Dac Gustard X16 Balanced MQA

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
bacil2
Kontaktovat uživatele:

Re: Dac Gustard X16 Balanced MQA

Příspěvek od bacil2 »

BVa píše:
11 lis 2021 10:33
... SINAD (signal to noise and distortion) hovorí o tom, ako ten prístroj mení zvuk, degraduje pridaným skreslením a šumom...
"SINAD" je hybridný parameter ktorý, zredukovaný iba na jedno číslo, neobsahuje žiadnu informáciu o vzájomnom pomere medzi samotným skreslením vstupného signálu, vlastným šumom audio obvodov a rušivým šumom/brumom z napájania poprípade vf rušením a pod. Ak je pre DAC hodnota tohoto parametra lepšia/väčšia ako cca 90 dB, tak je úplný nezmysel na jeho základe hodnotiť kvalitu alebo nebodaj vytvárať "nejaké rebríčky" ako to robí audiosciencereview.com :lol:

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Je -120dBr menej ako -100dBr ?? Je pri -120 ten signál menej zmenený/degradovaný (a je úplne jedno čím)?? O nič iné nejde... Ten rebríček je len o tom..
A kto chce viac informácií, tak si na ASR pozrie aj tie grafy (ak ich chápe), tých informácií tam je dosť. Násobky siete, harmonické u a intermodulácie užitočných signálov, šumové dno... Všetko čo chceš tam je.
Ak je pre DAC hodnota tohoto parametra (SINAD) lepšia/väčšia ako cca 90 dB, tak je úplný nezmysel na jeho základe hodnotiť kvalitu
Ak to bude čistý šum, tak to v tichých pasážach bude sakra počuť, pretože to je relatívne k 0dBFS... A na sluchátkach zvlášť ;)

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

1. je nezmysel sčítavať hrušky z jablkami
2. rebríček audiosciencereview.com je zostavený podľa čísiel, nie podľa grafov!!!
3. no veď práve ... ak to bude napr. čistý brum, tak to bude cca o 20dB "menej počuteľné"!

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

1. Aké hrušky s jablkami?? SINAD je len iné vyjadrenie pre THD+N
2. Však tie čísla sú len numerické vyjadrenie graficky zobrazených spektier
3. To je len o munson fletcher krivkách počuteľnosti , subjektívna vec.
A je to tu dosť OT, reagoval som iba na tvrdenie "Měření zvuk nepopíší a rozdíl 1 dB ve vypočteném ukazateli neřekne vůbec nic o tom, který DAC je zvukově lepší."
Popíšu ho na 100%, ak ide o zvuk ako fyzikálny podnet. Nepopíšu jeho subjektívne spracovanie a vyhodnotenie, silne závislé od konkrétneho arbitra a platné iba pre neho. Aj to často iba momentálne, za pár dní to môže byť inak..

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

bacil2 píše:
11 lis 2021 15:05
1. je nezmysel sčítavať hrušky z jablkami
2. rebríček audiosciencereview.com je zostavený podľa čísiel, nie podľa grafov!!!
3. no veď práve ... ak to bude napr. čistý brum, tak to bude cca o 20dB "menej počuteľné"!
Ja si myslim, ze amir robi dobru robotu, aj ked vacsina toho co testuje je uplne mimo moj horizont [vsetky ti cinske DAC sa 100 euro]> Fakt je, ze som mal moznost pocut aj velmi dobre hodnoteny DAC, ktory u Amira nameral velmi dobre, aj audiofilsky kusok, ktory meria sialene. Ten rozdiel tam bol. Detto zosilovace - Benchmark, co je momentalne referencia hra FAKT dobre. Teraz som kupoval nejake Dcka do multikanalu - pozrel som si ASR, dobre meranie, dobre hodnotenie kvality prevedenia, sup s tym do nakuplneho kosika.

Detto, sa z nim zhodnem aj na dojmoch z repro, tych zopar co som mal moznost pocut, ktore testoval, moj dojem z nich je podobny.

ALe mozno OT otazka - ako hodnotis jeho sluchatkove merania a hodnotenia? Casto tam pouziva a dava k dispozicii aj filtre - co si myslis o jeho pristupe.

Celkovo ta databaza, ktrou vytvoril je myslim ze velmi uzitocna.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... amir hlavne "robi robotu". S týmto faktom sa nedá nesúhlasiť. Z určitého pohľadu sa mi javí aj ako užitočná, ale až tak odviazaný z toho nie som ... to by ale asi bolo na dlhšiu debatu :roll:
... pozrel som si ASR, dobre meranie, dobre hodnotenie kvality prevedenia, sup s tym do nakuplneho kosika.
... veď to je pointa stránok typu audiosciencereview.com ... vlastná skúsenosť a názor sa nevyžaduje ... dôležitý je hlavne pocit, že si človek "skutočne dobre vybral" a "pozitívna psychoakustika" s tým súvisiaca :lol:

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Ja to neberiem ako emocnu vec, alebo ako nejake rozsirenie svojej osobnosti - potreboval som 6 kanalov do racku - nevedel som ktory Hypex od ktoreho skladaca - je to fakt ako kupit si na pumpe vodu do ostrekovaca. Tie Dcka z modulov sa lisia len kvalitou prevedenia a vyroby - a preto som zobral od Apollon Audio, ktory je postaveny jak tank a da sa dat to racku + si mozes vybrat buffer - a nie Nord alebo audiophonics.
Ma XLR, fajka, ma zdroj na kazde 2 moduly, fajka, da sa dat do racku, fajka, da sa nastavit gain, fajka, trigger on/off a hotovo.

