DAC-ma smysl jeho pořízení?

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
omarisko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

DAC-ma smysl jeho pořízení?

Příspěvek od omarisko »

Zdravím všechny nadšence,
rád bych si nechal poradit, zda-li má smysl do mé současné sestavy pořídit nějaký DAC?
Mám CD přehrávač Denon DCD 1500ae, síť. přehrávač Bluesound Node2 a integr.zesilovač Cambridge Audio CXA 80.
DIK

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DAC-ma smysl jeho pořízení?

Příspěvek od PítrsPraha »

Záleží, kam cenově a potažmo kvalitativně míříš. Taky mám Bluesound Node 2, SACD mám Denon 2020. Tvůj Denon 1500 jsem neslyšel, neznám jej.
V mém případě se to s DACy má takhle: DAC v Bluesound je vhodný na opravdu nenáročný poslech. Při samostatném poslechu snad ani ničím výrazně nevadí, s DACem v DCD2020 ale prohrává zřetelně. Aktuálně zvažuju, že ze signálové cesty vyřadím preamp a zkouším doma RME ADI-2 DAC. Oproti Denonu je v něčem lepší, v něčem jiný. Lepší v rozlišení, klidu pozadí, podání basů, jiný v celkovém ladění zvuku. RME je sušší přesnější, zatímco Denon ne tak přesný, ale muzikálnější, je trochu do tepla a basy se více táhnou. To platí pro CD. Zvuk SACD je z Denona špičkovej a z mý strany zcela bez výhrad. Zatím nevím, jak se rozhodnu, musím si to víc naposlouchat.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

omarisko píše:
09 úno 2019 19:18
Zdravím všechny nadšence,
rád bych si nechal poradit, zda-li má smysl do mé současné sestavy pořídit nějaký DAC?
Mám CD přehrávač Denon DCD 1500ae, síť. přehrávač Bluesound Node2 a integr.zesilovač Cambridge Audio CXA 80.
DIK
Pokial chcel len zlepsit zvuk z CD prehravaca, tak ani nie. Zmysel by to malo ak by si pouzival ako zdroj hudby este streamovacie sluzby alebo hudbu z nejakeho datoveho ulozista.

Pokial vsak by si chcel aby sa zvuk nejakym smerom zmenil, tak to sa DAC-om da, len ci to bude nejaky vyraznejsi prinos alebo len zmena je diskutabilne

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Souhlas s Pítrsem. Záleží na cílené úrovni. Bez vlastního vyzkoušení / reportu majitele s podobným vybavením nesnadné říct.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

recenzia kvality audiovystupu bluesound node 2i:
- https://www.audiosciencereview.com/foru ... amer.6631/

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

To je dost mizerny vysledek.
Pavel Macura Audio

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

Pořiď na vyzkoušení toto-je to zanedbatelná investice:
https://www.khadas.com/tone

meření je tady-od stejného autora :-)
https://www.audiosciencereview.com/foru ... -dac.4823/

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Přikláním se ke Skipymu,ten Khadas je hodně dobře hodnocený.Ale i tak to bude pro Tebe střelba naslepo,jak píšou ostatní nejlepší je poslech.Bluesound má DAC jen tak aby to alespoň nějak hrálo při prvotním zapojení.Samozřejmě je spousta lidí,kterým to vyhovuje,ale nedělám si iluze ,jedná se o low end DAC za pár korun.

omarisko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od omarisko »

Děkuji za dosavadní reakce 🙂 Jestli jsem to správně pochopil, tak pokud budu chtít vyždímat poslechový materiál (MQA) z Tidalu, tak by měl být DAC přínosem. Díval jsem se na ten Khadas, ale nějak mi tam chybí vstupy na optiku a koax. Můžete doporučit něco dalšího s potřebnými vstupy? Jen pro doplnění...muzika se line z reproduktorů Aurum Cantus Leisure 3 SEMK II. Jinak jsem porovnával zvuk vedený z Bluesoundu do zesiku RCA kabelem a potom optikou a nezaznamenal jsem žádný slyšitelný rozdíl...jsem myslel, že to D/A převodník v Cambridgu zlepší...ale nezlepšil.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

skypi píše:
10 úno 2019 08:21
Pořiď na vyzkoušení toto-je to zanedbatelná investice:
https://www.khadas.com/tone

meření je tady-od stejného autora :-)
https://www.audiosciencereview.com/foru ... -dac.4823/
Bez urážky, jen zvědavost:

Kolik to vyjde komplet?
Máš osobní zkušenost? S čím jsi porovnával?

Nevěřím totiž příliš zprostředkované zkušenosti / měřením neznámých lidí na internetu, byť to může být hromadnější netochvála.

jbajci
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jbajci »

Khadas jsem doma měl a nehrál zle, bohužel nemám srovnání s ničím z vyšší cenové kategorie. Na Slovanetu se k němu krátce vyjádřil djRix, který uvedl že hraje čistě a vyváženě. Já uvažuji, že si ho koupím, protože za ty prachy je to dobré ať už na sluchátka, nebo třeba do druhé sestavy apod. Znám min. další dva lidi co jej mají ( v ČR), ale nejsem s nimi v bližším kontaktu. Ale kdyby byl zájem optám se. Dle mého názoru nebude určitě horší než převodníku typu CA Dacmagic 100 a podobné i mírně vyšší cenové kategorie.
Komplet Khadas + krabička vyjde na cca 2800-2900 Kč podle kurzu dolaru.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

a nechcete to kupit i s tym VIM pocitacom? to by bol streamer k tomu... len neviem ci by to este fungovalo ako usb dac

jbajci
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jbajci »

K tomu VIMU jsem četl nějaká negativa, ale už je to dlouho tak ani nevim co to bylo. Každopádně bych jako nevýhodu viděl menší podporu softwaru oproti RPI3.

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

Khadas vstup SPDIF na coaxu samozřejmě má.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Podle toho serveru, který postoval Miero to vypadá, že mnohem lepší bude Topping D30 https://www.audiosciencereview.com/foru ... view.2016/. Možná bych tímto vyměnil svou STX II.

Odpovědět