4K Ultra HD Blu-Ray přehrávač

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Bandolier
Kontaktovat uživatele:

4K Ultra HD Blu-Ray přehrávač

Příspěvek od Bandolier »

Zdravím všechny vespolek :)
Zaregistroval jsem se, jelikož bych se chtěl pokusit vydyndat radu od někoho zkušenějšího, zaběhlejšího.
Chci si pořídit ke své nové TV Sony OLED nějaký 4K Ultra HD Blu-Ray přehrávač. Již nějakou dobu pročítám různé recenze, všemožně pátrám po internetu, ale nějak nevím :? Pro info - nemám DK, jedu ve stereu. Díval jsem se na Panasonic DP-UB9000EGK, který má již i modifikaci Casea, ale jelikož cestu přehrávání CD mám vyřešenou, mohl by mi stačit "jen" Panasonic DP-UB820EGK, který je zhruba za 40% ceny výše jmenovaného. Nebo mám zachovat značku a pořídit k TV Sony player taktéž Sony? Třeba UBP-X1100. Poslední dobou mám hodně filmů ve 4K na externím disku, jejichž přehrávání řeším přímo přes TV. Chci se ale vydat cestou pořizování blu-ray disků v tomto formátu a proto pátrám po nějakém kvalitním playeru. Je tu někdo, kdo má podobného koníčka a již toto vyřešil? Poprosil bych o poznatky z vlastní zkušenosti, o "rady" získané pomocí internetu nestojím, to zvládnu sám.
Děkuji.

Doplnění: Teď mě napadlo, jestli jsem neměl použít vlákno "Digitální zdroje signálu" :? Popř. prosím o přesunutí.

Bandolier
Kontaktovat uživatele:

Re: 4K Ultra HD Blu-Ray přehrávač

Příspěvek od Bandolier »

Doplňuji, že mi jde "jen" o kvalitu obrazu a o to, aby ten přístroj bezproblémově načítal soubory (MKV, BDMV...) z externího disku.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Tak to musíš pro info někam, kde jsou Tobě rovní - třeba mezi piráty.

Bandolier
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bandolier »

Prosím o radu od někoho zasvěceného, kdo nějaký podobný přístroj používá a mohl by mě nasměrovat. Poznámky od někoho, kdo mě rovnou považuje za zloděje (Zatím jsem si tedy všechny blu-ray 4K koupil ;) ) , jsou mi k ničemu. Nebo mi alespoň poraďte forum, kde se tímto zaobírají (vypadá to, že někteří jsou si tu rovnější).
To Oldear - ušetřím vám práci, zastřelím se u zdi sám.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Přehrávače Panasonic (DBVD, Blue-Ray) používám již dlouho a vždy byly na špici, co se týká kvality obrazu a zvuku (multi kanál). Takže tady se asi nedá šlápnout vedle.
Složitější je situace s přehráváním různých digitálních video souborů ale i Hi-Res audio souborů.
Někdy novější model nepřehrál soubor co starší model ano, rozdíl ve schopnosti přehrávat tyto soubory byl i mezi TV (taktéž Panasonic) a přehrávačem.
Takže asi nezbývá než vyzkoušet.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Pokus se vybrat ze stejne znacky, jakou mas tv. Sony k Sony.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

Jde-li ti jen o kvalitu obrazu, zkus Panasonic DP-UB820EGK. Nebude-li vyhovovat, do 14. dnů lze vrátit.

p79avt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p79avt »

Bandolier píše:
26 lis 2020 13:58
Zdravím všechny vespolek :)
Zaregistroval jsem se, jelikož bych se chtěl pokusit vydyndat radu od někoho zkušenějšího, zaběhlejšího.
Chci si pořídit ke své nové TV Sony OLED nějaký 4K Ultra HD Blu-Ray přehrávač. Již nějakou dobu pročítám různé recenze, všemožně pátrám po internetu, ale nějak nevím :? Pro info - nemám DK, jedu ve stereu. Díval jsem se na Panasonic DP-UB9000EGK, který má již i modifikaci Casea, ale jelikož cestu přehrávání CD mám vyřešenou, mohl by mi stačit "jen" Panasonic DP-UB820EGK, který je zhruba za 40% ceny výše jmenovaného. Nebo mám zachovat značku a pořídit k TV Sony player taktéž Sony? Třeba UBP-X1100. Poslední dobou mám hodně filmů ve 4K na externím disku, jejichž přehrávání řeším přímo přes TV. Chci se ale vydat cestou pořizování blu-ray disků v tomto formátu a proto pátrám po nějakém kvalitním playeru. Je tu někdo, kdo má podobného koníčka a již toto vyřešil? Poprosil bych o poznatky z vlastní zkušenosti, o "rady" získané pomocí internetu nestojím, to zvládnu sám.
Děkuji.