Ja ani kable k 6 Atmos reprakom nejako neprezivam, mam 150 kotuc van den hull a dalej to neriesim. Ale zase, ja nie som hifista.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Fidji99: z drahsich co ma odmerany Amir myslis Mola Mola Tambaqui? Pokial by so 100% istotou platilo vyssie miesto v SINAD rebricku, tak by sa malo zakonite = lepsi zvuk. Je tam uz par Cinanov co meraju lepsie ako ta Mola Mola. Ak sa s tym celym stotoznujes tak by asi mal stacit Cinan a este by to malo byt lepsie…

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Nie, Mola Mola som nepocul. Mam dlhodobu skusenost s Linn Akurate [SINAD 110], Trinnov Alitude [SINAD 100], mal som moznost pocut viackrat zostavu postavenu kompletne na Benchmarkoch [SINAD nekonecno] a samozrejme legendarny TOTALDAC. S "lacnych, ale dobre meraju" ako vsetci RME. Mam napocuvanych aj dost AV receiverov - Denon 8500 [SINAD 103], Anthem [SINAD 97] atd. Mam aj Neumanny, ktore ospevoval a mam aj Logany ktore zopsul pod ciernu zem. Mal som Genelecy, ktore miluje aj ATC ktore moc nemusi. Pre mna je zaujimave to, ze napr na repro sa s nim zhodnem v celkovom dojme, cize ked amir nieco subjektivne hodnoti, tak mu verim. Na rozdiel od napr. niektoruch review v stereophile, kde vychvalia do nebies repro, ktore viem ze hraju uplne priserne.

Moj nazor na cely SINAD - od urcitej hranice to uz je asi viacmenej jedno - SINAD 130 vs SINAD 120 asi nikto pocut nebude. Detto pri koncaku SINAD 110 vs SINAD 107 [aj ked to je dvojnasobok]. Robit z hocicoho fetis je urcite nezdrave. SINAD repricek povie hlavne to, aky ma dany produkt SINAD a nic viac, ale zase sa da predpokladat, ze ked jeden zo zakladnych paramtetrov je v pohode, tak je vyssia pravdepodobnost, ze aj ine paramtre budu OK, a ked su vsetky parametre OK, je zase vysoko poravdepodobne, ze ten vyrobok je kompetentne skonstruovany. Hlavene tym cislam treba trochu rozumiet - moze mat zosik rovnaky SINAD ale vyssi sum a nizsie skreslenie alebo naopak - a je pre mna dolezite, rozumiet, ze som v inej situacii, ked mam necitilive repro a pocuvam na 5 metrov a ine ked mam monitory a pocuvam nearfield.

Robit fetis z merani je rovnaky nezmysel, ako sa z nich vysmievat. A moj nazor je, ze v dnesnom svete, s tisickami roznych konceptov a vyrobcov je dobre meranie a kvalitna konstrukcia celkom dobre kriterium na zuzenie zakladneho vyberu. Preto som naprikald rad, ze Amir robi tu svoju databazu.

A este k tomu koncaku - poziadavka bola a) do racku ->Dcko b) nastavitelny gain po kanali [mam 2 druhy repro s roznou citlivostouc) trigger aby sa to dalo vypinat a XLR, nech viem tahat dlhe kable od procesora d) kanalov - ide o Atmos/Auro 3d setup. V principe spotrebka - vobec sa v Dckovyh nevyznam, pozrel som merania zopar Hypexov a Purifi a kupil som cez internet. hotovo. CI to "ma jemne vysky a mikrodetail? ani netusim, na zvuku vrtulnika vo filme mi to je dost jedno. Nesumi, neskresluje, neprehrieva sa ani pri vyssich hlasitostiach a to je vsetko co potrebujem

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

P.S ja to az tak strasne vsetko neprezivam, cele to hifi. Ludia su tu hrozne haklivi, niekto spomenie nie uplne nadsene ich oblubeny komponent a prezivaju to akoby im niekto oznamil ze ich dcera je v skurocnosti prostitutka.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Fidji99: mas v tom myslim racionalne jasno a nemozno z mojho pohladu nesuhlasit. Pri kine su jasne ine kriteria ako pri hudbe. Ja ked si pustim nieco co dobre poznam a po chvili zistim ze ma to nebavi lebo napr hlas Brendana Perryho v Don’t Fade Away “tlaci a unavuje” tak je nieco spatne, lebo tak to nahrate nie je a celu atmosferu skladby to vie zabit (pritom nehovorim o niecom takom ako zhorsene sykavky). Je mi svojim sposobom luto ludi ktorym staci vyberat podla SINAD rebricka, lebo zjavne nepocuvaju hudbu ale len zvuky. Tiez ale suhlasim ze Amir robi dobru robotu aj ked niektori si z toho vybrali len ten rebricek. Stale asi lepsie ako vacsina recenzii, kde sa clovek vela nedozvie. Stereophile treba citat trochu medzi riadkami, robia tiez merania a Atkinson to tam vacsinou napise, ked to je naprd aj ked urobi zaver “kulantny”

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

@blesk - trochu Off Topic.
Ja som zistil, ze najlepsie vysledky pri nastavovani [ja hlavne [presuvam a doladujem akusticke prvky, komponenty nemenim az tak casto] + sa hram s parametrami DRC mam vtedy ked ma trochu boli hlava ;-). Vtedy mi vadi kazda drobnost vo zvuku.

Po 2 jointoch alebo flaske vina toho moc nenastavis ;-).

Odpovědět