když 3 pásma) a funguje to výborně.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

_mg_0852mini DSP.jpg
máš to na těch stránkách,je to bez převodníku,digital IN a digital OUT,do přístroje si můžeš uložt 4 různý křivky

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

No právě, jen jeden výstup. Na hlavní bedny.
Dělit signál mezi hlavní bedny a sub to zřejmě neumí.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Žádný že to má jen jeden výstup na hlavní bedny a dělit signál mezi bedny a subwoofer to neumí, to taky nepotřebuje umět, tohle je DRC, ne aktivní výhybka ani zesilovač. Signál mezi bedny a subwoofer dělí zesilovač nebo právě aktivní výhybka.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Kdyz uz se zase musíš vyjadřovat k něčemu, s čím nemáš žádné praktické zkušenosti, tak si alespoň pořádně přečti o čem to je.
Dotaz byl na regulaci basů a integraci subů.
Což ten minidsp neumí. That’s the point.

Odpovědět