Doplnění: Teď mě napadlo, jestli jsem neměl použít vlákno "Digitální zdroje signálu" :? Popř. prosím o přesunutí.
Zdravím, jestli jde o kombinaci Blu-ray mechaniky jako že pouštět origo 4K placky + MKV všeho druhu, tak kombinace Panasonicu 820 + Zidoo Z9X je v poho, Panasonic je tupý, přehraje X věcí ale dalších X ne. Ale na originálky BD/4K je moc fajn, mám UB9000. Bohužel OPPO už není.

P.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Ohledně kvality výstupů z Blu-ray přehrávačů platí, že alfou a omegou je kvalita obrazu televize (+kalibrace) a kvalita audio sestavy. Ty udělají gró výsledného obrazu a zvuku.

Mám zkušenost s Blu-ray přehrávači Panasonic. Měl jsem 3, od cca 6 tis. Kč po 17 tis. Kč. Kvalita obrazu vynikající, bez přímého srovnání s referencí typu OPPO je obraz z Blu-ray disků bez připomínek. Přímé srovnání přecijen ukáže, že to může být ještě o kousek lepší. Ale (výrazně) větší rozdíl udělá kvalita zobrazovacího panelu.
Ohledně přehrávání staženin mám zkušenost jen minimální a celkem dávnou, jedu vše z DVD a BR. Panasonicy rozhodně neoplývaly blbuvzdorností vůči různým formátům, o titulcích ani nemluvě. Nevím, jak je na tom Panasonic s aktuálními modely.

Teď mám letitý Denon DBP-2010 (není 4k) a s obrazem a spolehlivostí při přehrávání Blu-ray disků taky naprostá spokojenost.

Zvuk posoudit nedokážu, vždy jsem jel digitálním výstupem buď do stereo sestavy nebo do multichannel sestavy, tzn. kvalita zvuku (DACu) byla především určená audio sestavou.

Z pohledu kvality obrazu a zvuku není žádný důvod omezovat se k Sony televizi jen na přehrávače Sony.

macher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macher »

Po zkouseni mnoho hracek jsem ted nedavno skoncil u Pioneer UDP LX800.

komar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komar »

Pokud mohu přispět svou troškou do mlýna ,tak pokud jsi uvažoval o cenovce v které je
Panasonic DP-UB9000EGK ,tak já osobně bych šel určitě do Pioneer UDP-LX500.
Se značkou mám jen ty nejlepší zkušenosti a na mašinku napříč internetem je jen samá chvála!

https://www.whathifi.com/reviews/pioneer-udp-lx500

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Ahoj, pročti si zde toto:
http://www.highendforum.cz/viewtopic.ph ... 160#p72950
Jde o to přehrávání souborů avi, mkv atd, kde je dost problém. Zobrazování titulků (resp. jejich formát, aby se zobrazily) je úhelný kámen přehrávačů. Některé nejsou schopné ani přehrát mkv hires zvuk, jen obyčejné DTS a DD. Pioneer má v titulcích dost rezervy, mne to vedlo v jeho prodeji (LX800) . CXU HD a Oppo 205 nepřehrává spoustu souborů, které starší fullHD playery v pohodě přehrávají. Je to vcelku drama, najít na to kombajn.

komar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komar »

Tak já si to přečetl a řekl bych že platí co sem napsal, Pioneer by měla být dobrá volba. 8-)

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

komar, drfish

"" Je to vcelku drama, najít na to kombajn"" a bude ještě větší a v současné době ve výše uvedených cenových relacích prakticky nemožné. Macher ( komunikoval jsem s ním ) koupil LX-800 jako jeden z posledních. Nikde na trhu nejsou dostupné, jakož i všechny verze OPPO. LX-800 a LX-500 byly po cca necelých dvou letech na trhu ztaženy a aby toho nebylo málo, tak někteří prodejci, např v Německu, vyřazují z nabídky i značku Pioneer. Možná informace najdete na webu a možná to také souvisi s novou směrnicí EU o nakládání s odpady, kde se řeší tzv. kazítka, rozebíratelnost a opravitelnost přístroje. Žádné lisování, nýtování a jeden celek na mainboardu, musí se to šroubovat a pod. Smutné je, že výrobce na svoji tzv. "vlajkovou loď" ( PC 48000,- ), která je na trhu cca 5 let nedodává náhradní díly a např. mainboard už dávno ne. To je příběh mého Hifi kamaráda z Plzeňska, který tu značku kompletně vyhodil z DK. V Evropě jsou podobné příběhy často řešeny v příslušných diskusích.
Možná bývala " dobrá volba ", ale to byly výrobky Made In Japan, dnes je to Malajsie a PRC. Ale jestli je toto ten zásadní problém nevím, možná je to jen současný trend levné výroby.
Doporučuji raději Marantz.

macher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macher »

Jenom pro upresneni - nedostupnost Pioneeru souvisi s insolvenci Onkyo ( https://www.strata-gee.com/onkyo-corp-i ... o-survive/ ) pod ktere Pioneer patri. Dle informaci Pioneer nekonci a UDP modely budou v prubehu roku 2021 k dispozici.

Btw, nevim, ze by 4k player delal Marantz...

Odpovědět