DAT Recorder

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Jarroo
Kontaktovat uživatele:

DAT Recorder

Příspěvek od Jarroo »

Zdravím všetkých!

Vlastním zostavu JVC /6dielov SuperDigifine/,dlhšiu dobu som nechcel,gramafon nakoľko,CD nosiče ovládli trh. V poslednom čase sa,ale
vracajú naspäť Vinylové LP platne,dokonca sa obnovila ja výroba starších titulov,má to svoje čaro.K vianociam som dostal od netere trojročný AKAI gramafon v top stave,dokonca má aj USB vstup.
O čo ide? Uvažujem teraz nad kúpou DAT recordéra ,čo je posledný diel v Hi-fi zostave ktorý mi už teraz,len chýba.
Chcel by som si totiž zarchivovať LP platne do digitálu,máme ich doma asi 100 ks,niektoré majú možno aj tridsať rokov,celkom dobre ešte hrajú,opticky by bola zostava kompletná a možno ten DAT recorder by som sem-tam aj využil.
Rad by som vedel kto DAT recorder používa,či siaha kvalita nahrávok pri kvalitu CD?. Sem-tam sa objaví na EBAY,alebo HIFI bazaroch
JVC XD-Z1010,čo je od tejto značky vrcholným strojom,ceny sú od 500-600 až do 1000 Euro za kus,čo som ochotný dať za takýto stroj v Top stave.
Dik za názory?

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DAT Recorder

Příspěvek od bh69 »

Neni snazsi a hlavne mnohem kvalitnejsi ty nahravky, o ktere stoji sehnat radeji v digitalni forme ?

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

bh69:
Aši mu ide aj o doplnenie zostavy a trochu sa chce pohrať. Ja z nostalgie nakupujem MC kazety, prehrávač zatiaľ nie, čakám kým skončí boom a nejaký poriadny za rozumný peniaz kúpim. Raz budem ukazovať deťom, že aj takto sa to dalo počúvať.

Ó zázname na DAT tu písal (nepamätám si nick, ale bolo to S a osem číslic), niečo v tom zmysle, že pri zázname LP na DAT nerozoznáš rozdiel vo zvuku medzi prehrávaním DAT a LP. Myslím, že to JVC to dokáže tiež, boli to špičkové stroje.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

jasne, pak to chapu, jen jsem to pochopil jinak vzhledem k dotazu, jestli to bude na urovni kvality CD

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Technicke parametry https://cs.wikipedia.org/wiki/Digital_Audio_Tape jsou i lepsi nez CD, ale v pripade prehravani z LP samozrejme tu kvalitu ovlivnuje (snizuje) desk, kvalita gramofonu, nastaveni urovni, zhorseni signalu v celem retezci ... Pro zabavu nebo jako sberatelsky kousekv pohode, ale kvalitu originalni CD nahravky s tim dosahnout takhle urcite nejde.
Naposledy upravil(a) bh69 dne 26 led 2020 19:40, celkem upraveno 1 x.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

bh69 píše:
26 led 2020 19:12
Neni snazsi a hlavne mnohem kvalitnejsi ty nahravky, o ktere stoji sehnat radeji v digitalni forme ?
Mnohdy nelze a kdyz lze, mnohdy se jedna o jine vydani s horsim zvukem.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Ja osobne mám v obľube aj LP, uvedomujem si nedokonalosť tohto média, skreslenie, sem tam niečo pukne, ale pre moje uši je to v pohode. Ja osobne by som kúpil za tú cenu toto https://elektro.bazos.sk/inzerat/106826 ... -hi-fi.php a počúval LP ďalej a rozširoval zbierku LP.
Ten Dat dáva širšie možnosti ako gramec.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

jakost záznamu se poslechem vyrovná LP, CD
investice pohledná leč obávám se i zbytečná (dostupnost pásků, servis apod.)
PS. kdo si hraje nezlobí
https://www.hifibazar.sk/hifibazar-sk/e ... 00-GRUNDIG

Jarroo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarroo »

