5.1 NA SLUCHÁTKA ?

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

5.1 NA SLUCHÁTKA ?

Příspěvek od TRANSIWATT »

Ctěl bych poslouchat muziku a filmy na dvd na sluchátka.
Předem uvádím , že analog. výstupy-informaci ze subw. a centru dokážu vhodně domixovat do předních L,R. S propojením nemám problém.
Teda hledám sluchátka se čtyřmi vstupy systémy L,R přední + L,R zadní. Kdysi v dobách kvadrofonie se takové vyráběly. V jedné mušli byly přední a zadní repráček.
Můžete mi poradit jestli vyrábí a prodává někdo něco takového?

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: 5.1 NA SLUCHÁTKA ?

Příspěvek od Prospero »

Poohledni se po AKG "K 290 Surround". (Jsou sice zu "starsi", občas se ale daji jeste najit napr. na "ebay".) ;)

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

Co vím, tak AVR Harman Kardon mají (měly ? ) dolby headphone integrovan.

Anebo sluchátka s procesorem https://www.mall.cz/prenosna-sluchatka- ... tAodUl0AeA

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Asi ty AKG K290 se mi jeví jako nejschůdnější cesta. Kdysi v "pravěku" jsem měl možnost slyšet kvadrofonní desku SQ na čtyřsystémová sluchátka, bylo to přesvědčivé, čistě analog, žádná psychoakustika.
Pro "dawsoo" - dvě uši dva měniče; ano ale dvěma ušima dokážeme rozlišit jestli jde zvuk zepředu nebo zezadu zcela přesvědčivě. Proto ty dva měniče v jedné "škebli" mají své opodstatnění.
Já vím, že ty různé hříčky s fázovými posuvy, digitální procesingy dokážou vyvolat vcelku silný dojem předozadní prostorovosti, ale já se nechci ubírat tou cestou. Níže zmiňovaná sluchátka SONY a ještě bezdrátová s popisem nabídky "co to vlastně umí" ,tak to by mě neuspokojilo.

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

TRANSIWATT píše: Níže zmiňovaná sluchátka SONY a ještě bezdrátová s popisem nabídky "co to vlastně umí" ,tak to by mě neuspokojilo.
No nevím, ty Soňáky jsem neslyšel, ale slyšel jsem (vlastnil jsem) AKG K270, což jsou sluchátka stejná s AKG K290, pouze ve stereo verzi, takže vím, že to zase tak super nebylo,navíc se přestaly vyrábět snad před 20 lety cca.
Návíc k poslechu a sledování tv, se mi jeví bezdrátový systém jako pohodlnější, než se tahat s 6m kabelem jako u AKG K290.
Samozřejmě Ti ty Soňáky nenutím, byl to jenom rychlý použití google, že se pro takovéto použití něco běžně vyrábí.Ale udivuje mne, že jsi dokázal vydedukovat z pouhého obrázku a popisu, že by Ti to nevyhovalo a o starých sluchátkách, kde je downmix proveden pomocí pár odporů, jsi přesvědčen, že budou to pravé :D .
P.S.: asi bych se raději držel rady výše a sehnal procesor dolby headphone tedy.Pro jeho otestování lze stáhnout i plugin do foobar-u.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

vonvichousch píše:No nevím, ty Soňáky jsem neslyšel, ale slyšel jsem (vlastnil jsem) AKG K270, což jsou sluchátka stejná s AKG K290, pouze ve stereo verzi, takže vím, že to zase tak super nebylo,navíc se přestaly vyrábět snad před 20 lety cca.
„K 270“ urcite stejna nejsou, ta maji jen dva menice. Ctyrmenicova na stereo jsou „K 280 Parabolic“, u kterych ale jsou, na rozdil od "290-tek", menice usporadany vertikalne.
A ty rozhodne zadny prusvih nejsou. Mam je uz od roku 1988 a jsem s nimi dodnes velmi spokojen.
Krom toho je u tech "290-tek" jeste ona “magicka” krabicka, ktera se pripojuje primo na repro svorky zesilovace a teprve do ni se zapojuji samotna sluchatka (ta ma dokonce vystupy pro dva pary). ;)

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Prospero píše:
vonvichousch píše:No nevím, ty Soňáky jsem neslyšel, ale slyšel jsem (vlastnil jsem) AKG K270, což jsou sluchátka stejná s AKG K290, pouze ve stereo verzi, takže vím, že to zase tak super nebylo,navíc se přestaly vyrábět snad před 20 lety cca.
„K 270“ urcite stejna nejsou, ta maji jen dva menice. Ctyrmenicova na stereo jsou „K 280 Parabolic“, u kterych ale jsou, na rozdil od "290-tek", menice usporadany vertikalne.
A ty rozhodne zadny prusvih nejsou. Mam je uz od roku 1988 a jsem s nimi dodnes velmi spokojen.
Krom toho je u tech "290-tek" jeste ona “magicka” krabicka, ktera se pripojuje primo na repro svorky zesilovace a teprve do ni se zapojuji samotna sluchatka (ta ma dokonce vystupy pro dva pary). ;)
Ale Prospero :D ,tak kolik je těch měničů ?

Obrázek
Obrázek

Jinak ta "magická" krabička neobsahuje nic víc,než pár odporů a přepínač.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Sorry, nobody is perfect! :P

Odpovědět