Audioquest dragonfly Red
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Audioquest dragonfly Red
Ano, díky, také jsem už pátral
Otázka zní, zda se vyplatí připlácet za Red, pokud se signál požene přes kabelovou redukci rovnou do zesu, nebudu používat sluchátka. Opravdu bude mezi Sabre 9010 a 9016 rozeznatelný zvukový rozdíl? Analogové vs digitální řízení hlasitosti, toť vše?
Otázka zní, zda se vyplatí připlácet za Red, pokud se signál požene přes kabelovou redukci rovnou do zesu, nebudu používat sluchátka. Opravdu bude mezi Sabre 9010 a 9016 rozeznatelný zvukový rozdíl? Analogové vs digitální řízení hlasitosti, toť vše?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Výhodu lepšího řízení hlasitosti nevyužiješ.
Výhodu silnějšího výstupu nevyužiješ.
Tak zbývá případná výhoda lepšího zvuku 9016 oproti 9010 a tam si nemyslím, že by byl nějaký významný rozdíl. Ale neslyšel jsem.
Výhodu silnějšího výstupu nevyužiješ.
Tak zbývá případná výhoda lepšího zvuku 9016 oproti 9010 a tam si nemyslím, že by byl nějaký významný rozdíl. Ale neslyšel jsem.
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Přesně tak jsem si položil tu otázku, rozdíl 9010 vůči 9016, který stojí dvakrát tolik (i když je to v hifi zanedbatelná částka 2750,-). Uslyším 2x tak lepší zvuk? Já vím, že takto se nelze ptát, beru tedy užitnou a praktickou hodnotu, kterou to má pro daný účel splnit. Tedy základní USB asynchronní převodník jako startovní k přehrávání z NTB. Myslím si, že Black musí stačit, ne?
Rozdíl ve zvuku red a black je obrovský,ihned slyšitelný.Je to jako asi srovnávat fabii a octavii
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Čistě DACů? A na jaký sestavě? Páč to taky hraje roli, a ne malou...
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Toto sdělení je založeno na praktickém vyzkoušení, popřípadě slepém testu? Nebo je to jen proto, že máš dražší RED doma?terahera píše:Rozdíl ve zvuku red a black je obrovský,ihned slyšitelný.Je to jako asi srovnávat fabii a octavii
Mě fascinují ta úžasná srovnání. Jezdil jsem totiž dlouhá léta s Fabií I RS a ta jezdila mnohem líp, než jakákoliv jedničková oktávka. Správné srovnání by totiž bylo třeba Octavia 1,4 MPI vs. Octavia 1,8 TSI.
To srovnání bylo pouze obrazně,tak mě neberte za slovo ,nejsme v motodiskuzi. Dragonfly jsem měl týden doma oba,takže ano,srovnání je praktické a to nejen mezi sebou,ale i mezi jinými DACy a to můj stávající Audiolab Mdac,Casea Casiophea,Firestoneaudio ILTW,Cambridgeaudio DACmagic,Arcam irDac
A co teprve v sobotu s DAC SMSL M8 .
http://www.whathifi.com/audioquest/dragonfly-red/review
There’s a three-dimensionality, solidity and texture to every sound.
Vzdáleně mi to připomíná Chord Mojo
Tady je lidi srovnávají.
http://www.head-fi.org/t/805832/new-dra ... cussion/30
Mojo by mělo mít vliv na teplejší zvukový projev, DR spíše světlejší..
There’s a three-dimensionality, solidity and texture to every sound.
Vzdáleně mi to připomíná Chord Mojo
Tady je lidi srovnávají.
http://www.head-fi.org/t/805832/new-dra ... cussion/30
Mojo by mělo mít vliv na teplejší zvukový projev, DR spíše světlejší..
Dobré dopoledne, uvažuji o koupi red verze, nebude to vzhledem k mému zařízení Pioneer A30+ Tannoy mercury m2+ Marantz CD67 se tak trochu házení perel sviním ? Občas poslouchám i z ntb flac, mp3 kabelem přes sluchátkový výstup a tímto bych chtěl vylepšit. Bude to mít v mém případě smysl? Nebo by mi postačila black verze?
Tak přesně tuhle otázku si kladu taky, pohybuju se v podobný kategorii, ale pro klid duše asi vezmu red.
Čekám až bude skladem.
Jen takový dotaz. Dragonfly chystám spolu s jitterbugem zapojit do NASu, ale k zesilovači je to skoro 3m. Nevím jestli ty skoro 3m táhnout tímhle http://www.aq.cz/obchod/jack-rca-stereo ... n-jr-1973/ nebo jestli radši nepoužít 3m USB kabel a vážku nepřipojit co nejkratším kabelem až u zesilovače. Není to už moc těch spojů, co myslíte?
Čekám až bude skladem.
Jen takový dotaz. Dragonfly chystám spolu s jitterbugem zapojit do NASu, ale k zesilovači je to skoro 3m. Nevím jestli ty skoro 3m táhnout tímhle http://www.aq.cz/obchod/jack-rca-stereo ... n-jr-1973/ nebo jestli radši nepoužít 3m USB kabel a vážku nepřipojit co nejkratším kabelem až u zesilovače. Není to už moc těch spojů, co myslíte?
A on,kdyz ho pripojis přímo do NAS,bude fungovat?
Měl by, prodejce to potvrdil. Předchozí USB dac tak taky fungoval. Mám NAS Synology a ovládám tabletem nebo telefonem přes aplikaci DS audio.terahera píše:A on,kdyz ho pripojis přímo do NAS,bude fungovat?
Já jsem ho tedy přímo přes NAS nezkoušel,mam ho připojený do pasivního mini pc a z tama signálovýma do integrace.Ale podle mych zkušeností bych ten signálový s délkou nepřeháněl,myslim,ze 3 metry je hodně,asi bych radši delší usb a kratší signálový.Je to můj názor,dalsi otázkou je,jestli na tvé sestavě půjde délka signaloveho kabelu poznat,u mě už delší kabely dělají problém