5.1 NA SLUCHÁTKA ?
-
- Kontaktovat uživatele:
5.1 NA SLUCHÁTKA ?
Ctěl bych poslouchat muziku a filmy na dvd na sluchátka.
Předem uvádím , že analog. výstupy-informaci ze subw. a centru dokážu vhodně domixovat do předních L,R. S propojením nemám problém.
Teda hledám sluchátka se čtyřmi vstupy systémy L,R přední + L,R zadní. Kdysi v dobách kvadrofonie se takové vyráběly. V jedné mušli byly přední a zadní repráček.
Můžete mi poradit jestli vyrábí a prodává někdo něco takového?
Předem uvádím , že analog. výstupy-informaci ze subw. a centru dokážu vhodně domixovat do předních L,R. S propojením nemám problém.
Teda hledám sluchátka se čtyřmi vstupy systémy L,R přední + L,R zadní. Kdysi v dobách kvadrofonie se takové vyráběly. V jedné mušli byly přední a zadní repráček.
Můžete mi poradit jestli vyrábí a prodává někdo něco takového?
Re: 5.1 NA SLUCHÁTKA ?
Poohledni se po AKG "K 290 Surround". (Jsou sice zu "starsi", občas se ale daji jeste najit napr. na "ebay".)
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Co vím, tak AVR Harman Kardon mají (měly ? ) dolby headphone integrovan.
Anebo sluchátka s procesorem https://www.mall.cz/prenosna-sluchatka- ... tAodUl0AeA
Anebo sluchátka s procesorem https://www.mall.cz/prenosna-sluchatka- ... tAodUl0AeA
-
- Kontaktovat uživatele:
Asi ty AKG K290 se mi jeví jako nejschůdnější cesta. Kdysi v "pravěku" jsem měl možnost slyšet kvadrofonní desku SQ na čtyřsystémová sluchátka, bylo to přesvědčivé, čistě analog, žádná psychoakustika.
Pro "dawsoo" - dvě uši dva měniče; ano ale dvěma ušima dokážeme rozlišit jestli jde zvuk zepředu nebo zezadu zcela přesvědčivě. Proto ty dva měniče v jedné "škebli" mají své opodstatnění.
Já vím, že ty různé hříčky s fázovými posuvy, digitální procesingy dokážou vyvolat vcelku silný dojem předozadní prostorovosti, ale já se nechci ubírat tou cestou. Níže zmiňovaná sluchátka SONY a ještě bezdrátová s popisem nabídky "co to vlastně umí" ,tak to by mě neuspokojilo.
Pro "dawsoo" - dvě uši dva měniče; ano ale dvěma ušima dokážeme rozlišit jestli jde zvuk zepředu nebo zezadu zcela přesvědčivě. Proto ty dva měniče v jedné "škebli" mají své opodstatnění.
Já vím, že ty různé hříčky s fázovými posuvy, digitální procesingy dokážou vyvolat vcelku silný dojem předozadní prostorovosti, ale já se nechci ubírat tou cestou. Níže zmiňovaná sluchátka SONY a ještě bezdrátová s popisem nabídky "co to vlastně umí" ,tak to by mě neuspokojilo.
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No nevím, ty Soňáky jsem neslyšel, ale slyšel jsem (vlastnil jsem) AKG K270, což jsou sluchátka stejná s AKG K290, pouze ve stereo verzi, takže vím, že to zase tak super nebylo,navíc se přestaly vyrábět snad před 20 lety cca.TRANSIWATT píše: Níže zmiňovaná sluchátka SONY a ještě bezdrátová s popisem nabídky "co to vlastně umí" ,tak to by mě neuspokojilo.
Návíc k poslechu a sledování tv, se mi jeví bezdrátový systém jako pohodlnější, než se tahat s 6m kabelem jako u AKG K290.
Samozřejmě Ti ty Soňáky nenutím, byl to jenom rychlý použití google, že se pro takovéto použití něco běžně vyrábí.Ale udivuje mne, že jsi dokázal vydedukovat z pouhého obrázku a popisu, že by Ti to nevyhovalo a o starých sluchátkách, kde je downmix proveden pomocí pár odporů, jsi přesvědčen, že budou to pravé .
P.S.: asi bych se raději držel rady výše a sehnal procesor dolby headphone tedy.Pro jeho otestování lze stáhnout i plugin do foobar-u.
„K 270“ urcite stejna nejsou, ta maji jen dva menice. Ctyrmenicova na stereo jsou „K 280 Parabolic“, u kterych ale jsou, na rozdil od "290-tek", menice usporadany vertikalne.vonvichousch píše:No nevím, ty Soňáky jsem neslyšel, ale slyšel jsem (vlastnil jsem) AKG K270, což jsou sluchátka stejná s AKG K290, pouze ve stereo verzi, takže vím, že to zase tak super nebylo,navíc se přestaly vyrábět snad před 20 lety cca.
A ty rozhodne zadny prusvih nejsou. Mam je uz od roku 1988 a jsem s nimi dodnes velmi spokojen.
Krom toho je u tech "290-tek" jeste ona “magicka” krabicka, ktera se pripojuje primo na repro svorky zesilovace a teprve do ni se zapojuji samotna sluchatka (ta ma dokonce vystupy pro dva pary).
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ale Prospero ,tak kolik je těch měničů ?Prospero píše:„K 270“ urcite stejna nejsou, ta maji jen dva menice. Ctyrmenicova na stereo jsou „K 280 Parabolic“, u kterych ale jsou, na rozdil od "290-tek", menice usporadany vertikalne.vonvichousch píše:No nevím, ty Soňáky jsem neslyšel, ale slyšel jsem (vlastnil jsem) AKG K270, což jsou sluchátka stejná s AKG K290, pouze ve stereo verzi, takže vím, že to zase tak super nebylo,navíc se přestaly vyrábět snad před 20 lety cca.
A ty rozhodne zadny prusvih nejsou. Mam je uz od roku 1988 a jsem s nimi dodnes velmi spokojen.
Krom toho je u tech "290-tek" jeste ona “magicka” krabicka, ktera se pripojuje primo na repro svorky zesilovace a teprve do ni se zapojuji samotna sluchatka (ta ma dokonce vystupy pro dva pary).
Jinak ta "magická" krabička neobsahuje nic víc,než pár odporů a přepínač.
Sorry, nobody is perfect!