DAC s ESS Sabre cipy (ES90xx)
Re: DAC s ESS Sabre cipy (ES90xx)
já to samozřejmě na stránkách Customworks četl, přesněji pochopil co znamená "ovladače ke staženi" pro Win7, 8, ale v druhé dekádě 21. století mi přijde neuvěřitelné, že je něco takového potřeba...tedy, že to vůbec nějaká firma takhle ještě dělá!??
Myslis firmu Microsoft??? V linuxe ide nativne USB Audio 2 uz niekolko rokov...
jj, myslím Microsoft. Ale to není tolik chyba Microsoftu (i když už jej konečně kompletně opouštím. tak mi to může být jedno) ale je chyba výrobce DACu, že jej nevyrobí tak, aby komunikoval s jakýmkoliv systémem bez nutnosti instalace ovladačů. V tento moment se pro mě takový výrobek stává nepoužitelným...škoda, zrovna trochu přemýšlím nad obměnou DACu
Nainstalování ovladačů je i pro takou PC lamu jako jsem já, otázka 5 minut maximálně.
To je to nejmenší co by mě odradilo od koupě DACu.
To je to nejmenší co by mě odradilo od koupě DACu.
ivanb_cko --> Ten ovladac tam ma svoju funkciu. Ani na graficku kartu ATI nemas ten isty ovladac, ako ku GPU od nVidie. Ak sa ti nechce instalovat, nahod si Linux, alebo kup streamer.
tyto reakce jsem čekal - když píchnu do vosího hnízda
Ano, nainstalovat ovladač nezabere ani 5 minut - na druhou stranu, pokud se nebudou ovladače aktualizovat dále a dále na nové a nové systémy, tak má takový výrobek v čase omezenou použitelnost...to mi přijde škoda. Osobně vidím svou reakci jako konstruktivní, aby se výrobce zamyslel nad vylepšením svého stroje v rámci užitných vlastností.
Ano, nainstalovat ovladač nezabere ani 5 minut - na druhou stranu, pokud se nebudou ovladače aktualizovat dále a dále na nové a nové systémy, tak má takový výrobek v čase omezenou použitelnost...to mi přijde škoda. Osobně vidím svou reakci jako konstruktivní, aby se výrobce zamyslel nad vylepšením svého stroje v rámci užitných vlastností.
Niektore tlaciarne to maju riesene tak, ze priamo v nej je ovladac a ked sa pichne cez USB do portu, ovladac sa sam nainstaluje. Samozrejme - je tam ta verzia, ktora je k dispozicii v den kupy tlaciarne (v idealnom pripade, v praxi je ten ovladac vacsinou par verzii starsi).
Podobne by sa to dalo spravit u DACanu, aby to uzivatela neotravovalo. Otazka je, co to stoji a ci je to naozaj nutne.
Podobne by sa to dalo spravit u DACanu, aby to uzivatela neotravovalo. Otazka je, co to stoji a ci je to naozaj nutne.
ivanb_cko: no akurat mi pride, ze ti nedochadza, ze za to uplne nemoze vyrobca vyrobku a v podstate ani a vyrobca cipu ... resp. moze, ale v tom pripade budes mat len USB Audio1, ktore skvely OS Windows podporuje i bez ovladacov...
popravdě si nejsem jistý jestli to má docházet uživateli/kupujícímu nebo spíš výrobci... Každopádně je vidět, že i další výrobci nutí uživatele instalovat driver-y (naopak jiní ne..?) Je tedy víc než jasné, že se musím PC zbavit a plně přejít pod iOS. Pak se svět zase stane použitelný (alespoň z části)
A myslis, ze iOS ovladace nema? Ma. Rozdiel je ale v tom, ze vyrobca zeleza je iba jeden, takze ten balik ovladacov "pre vsetko" je ovela mensi, ako pri IBM PC. Porovnavas trosku neporovnatelne vesmiry - aj ked chapem, ze bezny uzivatel ma na to iny pohlad, ako vyvojar.
Ale mě je jasné, že pro komunikaci mezi jakýmkoliv OS vs DAC či jakékoliv další externí zařízení je potřeba nějaký společný jazyk!!! Ale já se bavím o uživatelském prostředí. A pokud jsem nucen do instalace ovladačů, tak je to dle mého v dnešní době špatně. Toto je věc, kterou má řešit výrobce...ať už OS nebo DACu nebo čehokoliv dalšího.
vyrobca DACu to riesi tym, ze k nemu prilozi potrebny ovladac...
tak to je - omlouvám se - směšný!
To je jako by výrobce aut přiložil k autu volant k domontování doma...nebudu a nechci nikoho přesvědčovat o svém názoru. Takhle to vidím já, tečka.
