VDS - vacuum disc stabilizer
Re: VDS - vacuum disc stabilizer
Na rozpaky z 226 zapomeň!
Když dva dělají totéž, není to totéž.
Jen raritní triody použité pro předzesilování v Luxmanu, jsou na mnohé zvukové míle vzdáleny čínským, podivně značeným šledriánům. To znesnadňuje jejich náhradu za kvalitní, neméně raritní triody, za studené války poctivě dělané.
Namísto náladového, ve výškách znamenitého zvuku, zaplaceného potížemi v ostatních aspektech slyšeného spektra, je zde velmi přítomný barevný zvuk.
Ano, hudební a přítomný. Kombinace elektronkového přehrávače Edgar CD-1, hybridního Luxmanu a třípásem Revox, zhmotnil se zpěvaččin hlas v sedačce přítele Renowna. Ani obří švédský Primare 32, vedený znamenitým čistým předzesilovačem Dispre nedal zapomenout na přítomnost reprodukčního elektroakustického řetězce.
Jen čistota a neutralita ne nepodobná geretům páně Bunty dávala na vědomí nedokonalost snahy o přenos radosti z rytmu a melodie.
Rozehraný a rozehřátý Luxman přenášel plně barvy a dynamiku elektronkového Edgaru do sladkého zapomnění technických bariér. Když to vyjde a poskládá se aparát, ať intuicí, anebo se štěstím, je vyhráno!
Hudba je krásná a život je krátký na nudné Hifi!
Když dva dělají totéž, není to totéž.
Jen raritní triody použité pro předzesilování v Luxmanu, jsou na mnohé zvukové míle vzdáleny čínským, podivně značeným šledriánům. To znesnadňuje jejich náhradu za kvalitní, neméně raritní triody, za studené války poctivě dělané.
Namísto náladového, ve výškách znamenitého zvuku, zaplaceného potížemi v ostatních aspektech slyšeného spektra, je zde velmi přítomný barevný zvuk.
Ano, hudební a přítomný. Kombinace elektronkového přehrávače Edgar CD-1, hybridního Luxmanu a třípásem Revox, zhmotnil se zpěvaččin hlas v sedačce přítele Renowna. Ani obří švédský Primare 32, vedený znamenitým čistým předzesilovačem Dispre nedal zapomenout na přítomnost reprodukčního elektroakustického řetězce.
Jen čistota a neutralita ne nepodobná geretům páně Bunty dávala na vědomí nedokonalost snahy o přenos radosti z rytmu a melodie.
Rozehraný a rozehřátý Luxman přenášel plně barvy a dynamiku elektronkového Edgaru do sladkého zapomnění technických bariér. Když to vyjde a poskládá se aparát, ať intuicí, anebo se štěstím, je vyhráno!
Hudba je krásná a život je krátký na nudné Hifi!
Ten krásný Luxman je občas na ebay, a je to skutečně krásný stroj. Zrovna se o něj bojuje ve Francii a škoda, že prodejce jej nechce poslat mimo.
K tomu Kenwoodu, ještě krásnější je jeho bratříček gramofon Kenwood trio L-07D o váze 35 kg ! Kdybych nebyl v závěrečné fázi přestavby koupelny a kuchyně, tak bych do něj šel - je na ebay pod číslem 160301103565. Má dokonce svoje vlastní stránky, takže to není žádné "ořezávátko".
http://www.ukazto.com/?img=3470835~L07Do.jpg
PS: Vkládám to jako cestu url, protože do vložení jako obrázek mi to hlásí nenačtení nebo chybu.
K tomu Kenwoodu, ještě krásnější je jeho bratříček gramofon Kenwood trio L-07D o váze 35 kg ! Kdybych nebyl v závěrečné fázi přestavby koupelny a kuchyně, tak bych do něj šel - je na ebay pod číslem 160301103565. Má dokonce svoje vlastní stránky, takže to není žádné "ořezávátko".
