Co říkáte na zvuk b-r pure audio ?
Nedávno jsem kompletoval kabely pro dva hudebníky, a oni říkali , že až teprve tento formát je to pravé a nemá chybu.
Vlastním asi 3 ks většinou vážné hudby, ale nedávno jsem dostal od kolegy Deep Purple -- Made in Japan, mám na LP, CD japan, ale na tomto formátu je to prostě skvělé.
Jako ukázkový b-r pure audio, vč. SACD je titul od firmy 2L -- the Nordic sound, zvukově na 1.
Blue-ray: Pure Audio formát
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Blue-ray
Formát zaznamenaný na Blu Ray discích je v nejlepším případě 192/24, tzn. ničím se neliší od běžných dat v tomhle formátu.
A podle mne to stejně není o formátech, ale PŘEDEVŠÍM o masteringu a využití potenciálu jednotlivých formátů. Kolik z vašich CD je nahráno tak, aby byl bezezbytku využitý dynamický potenciál formátu? U mne 0, slovy nula z několika set ks.
Možnosti 96/24 jsou někde jinde, zvlášť co se frekvenčního rozsahu týká, ale není výjimkou, že "audiofilní" nahrávky v tomhle formátu mají dynamiku 8-10 dB.... Tak k čemu to je...
A podle mne to stejně není o formátech, ale PŘEDEVŠÍM o masteringu a využití potenciálu jednotlivých formátů. Kolik z vašich CD je nahráno tak, aby byl bezezbytku využitý dynamický potenciál formátu? U mne 0, slovy nula z několika set ks.
Možnosti 96/24 jsou někde jinde, zvlášť co se frekvenčního rozsahu týká, ale není výjimkou, že "audiofilní" nahrávky v tomhle formátu mají dynamiku 8-10 dB.... Tak k čemu to je...
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
2L hraji skvele. Mam sice jen dva alba od nich, ale zvukové se mi moc libi.
PitrsPraha : nechci rejpat, ale s kolika BD disky ( hudebni o kterych je rec ) mas osobni zkusenost ? Na cem jsi je prehraval ? Ja mam zkusenost ( osobni ) ze BD je velmi dobre ... az budu doma, mohu se podivat o jake konkretni disky se jedna ..
Technicky si to nesnazim zduvodnit ( ani neumim ) - osobni poslech je muj "barometr" ...
Technicky si to nesnazim zduvodnit ( ani neumim ) - osobni poslech je muj "barometr" ...
Je uplne jedno, ci ide o BD audio / LPCM / HiRes FLAC / WAV / DVD-A / DSD / SACD . . . ak je vyuzity potencial HiRes, je to super. Podobne, ako u CD, ak je to na prd spravene, nezachrani to ani HiRes format. Vyhodte von oknom tie plackozruty, zacnite si robit HiRes kniznicu nahravok a pridete sami na to, ze je to podobne, ako u CD. Najde sa kopec odpadu, ale aj vyborne veci. A ak je vyuzity potencial HiRes, tak to hra urcite lepsie, ako CD. Ale ak je to zmrvene, HiRes nema vobec zmysel. Nie je v tom ziadna magia.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
fotolaik:
Je to jak píše Odar. Fyzický nosič dat nemá na výsledný zvuk žádný vliv. Je jedno, jestli jsou ta samá data na harddisku, flashce, BR disku nebo disku DVD-A. Zvuk ovlivňuje to, jak se tato data dostanou do DACu (jejich úplnost a časování), DAC samotný, přezes., koncák atd.
V hi-res formátech (od 96/24 výš) mám několik desítek alb s hodně rozdílnou zvukovou kvalitou. Od skvělých až po podprůměrné hrající hůř než dobře udělané CD.
Je to jak píše Odar. Fyzický nosič dat nemá na výsledný zvuk žádný vliv. Je jedno, jestli jsou ta samá data na harddisku, flashce, BR disku nebo disku DVD-A. Zvuk ovlivňuje to, jak se tato data dostanou do DACu (jejich úplnost a časování), DAC samotný, přezes., koncák atd.
V hi-res formátech (od 96/24 výš) mám několik desítek alb s hodně rozdílnou zvukovou kvalitou. Od skvělých až po podprůměrné hrající hůř než dobře udělané CD.