Je to pekný stroj,to už dnes s takým pekným vzhladom nik nevyrobí,Ja si myslím, tiež,že by mal byť záznam na podobnej úrovni ako LP a cd papierovo parametrálne je to približné.Veď záznam z CD na kvalitný deck na metalovú kazetu je tiež napr. vynikajúci a DAT recorder je parametrálne ešte ďalej ako analogová páska.,malo by to byť ako CD záznam.Uvidím či ho zoženiem.Mal by to byť JVC XD-Z1010

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Kdysi jsem chtěl také poskládat takto jednu značku a řadu. Po zjištění kolik by to koštovalo mi to přišlo neefektivní a raději jsem tuto myšlenku zavrhnul. Držím palce, aby to bylo komplet a hlavně to fungovalo. A co MD disk ? Také se v této řadě JVC dělal ?

Jarroo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarroo »

minidisk,to už ozaj po tom netúžim,nevidím v tom zmysel, v zostave mám 6+1 CD player 18 byt,a 1cd player 18 byt.to mi stačí.To by som potom mohol zhanať aj 100 diskový stroj aj 300 diskový . Čo sa týka tých DAT rekordérov,tak si pamätám velmi dobre ako to bolo.
Tie stroje mali parametre velmi blízke Cd playerom,len s tou výhodou,že pásky sa dali mazat,v tej dobe by to bolo velmi ohrozilo obchod s CD diskami a preto sa dohodli výrobné korporácie,že vo svete sa budú uprednostnovať CD disky a DAT recordery budú v ccy 5000 hz pásme zaheslované a nebude možnosť nahrávanie s CD diskov.,určite verím tomu,že keby sa bolo pokračovalo vo vývoji DAT recordérov boli by dnes rovnocenné s CD playerom.

Jarroo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarroo »

Kite 19. pozri si recenziu na DAT JVC XD-Z1010,ten stroj má špičkové parametre aj napriek rokom od jeho začiatku výroby .,moc sa v ňom nemá čo pokaziť,niesú tam gumičkové prevody,motory sú riadené procesorom tak isto ako na Decku TDV-711 ,tiež sú riadené motory procesorom.
Čo sa týka záznamu na MC kazety,tak minulý rok som postupne kúpil 25 nových metalových MC kaziet type IV.,môj dek JVC TDV-711,robí vynikajúci záznam,len v prestávkach medzi pesničkami je velmi slabý šum,inak Cd nahraté na MC Metalku, dosť ťažko rozoznať od hrania na CD playeri.Bolo pár audiofilov u mňa,keď sa otočili chrbtom k zostave a pustil som skladbu na CD a potom to iste z Decku,nevedeli uhádnuť čo kedy hralo.Mne osobne sa viacej páči hudbu počúvať z Decku,basy sú mäkšie.

Jarroo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarroo »

BH69 ide o to,že viem si požičať dosť LP platní a ako som písal aj mám asi 100ks LP,a myslím,že si aj Objednám LP platne našiel som internetová obchody LP sú dosť drahé,ale raz za dva tri mesiace si môžem jednu LP objednať., a aj z toho titulu, mám možnosť si ich nahrať na Deck,alebo zdigitalizovať cez DAT a potom ich napáliť ako CD -čo vzhladom na cenu Cd diskov je dobrá investicia z môjho pohladu.,pritom budem mať ďalší komponent zostavy . všetko to urobím pre to aby som si neničil LP. viacnásobným prehrávaním. proste aby mi zostali LP zachované.,posledná možnosť je hladať po internete súbory z CD vo Flac a pokračovať v tomto ako doteraz.,nekupovať nič.,len Cd na napalovanie. Priznám sa,že mám už v tom niekolko tisíc Euro,prípadná kúpa DAT by bola asi posledná investícia.
Uvidíme!?

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Na zaznamenávanie zvuku z LP je DAT rekorder vynikajuci. Horšie je to podla mna s nahravanim z CD - nerozoznam zvuk CD od nahratej DAT-ky, asi hluchota. Cize ak mas pristup k platniam, jednoznacne DAT rekorder. Zrejme ide o lepsi sposob nez digitalizovat platne cez USB.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

historický krám...neznam nikoho ale, to doopravdy nikoho kdo poslouchá DAT

Odpovědět