TOP gramofon za pořádný prachy

Prostor pro milovníky poslechu LP
štětináč
Kontaktovat uživatele:

TOP gramofon za pořádný prachy

Příspěvek od štětináč »

Zdravím vás.
Cena mne ani nezaujala, dnes je možné všechno.
http://www.audiodrom.net/cs/analogove-z ... rte-c-note
Pro mne tahle recenze znamená, že lze na desku (a jistě i na to CD) nahrát natolik excelentní hudbu, že to musí stačit snad každému z nás. A už se jen rozhodnout, kam sahá naše osobní poslechová laťka a jak moc pro to otevřít peněženku. Hodně by mne zajímalo, jak by na tom hrály desky Supraphon/Panton.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TOP gramofon za pořádný prachy

Příspěvek od daliborr »

Mě by hodně zajímalo, pro koho to vyrábějí, to si snad z lidí dělají srandu. O kolik procent to bude hrát lépe než obyčejný gramofon z 80 let. Znám hodně lidí, co vydělají hodně peněz a když jim řeknu, že jsem koupil gramofon za 3 000 Kč tak mě řeknou ,že jsem blázen ,vyhodit za gramofon tolik peněz.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Takovéto gramofony se vyrábí pro potřeby nejnáročnějších audiofilů, kteří z vinylové desky chtějí dostat opravdové maximum.Není to stroj pro každého, ale představa, že si ho kupují pouze lidé, kteří neví co s penězi,je velice mylná.
Takovéto výrobky se nevyrábí z příkazu ústředního výboru strany, ale dle přání a potřeb těch nejnáročnějších milovníku reprodukce z gramofonových desek.S vhodným ramenem a přenoskou se dosahuje takových výsledků, na které nedosáhne ani SaCd nebo DVD audio.
Tvoje poznámka o gramofonu za tři tisíce mně přijde úsměvná.Za tuto sumu lze koupit třeba carbonový headshell, ale gramofon určitě ne, pokud nejde o bazarové Tesly nebo gramofon z Kauflandu.
Rozdíl mezi gramofonem EAT Forte a běžným strojem z 80.let bude asi jako jízda po dálnici do Brna.Jednou se pojede neodpruženým Trabantem, podruhé nejnovější limuzínou od BMW.
Takže asi tak.
U Trabantu se budeš těšit, aby to už skončilo,v Bavoráku si to užiješ do maxima.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Dasta plný souhlas, tento EAT jsem měl možnost slyšet a i několikrát nastavovat. A LP Supraphon na něm hrají excelentně. Je to pořádný kus stroje.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

S vhodným ramenem a přenoskou se dosahuje takových výsledků, na které nedosáhne ani SaCd nebo DVD audio.
Na limitovanú dynamiku, nevyhnutný šum drážky a skreslenia LP skutočne SACD alebo DVDa nemajú.
Rozdíl mezi gramofonem EAT Forte a běžným strojem z 80.let bude asi jako jízda po dálnici do Brna.Jednou se pojede neodpruženým Trabantem, podruhé nejnovější limuzínou od BMW.
Takže asi tak.
Vtip je v tom , že limitom nie je to auto (gramofón), ale cesta (mechanický záznam a jeho principiálne limity, navyše ešte v 99,5% rezaný z toho blbého digitálu..).
Je to len pekný rituál, nostalgia a fascinácia "strojom". O zvuku to nie je. A mimochodom s gramofónom som dlho žil (cca 1970-1985,prenosky Shure, nejaký DUAL, ramienko P1101, motor SMZ,delený tanier, remienkový náhon..), pretože nič lepšie nebolo prakticky dostupné ... Takže asi tak.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Jako vtip mi spíše přijde, když se někdo vyjadřuje k TOP gramofonu, který nikdy neslyšel, na základě 40let staré zkušenosti s gramofonem osazeným ramínkem P1101... ´

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Ale tak to víš, je potřeba k tématu analog skoro vždycky něco napsat a pohanět i kdyby to byla h.v.a. Je zřetelně vidět, že od roku 1985 neslyšel pořádný gramofon s dobrou přenoskou a dobrou LP. Ale to už je tady prostě rituál ...