PS: Vkládám to jako cestu url, protože do vložení jako obrázek mi to hlásí nenačtení nebo chybu.
To predsa nie je problem, mame medzi sebou ludi s adresou vo Francuzsku...Aleska píše:Ten krásný Luxman je občas na ebay, a je to skutečně krásný stroj. Zrovna se o něj bojuje ve Francii a škoda, že prodejce jej nechce poslat mimo.
K tomu Kenwoodu : je sice nádherný, je to highend ze zlaté éry, ale už teď je na 60 litrech. Takový přístroj bych neměl odvahu poslat poštou. Pro ten bych jel osobně a to si přičti dalších 10 litříků za cestu.
Jako Hifi komponent takovou cenu nemá. Za ty peníze lze koupit moderní gramofon,který jej rozhodně přehraje. Ale nebude mít duši. Ten Kenwood ji má.
Jako sběratelský kousek tu cenu snad má, to záleží pouze na tom, jak moc jej ten který sběratel chce. A asi bude mít cenu čím dále tím vyšší. To je jako s Modrým Mauritiem. Jako známka (kousek papíru) nemá žádnou hodnotu, ale protože jej každý chce, tak tu cenu vyšroubovali sky-high.
Jako Hifi komponent takovou cenu nemá. Za ty peníze lze koupit moderní gramofon,který jej rozhodně přehraje. Ale nebude mít duši. Ten Kenwood ji má.
Jako sběratelský kousek tu cenu snad má, to záleží pouze na tom, jak moc jej ten který sběratel chce. A asi bude mít cenu čím dále tím vyšší. To je jako s Modrým Mauritiem. Jako známka (kousek papíru) nemá žádnou hodnotu, ale protože jej každý chce, tak tu cenu vyšroubovali sky-high.
Renown má určitě pravdu.Je to o úhlu pohledu.A můj říká-"překrásný stroj".Uznávám,že vzhled je promě sakra důležitý,ale zvuk zatím důležitější a tak bych poslechl Renowna.Verdier je Verdier...
ta cena je fakt brutal. stejně starý grundig je proti němu sice taková hračka, ale mám ho odložený za 1,5t.
Kč!
Kč!
Dadafte, no ale ty dva gramofony nemůžeš přece vůbec srovnávat. Kenwood je highend non plus ultra a Grundig je obyčejná spotřebka
ale dyť já je nesrovnávám. podobá se slovo hračka slovu high-end? no, začíná stejným písmenkem, pravda...
v podstatě jsem přitakal tobě: když už si chci užít něčeho staršího "s duší", je asi bláznovství vyhazovat 60t nebo kolik za ten kenwood. kdo ví kam ta cena nakonec vyleze. teda pokud nejsi sběratel nebo vintage šílenec...
k tomu grundigu. massimo ambrosini říká tohle:
Probably you think the best turntable in the world is the gigantic VPI or the elder Garrard 301 and Thorens 124. I recommend to listen to PS1010 or 1020 (and others of 70s-80s) to understand what a good tuntable can do. In this case, the original Shure cartridges assure the best performance (M75B with stylus "type G" on the ps1010 and M85G on the ps1020).
ten chlapík má skvělé ucho. a hromadu zkušeností. za 1,5t to chci zkusit, i když mi kde kdo říká, že je to šrot. věřím mu raději, než hláškám, že např. NC-420 je slušný analogový začátek (to je skutečný šrot, a jediný efičák mi to řekl na plnou hubu), a že shure type III poletí do popelnice...
v podstatě jsem přitakal tobě: když už si chci užít něčeho staršího "s duší", je asi bláznovství vyhazovat 60t nebo kolik za ten kenwood. kdo ví kam ta cena nakonec vyleze. teda pokud nejsi sběratel nebo vintage šílenec...
