Testovací kazeta
-
- Kontaktovat uživatele:
Testovací kazeta
Dobrý den, má někdo z vás zkušenosti s testovacími kazetami pro seřízení decku, které se prodávají na ebay? Přivítám jakékoliv info, ale zajímám se především o tento kousek ...
https://www.ebay.com/itm/15kHz-10kHz-6- ... Swf1Reh2bb
https://www.ebay.com/itm/15kHz-10kHz-6- ... Swf1Reh2bb
Re: Testovací kazeta
Asi tě zaujala hlavně nízká cena. Může fungovat, ale s tímto konkrétním kusem nemám zkušenost. Spíše bych se asi díval na originály od ABEX, Teac, SONY atd, které jsou ale cenově jinde, staršího data a s nejistou historií. Kdysi jsem také uvažoval o těch na e-bay, ale nakonec jsem raději koupil testovací kazety od A. Nikitina.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Testovací kazeta od Nikitina obsahuje kromě signálů na nastavení azimutu, rachlosti posuvu pásu, i signál na nastavení výšky hlavy. Jestli jsi vyměňoval hlavu za novou, budeš ho nejspíš potřebovat. Kazeta z ebay ho nemá, nebo ho nevidím.
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za reakce. Testovací psky A.N.T. které zmiňujete dost lidí uvádi na webu tapeheads. Někteří vřele doporučují.
Ceny originál testovacích kazet na e-Bay jsou opravdu nehorázný. Jak jsou na tom cenově ty od Nikitina? Trošku mě tam odrazuje, že je na každé měření potřeba jedna, takže to možná vyjde ještě dráž.
Nikitin se ozval velmi rychle. Takže "odpověz si sám" a pro ostatní: kombinovaná kazeta 70,-, ostatní 35,- až 50,-, poštovné mimo Británii 25,-. Vše samozřejmě v britských librách..
A to se ti zdá hodně? Zrovna před týdnem jsem si objednal kazetu T10 - Head Height Alignment Test Tape. Cena včetně dopravy £75. Si vem, že jen ta hlava do decku na kterém ty kazety vyrábí stála více než celý deck Revox B215.
Nechtěj vědět kolik mě stál třeba tenhle přípravek na seřízení páskové dráhy.
Tenhle koníček je hodně drahý pokud si děláš i vlastní servis.
Nechtěj vědět kolik mě stál třeba tenhle přípravek na seřízení páskové dráhy.
Tenhle koníček je hodně drahý pokud si děláš i vlastní servis.
Vzhledem k tomu, že jsem chtěl zkontrolovat kazeťák za 3000,-, tak opravdu je.
Když jsme u toho, má smysl kontrolovat rychlost u kazeťáku, který má otáčky řízené krystalem? Je opotřebení trnu takové, aby způsobilo významnou odchylku?
Když jsme u toho, má smysl kontrolovat rychlost u kazeťáku, který má otáčky řízené krystalem? Je opotřebení trnu takové, aby způsobilo významnou odchylku?
Spíše je důležitější zjistit kolísání posuvu (wow and flutter). Může to odhalit problémy s mechanikou, tahy či opotřebení dílů.
Dobry večer kde se dají sehnat testovací kazety Diky všem za rady
Ebay, ruzna fora/skupiny na facebooku, staci pouzit vyhledavac.
To jsem se snažil ale nic jsem nenašel
A kdyz kliknes na odkaz ve druhém prispevku?
ten nefunguje
Tak to máš rozbitý. Mně ta stránka normálně najede.