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Mne príde ako vtip, ak niekto ani nečíta text a vyjadruje sa k nemu..Nehovorím nič o konkrétnom gramofóne ale o principiálnych obmedzeniach mechanického záznamu . Na tom typ gramofónu ani jeho cena nič nezmení , fyziku nikto "neprečurá". O tom sa presviedčam každý rok na výstavách. "Zlepšujú" sa iba ceny. "Rituál" sú tu iba reči o nadradenosti analógu, bez základných znalostí a štipky objektívnosti.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

JJ, pořád dokola... Nebudu rozvíjet nějakou zbytečnou diskuzi, kterých je tu mraky. Pro mne je hifi koníček u kterého relaxuji, křivky a čáry mne nezajímají, takže si s chutí dopřávám ve velkých dávkách toho nesmyslu ve formě rituálu a černých placek.
Vám přeji více nadhledu a méně upjatosti.
Hezký den, hifi zdar a "MiruMir", jak se říkalo kolem roku 1985 :-).

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Bva
principiální omezení mechanického záznamu nebylo původním předmětem diskuse tohoto vlákna.Původní dotaz byl jaký je rozdíl v reprodukci mezi EAT Forte a gramofonem běžné produkce z osmdesátých let.
Ohledně rozdílů reprodukce mezi SaCd a DVD audio vs gramofon uvedu toto: gramofon v cenové relaci cca 120t.vč. přenosky vs .kombinovaný přehrávač cd,SaCd,DVD audio ve stejné ceně, zkrátka v některých případech u některých titulů digitál nedosahuje takové reprodukce jako gramofon a to prosím navzdory technického omezení formátů o kterém není pochyb.Zda je dojem objektivní nebo subjektivní zde nechci řešit, to by opět vedlo k nikdy nekončícím debatám.
Poslouchám též gramofon asi od roku 70,ale já nikdy nepřestal.Ve sbírce mám asi pres dva tisíce LP, z toho asi šedesát procent titulů že 60,70, 80 let.Myslím, že tyto tituly, protože pochází z doby vzniku nemají z digitalem nic společného, i když je pravda, že v osmdesátých letech se již nahrávalo
digitálně.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

daliborr píše:
27 čer 2018 20:04
Znám hodně lidí, co vydělají hodně peněz a když jim řeknu, že jsem koupil gramofon za 3 000 Kč tak mě řeknou ,že jsem blázen ,vyhodit za gramofon tolik peněz.
Nevydělávám hodně peněz ale i tak ti řeknu, že koupě gramofonu za 3 000 Kč jsou vyhozené peníze :D

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Náhodou já jsem s gramofonem Akai AP306c za 3000 Kč velice spokojen. Srovnával jsem ho s gramofonem 1Xpression III Comfort a žádný rozdíl ve zvuku.A právě Akai vyhrál provedením a večer pěkně svítí stroboskop. *hura*

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Přehrávání desek je pro mne opravdu pouze rituál a nostalgie. Se stálostí parametrů nemůže gramodeska a její mechanické snímání konkurovat bezkontaktnímu zpracování. Zvuk z gramodesek však může být pro někoho svým "zkreslením" příjemnější a líbivější (hladší). Mě osobně nepřesvědčil ani zvuk z gramofonu osazeného přenoskou za 120 000,- Kč.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 Dasta
Tak načo je potom dobré konštatovanie typu
S vhodným ramenem a přenoskou se dosahuje takových výsledků, na které nedosáhne ani SaCd nebo DVD audio.
, keď je to evidentný nezmysel.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

BVa píše:
28 čer 2018 10:08
Mne príde ako vtip, ak niekto ani nečíta text a vyjadruje sa k nemu..Nehovorím nič o konkrétnom gramofóne ale o principiálnych obmedzeniach mechanického záznamu . Na tom typ gramofónu ani jeho cena nič nezmení , fyziku nikto "neprečurá". O tom sa presviedčam každý rok na výstavách. "Zlepšujú" sa iba ceny. "Rituál" sú tu iba reči o nadradenosti analógu, bez základných znalostí a štipky objektívnosti.
S tímto názorem musím vyjádřit svůj absolutní souhlas.
Nezapomínejte, že kromě toho na čem hrajete , záleží stejně nebo i víc co na tom hrajete.
A když posloucháte na sluchátka, tak po dosednutí jehly do první drážky i na těch lepších deskách pořád uslyšíte nějaký základní šum a to třeba na gramci za milion.
S gramofonem je to jako se starší dámou (řekněme tak40) ; má již své neduhy , nedostatky, ale s určitou mírou ohleduplnosti, nadhledu a tolerance s ní dokážete strávit příjemný večer.

Odpovědět