k tomu grundigu. massimo ambrosini říká tohle:
Probably you think the best turntable in the world is the gigantic VPI or the elder Garrard 301 and Thorens 124. I recommend to listen to PS1010 or 1020 (and others of 70s-80s) to understand what a good tuntable can do. In this case, the original Shure cartridges assure the best performance (M75B with stylus "type G" on the ps1010 and M85G on the ps1020).
ten chlapík má skvělé ucho. a hromadu zkušeností. za 1,5t to chci zkusit, i když mi kde kdo říká, že je to šrot. věřím mu raději, než hláškám, že např. NC-420 je slušný analogový začátek (to je skutečný šrot, a jediný efičák mi to řekl na plnou hubu), a že shure type III poletí do popelnice...
čímž jsem nechtěl říct, že ty ne. vždyť víš: jsi náčelník.
dadafte šůrka nepatří do popelnice.
Ta by plynule přešla na opravdu hrající přístroj.
Alespoň NC-440, 450, 470. 600Q.
Tvému pohodlí doporučuji NC-450, 600Q.
Nejlépe Micro Seiki pod značkou Luxman, o němž je tu řeč.
Taky šikovný spolehlivý automat. Což o Tesle asi nejde říct.
Plný automat s pohodlím CD přehrávače. K zamilování je čudlík repeat.
Deska má pak vyloženě slabé místo, vzniklé zvýšeným opotřebováním oblíbeného hitu, ale ta radost z výdobytku techniky!
Jinak Grundig je tvůj objev a já ti přeji hodně radosti s jeho výrobky.
Ta by plynule přešla na opravdu hrající přístroj.
Alespoň NC-440, 450, 470. 600Q.
Tvému pohodlí doporučuji NC-450, 600Q.
Nejlépe Micro Seiki pod značkou Luxman, o němž je tu řeč.
Taky šikovný spolehlivý automat. Což o Tesle asi nejde říct.
Plný automat s pohodlím CD přehrávače. K zamilování je čudlík repeat.
Deska má pak vyloženě slabé místo, vzniklé zvýšeným opotřebováním oblíbeného hitu, ale ta radost z výdobytku techniky!
Jinak Grundig je tvůj objev a já ti přeji hodně radosti s jeho výrobky.
Jo, Verdier zapadá do profilu legendárních a k tomu hrajících krásných strojů.pasul píše:Renown má určitě pravdu.Je to o úhlu pohledu.A můj říká-"překrásný stroj".Uznávám,že vzhled je promě sakra důležitý,ale zvuk zatím důležitější a tak bych poslechl Renowna.Verdier je Verdier...
Vím o tvém plánu koupě německého gramofonu s propracovaným zvukem Benz Micro.
Vídeňská analogová princezna Jozefina Krahulcová, majitelka elektronkové manufaktury EAT, mě seznámila s velkým tajemstvím.
Vyvíjí extrémní gramofon s japonským ikonickým ramínkem Ikeda.
Bude to výrobek s dopravou pro stěhovací firmu, s nejlepšíma možnýma vychytávkama. Při nadšeném výkladu jsem se trochu nudil, protože to vím delší dobu od Renowna. Návštěvy její expozice, spojené s majitelem značky Pro-Ject, byla příjemným osvěžením, i když nás se Zbyňkem nepustila ke slovu.
NC420 byl můj první gramofon a vydrželi jsme spolu dost dlouhověřím mu raději, než hláškám, že např. NC-420 je slušný analogový začátek (to je skutečný šrot, a jediný efičák mi to řekl na plnou hubu), a že shure type III poletí do popelnice...
můj první gramofon byl taky tesla. stereo. hnusně šedý, kufříkový, bedny se k tělu připínaly velkýma chromovanýma přeskama, aerodynamické bílé plastové raménko. je to už dávno. bylo mi 12. lehl jsem si na zem, bedny dal metr od uší a nade mnou se vznášel celý orchestr. čajkovského klavirní koncert...