Blu-Ray film (vizuální kvalita)

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Pytel
Kontaktovat uživatele:

Re: Blu-Ray film (vizuální kvalita)

Příspěvek od Pytel »

Včera BR Příchozí ( Arrival ), scifi -- obraz na 1, zvuk 7.1 DTS HD Master -- skvělý, pořádně provětrá vaše DK.

Ztracené město Z : dle skutečného příběhu jednoho z největších Britských objevitelů, obraz opět výborný, zvuk DTS-Master 5.1 vyborný, supr příroda v Bolivií a kolem Amazonky.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Arrival ve 4K UHD nebo jen "obyč" BRD? Pořád přemýšlím, jestli pořídit 4K. Televizi na to mám, BRD přehrávač SONY BDP S 5000 ES.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Mám půjčen jen"obyč." BR, zatím v 4K nejedu. Ale viděl jsem ne toto BR , ale jiné a lahůdka pro oči.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Jj, to je mi jasné.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Zakoupil jsem šestidiskovou edici Marvel´s Avengers. Myslím, že to je po obrazové a zvukové stránce mimořádné dílko. Po dlouhé době jsem zase pořádně "prohnal" své domácí kino. :mrgreen:
http://www.blu-ray.com/movies/Marvel-Av ... ray/47410/
Obrázek

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Rád bych si konečně pořídil co nejlepší verzi Avataru. Může někdo poradit, která je nejkvalitnější co se týče obrazu a zvuku?
https://www.blu-ray.com/Avatar/20597/#Releases
Česká podpora není třeba, stačí anglické titulky. *palec*

Odar

Příspěvek od Odar »

Obavam sa, ze nikto na fore nema vhodne technicke vybavenie na to, aby analyzoval BluRay disk a vyhodnotil jeho technicku kvalitu. Keby si mam vybrat ja sam, tak by som siel do vydania, kde zabera na disku najvacsiu cast samotny film (ked odpocitas reklamy, menu a ostatny bordel). Tento udaj sa ale bez toho, aby si disk "rozlozil na drobne" nedozvies. Navyse by si pred tym musel kupit vsetky vydania, ktore su k dispozicii.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Já mám verzi 3D,která byla v té době samostatně neprodejna,pouze s televizí Panasonic,tehdy se s tímto vydáním docela smelilo,prodávalo se i za 10 tisíc :shock: Je to bez českého dabingu,pouze titulky.Po pár letech jsem zakoupil verzi i českým dabingem,ale když pustím v originále v dts hd master audio,tak ta novější verze se zvukově vůbec nemůže srovnávat s verzí Panasonic

Odar

Příspěvek od Odar »

Bolo by zaujimave vytiahnut z oboch diskov zvukove stopy a porovnat ich.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Ono už se to tu jednou probíralo, Pamela tu uveřejnil snímky té edice, ale obrázky už se nezobrazují. Proto jsem se zkusil zeptat znovu. Ta sběratelská edice je třídisková (3xBD), to by mohlo být ono. Předpoklad je, že film bude na celém dvojvrstvém disku, bonusy na zbylých dvou.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

drfish : Mohu ti půjčit tu sběratelskou 3 x BD -- ano na jednom je film a na dvou jsou bonusy a vynechané scény.

Odar

Příspěvek od Odar »

Tej verzie od Pytel by som sa drzal. Kedysi davno som mal cosi podobne na disku a cudoval som sa, ze oni to vedeli takto krasne spravit a ine filmy maju na polovici disku reklamy a blbosti.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

To jo to je fakt, na Avataru je právě vidět, jak se potenciál BD dá využít. Je velmi málo filmů, které jsou na podobné úrovni. O těch je vlastně celé toto vlákno. Dneska i velmi zainvestované akčňáky mají obraz na úrovni 720p, takže 4K je v jejich případě naprostou zbytečností. Je zajímavé, že čím větší technický pokrok, tím méně obrazově i zvukově vyjímečných filmů na koukání. :mrgreen:

Odar

Příspěvek od Odar »

Zial samotne rozlisenie nezarucuje kvalitu. Ak je tam nizky bitrate, tak je to tak ci tak o nicom. Niekedy je naozaj na zamyslenie, co dokazu na plackach predavat.

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Asi nejvýhodnější verze Avataru byl dvoudiskový francouzký steelbook z filmarény. Nejde ani tak o 3D verzi, jako spíš o to že 2D verze v balení byla ta první tzv. "vanilla ice" s velkým datovým tokem (nikde se to neuvádí, ale kdysi jsem se tomu hodně věnoval a je to prakticky ověřeno) Pak mám ješte 3 diskovou edici s prodlouženýma verzema, ale ta už má mírně nižší datový tok. Bohužel už asi první verze, ani ten fr. steelbook sehnat nový nejde *thumbs down*

Fr. steelbook
1.jpg
2.jpg
Naposledy upravil(a) Pamela dne 21 pro 2018 13:51, celkem upraveno 3 x.

Odpovědět