Blue-ray: Pure Audio formát

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Pytel
Kontaktovat uživatele:

Blue-ray: Pure Audio formát

Příspěvek od Pytel »

Co říkáte na zvuk b-r pure audio ?

Nedávno jsem kompletoval kabely pro dva hudebníky, a oni říkali , že až teprve tento formát je to pravé a nemá chybu.
Vlastním asi 3 ks většinou vážné hudby, ale nedávno jsem dostal od kolegy Deep Purple -- Made in Japan, mám na LP, CD japan, ale na tomto formátu je to prostě skvělé.

Jako ukázkový b-r pure audio, vč. SACD je titul od firmy 2L -- the Nordic sound, zvukově na 1.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Blue-ray

Příspěvek od PítrsPraha »

Formát zaznamenaný na Blu Ray discích je v nejlepším případě 192/24, tzn. ničím se neliší od běžných dat v tomhle formátu.

A podle mne to stejně není o formátech, ale PŘEDEVŠÍM o masteringu a využití potenciálu jednotlivých formátů. Kolik z vašich CD je nahráno tak, aby byl bezezbytku využitý dynamický potenciál formátu? U mne 0, slovy nula z několika set ks.

Možnosti 96/24 jsou někde jinde, zvlášť co se frekvenčního rozsahu týká, ale není výjimkou, že "audiofilní" nahrávky v tomhle formátu mají dynamiku 8-10 dB.... Tak k čemu to je...

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

2L hraji skvele. Mam sice jen dva alba od nich, ale zvukové se mi moc libi.

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

PitrsPraha : nechci rejpat, ale s kolika BD disky ( hudebni o kterych je rec ) mas osobni zkusenost ? Na cem jsi je prehraval ? Ja mam zkusenost ( osobni ) ze BD je velmi dobre ... az budu doma, mohu se podivat o jake konkretni disky se jedna ..
Technicky si to nesnazim zduvodnit ( ani neumim ) - osobni poslech je muj "barometr" ...

Odar

Příspěvek od Odar »

Je uplne jedno, ci ide o BD audio / LPCM / HiRes FLAC / WAV / DVD-A / DSD / SACD . . . ak je vyuzity potencial HiRes, je to super. Podobne, ako u CD, ak je to na prd spravene, nezachrani to ani HiRes format. Vyhodte von oknom tie plackozruty, zacnite si robit HiRes kniznicu nahravok a pridete sami na to, ze je to podobne, ako u CD. Najde sa kopec odpadu, ale aj vyborne veci. A ak je vyuzity potencial HiRes, tak to hra urcite lepsie, ako CD. Ale ak je to zmrvene, HiRes nema vobec zmysel. Nie je v tom ziadna magia.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

fotolaik:
Je to jak píše Odar. Fyzický nosič dat nemá na výsledný zvuk žádný vliv. Je jedno, jestli jsou ta samá data na harddisku, flashce, BR disku nebo disku DVD-A. Zvuk ovlivňuje to, jak se tato data dostanou do DACu (jejich úplnost a časování), DAC samotný, přezes., koncák atd.

V hi-res formátech (od 96/24 výš) mám několik desítek alb s hodně rozdílnou zvukovou kvalitou. Od skvělých až po podprůměrné hrající hůř než dobře udělané CD.

Odpovědět