Navíc jsme hodně odbočili od původního tématu...
To je jako by výrobce aut přiložil k autu volant k domontování doma...nebudu a nechci nikoho přesvědčovat o svém názoru. Takhle to vidím já, tečka.
Navíc jsme hodně odbočili od původního tématu...
-
- Kontaktovat uživatele:
Ivane, je poznat, že se v současné situaci u USB DACů neorientuješ. Existují dva standardy, které umožňují připojení převodníku bez instalace ovladačů - USB Audio Class 1 a 2. UAC 1 je limitovaná na 32bit, 96kHz a je podporována ve Windows (takový FW taky máme, ale kdo by ho chtěl ve svém převodníku?). U UAC2 ani limit neznám, bez problému mi na Ubuntu (bez ovladačů) fungovalo 32/384. UAC2 mi fungovalo i na Android tabletu. Pouze Microsoft tento standard nepodporuje a dělá tak velké problémy právě takovým výrobcům, jako je SPaudio - jiné řešení než vlastní ovladače neexistuje.
http://tad-labs.com/en/support/c2000/so ... ?ref=gnavi
http://www.esoteric.jp/products/esoteri ... ver_e.html
Malá ukázka, že takhle amatérsky to řeší i ti největší - jen ty ovladače mají na stránkách schované.
Zachytil jsem neověřené zprávy, že Windows 10 konečně budou mít UAC2 - takže obavy o budoucí podporu jsou snad liché - žádná nebude třeba .
http://tad-labs.com/en/support/c2000/so ... ?ref=gnavi
http://www.esoteric.jp/products/esoteri ... ver_e.html
Malá ukázka, že takhle amatérsky to řeší i ti největší - jen ty ovladače mají na stránkách schované.
Zachytil jsem neověřené zprávy, že Windows 10 konečně budou mít UAC2 - takže obavy o budoucí podporu jsou snad liché - žádná nebude třeba .
já nevěděl, že je mou povinností jako uživatele znát technické principy...všeho!??
Já to vidím takto: výrobce při vývoji má povinnost přemýšlet technicky k co nejlepší funkci za danou cenu a zároveň tak, aby použitelnost byla pro uživatele maximálně přístupná a intuitivní a dále přesvědčit uživatele o správnosti svého řešení. Naopak uživatel má tlačit na výrobce (obecně) pokud mu nevyhovuje uživatelské rozhraní (případně i technické pokud tomu dostatečně rozumí), z čehož by si měl výrobce brát ponaučení a dále (jako v tomto případě) tlačit na další subjekty, které brání výrobci uspokojit koncového uživatele k vylepšení dle jeho potřeb (v tomto případě výrobci DAC-ů tlačit na Microsoft) Myslím, že je to logické.
Pokud Win 10 toto dokáže napravit, tak jenom dobře pro uživatele Windows. Pokud iOS má toto vyřešené tak, že můžou výrobci vyrábět uživatelsky příjemné stroje, tak je to jenom důkaz správného směru vývoje tohoto OS. Teď mi došlo, že když stejně přecházím na iOS, tak nemusím řešit a ani vylučovat DAC-y, které potřebují ovladače na Win...D1 zpět ve hře.
Pokud mohu poprosit o info k přečtení o problematice USB DAC-ů pro laiky, tak sem s tím...budu jenom rád.
Já to vidím takto: výrobce při vývoji má povinnost přemýšlet technicky k co nejlepší funkci za danou cenu a zároveň tak, aby použitelnost byla pro uživatele maximálně přístupná a intuitivní a dále přesvědčit uživatele o správnosti svého řešení. Naopak uživatel má tlačit na výrobce (obecně) pokud mu nevyhovuje uživatelské rozhraní (případně i technické pokud tomu dostatečně rozumí), z čehož by si měl výrobce brát ponaučení a dále (jako v tomto případě) tlačit na další subjekty, které brání výrobci uspokojit koncového uživatele k vylepšení dle jeho potřeb (v tomto případě výrobci DAC-ů tlačit na Microsoft) Myslím, že je to logické.
Pokud Win 10 toto dokáže napravit, tak jenom dobře pro uživatele Windows. Pokud iOS má toto vyřešené tak, že můžou výrobci vyrábět uživatelsky příjemné stroje, tak je to jenom důkaz správného směru vývoje tohoto OS. Teď mi došlo, že když stejně přecházím na iOS, tak nemusím řešit a ani vylučovat DAC-y, které potřebují ovladače na Win...D1 zpět ve hře.
Pokud mohu poprosit o info k přečtení o problematice USB DAC-ů pro laiky, tak sem s tím...budu jenom rád.