Tesla NC510
Tesla NC510
Rád bych vrátil do provozu tento gramofon, který jsem koupil na přelomu 90. let v doprodeji. Moc jsem toho na něj tehdy neodehrál, přišel digitál a hlavně jiné starosti. Prosím o info, jak si tento gramofon stojí v dnešní konkurenci, a co na něm opravit, vyčistit, repasovat, aby dělal pár roků radost:-). Případně kontakt.
Přenoska je VM2103, pro info odkaz na servisní manuál je zde
http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/ma ... O-12923203
Díky!
Přenoska je VM2103, pro info odkaz na servisní manuál je zde
http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/ma ... O-12923203
Díky!
vedoucí prodejny AQ audio studio, Brno
Re: Tesla NC510
...teď se dívám, že dotaz patří spíš do "analogových zdrojů signálu". Prosím admina o přesun..díky.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Martasi, neuvazujes o predaji tohto gramca? A posunu "vyssie"?
zatím ne..ještě jsem ho neslyšel:-) Dám když tak vědět...
Vyměnit řemínek, nová přenoska (Ortofon pasuje) vyvážit ramínko. Zesilovače a radia dodnes vstup PHONO mají, nové LP desky se rovněž vrácejí. A může se hrát.
Ahojte,
před časem jsem dal upravit u pana Zatloukala v Litovli.
-nové cinch výstupy
-vyčištění, nový řemínek
-základní přenoska ortofon
-vzal jsem si od něj i předzesilovač AQ
Zvuk je zatím dost vzdálen tomu, co jsem očekával- a nezměnil se ani po vyzkoušení o něco lepšího předzesilovače Cambridge audio. Zvuk je takový "tenký", bez razance, objemu...
Aktuálně hraju přes phono v BV audio PRE1-změny zvuku u všech tří předzesů minimální.
Poprosil bych místní analogové znalce o radu, kde může být zakopán pes-gramec se mi zdá slušně postavený-nevyznám se v gramofonech tak nevím, kde můžou být jeho limity.
Pomohla by kvalitnější přenoska? Překáblování raménka?
jedná se o tenhle stroj:
http://www.oldradio.cz/gramof.htm
Díky za případnou reakci.
před časem jsem dal upravit u pana Zatloukala v Litovli.
-nové cinch výstupy
-vyčištění, nový řemínek
-základní přenoska ortofon
-vzal jsem si od něj i předzesilovač AQ
Zvuk je zatím dost vzdálen tomu, co jsem očekával- a nezměnil se ani po vyzkoušení o něco lepšího předzesilovače Cambridge audio. Zvuk je takový "tenký", bez razance, objemu...
Aktuálně hraju přes phono v BV audio PRE1-změny zvuku u všech tří předzesů minimální.
Poprosil bych místní analogové znalce o radu, kde může být zakopán pes-gramec se mi zdá slušně postavený-nevyznám se v gramofonech tak nevím, kde můžou být jeho limity.
Pomohla by kvalitnější přenoska? Překáblování raménka?
jedná se o tenhle stroj:
http://www.oldradio.cz/gramof.htm
Díky za případnou reakci.
Z jiného zdroje ti to hraje podle tvých představ? Tuner, CD nebo tak něco.
Jinak hraju z CDP Myryad MCD600 a v pohodě.
Je mi jasné, že ten gramec není asi žádná extraliga, jen jestli se tomu nedá nějak pomoct na úrovni toho gramofonu samotného, třeba tou lepší přenoskou..
Je mi jasné, že ten gramec není asi žádná extraliga, jen jestli se tomu nedá nějak pomoct na úrovni toho gramofonu samotného, třeba tou lepší přenoskou..
Taky záleží jaká deska slouží jako zdroj zvuku na kolotoči a co je na tom Myryardu. Některé Opusacké, Suprafoňacké, Bontoňacké desky prostě ploše hranou. Dokonce i lisy věhlasných vydavatelů ve stejném roce a jiné zemi můžou znít jinak. Z vlastní zkušenosti. Talking Booking od Wondera. UK vydání hutné výživné "zábavné". Ger vydání sušší analytičtější ale přesnější.
Zdravím. Tak jsem ze skříně vytáhnul tento gramec NC 510. Prosím poraďte jaký předzesilovač k propojení s av receiverem bez phono vstupu. Nerozvádějte debatu o nevhodnosti propojení gramce s av rec. Jakou konkrétní přenoskou nahradit stávající VM 2103? Děkuji.
Ortofon OM10 + Pro-Ject Phono Box E
-
- Kontaktovat uživatele:
Problem zleho zvuku bude na 99percent ta zakladna ortofonka. Zvuk celeho gramca robi prave prenoska. Ja som ju tiez mal no noc moc, potom som zohnal lepsi od dakej japonskej znacky z 70rokov akoze hned to bolo niekde inde a nakoniec mi tu pristala MC prenoska s turbovystupom (vysie vystupne napatie dosahujuce uroven MM prenosky.) a to je celkom iny vesmir riadne ma to bavi pocuvat a uzivat si nuansi zvuku a to mam fakt zly zosilovac ceskoslovenskej vyroby so vstavanym preampom
Nemyslim si, zdedil jsem take starsi (ale novou) zakladni ortofonku, dal ji na starsiho technicse a hraje prekvapive opravdu dobre, nadherne dynamicky ve vsech pasmech.Problem zleho zvuku bude na 99percent ta zakladna ortofonka.
Taky pohon talíře, geometrie ramínka, jeho vyvážení a kabeláž jakkoliv
nejsem příznivcem paranoidních cen stokorun/1m
nejsem příznivcem paranoidních cen stokorun/1m
Co je to základní ortofonka?Co jsem měl možnost slyšet 2 M Red a Blue tak to byla opravdu bída.