Tesla NC 580
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tesla NC 580
Ahojte! Mohol by som obnoviť toto téma? Našiel som pri vypratavani domu dva zaujímavé kúsky NC580 a NZC420. Tu 580tku by som chcel dať dokopy. Podelíte sa prosím s nejakými postrehmy?
Ďakujem
Ďakujem
NC580 je šásko a mechanika, ramínko s přenoskou, renovace spočívá v novém řemínku, možná přenosce, leda kapku volejíčku na třecí místa a setřít prach z deklu. co řešíš ?
-
- Kontaktovat uživatele:
No chcel by som ho oživiť a vyskúšať funkčnost. Je bez ihly, to je asi prvý krok, akú ihlu odporúčate? Nemám žiadny phono zosilovac ani bedne. Chcel by som ho preto na začiatok pripojiť na hi-fi vežu ktorú mám pri PC pomocou aux. Tu bude asi ale problém, že bude treba asi predzosilovac aby s toho niečo vyliezlo. Plánujem potom kúpiť aj nejaký zosilovac (receiver alebo tuner) a bedne a poskladať si nejakú malu zostavu na občasne spríjemnenie času hudbou z platní.
původní přenosky Tesla VM2102, 2103 se již nedodávají, plněhodnotná náhrada je Ortofon OMB5, AudioTechnika AT91 nebo Sony VL48G, všechny pasuji bez problémů (nutno vyměnit celou přenosku s hrotem) předzesilovač stačí stavebnice, cena kompletu již od 125 Kč
https://www.gme.cz/stavebnice-ezk-ps1-m ... teristikou
(zosil nebo recívr ze vstupem PHONO předzesilovač nepotřebuje)
https://www.gme.cz/stavebnice-ezk-ps1-m ... teristikou
(zosil nebo recívr ze vstupem PHONO předzesilovač nepotřebuje)
-
- Kontaktovat uživatele:
problem je ten ze prehladavam eshopy a vsade sa ku OMB5 a AT91 pise ze produkt sa uz nepredava a neviem sa dopracovat k nahradam
k predzosilovacu, nasiel som aj taku hotovu skrinku (nieze by sa mi nechcelo letovat, ale lenivi som uz asi) takze by som siel asi do toho plus kable na prepojenie
k predzosilovacu, nasiel som aj taku hotovu skrinku (nieze by sa mi nechcelo letovat, ale lenivi som uz asi) takze by som siel asi do toho plus kable na prepojenie
-
- Kontaktovat uživatele:
nasiel som toto, pisu ze je to nahrada za AT91
https://www.avelmak.sk/index.php?lm=306 ... icle=81790
https://www.avelmak.sk/index.php?lm=306 ... icle=81790
-
- Kontaktovat uživatele:
ahojte, tak gramo ide, napojil som ho cez predzozisovac priamo na hifi a hra. je to sice uchrapcane, ale ako mi bolo poradene asi to treba prekablvat. no ked som videl tie tenucke kabliky co idu do ramienka tak neviem neviem, to bude asi dost operacia. Kde by som take kabliky zohnal? co s tym din kabklom? preletovat a urobit na skrini nove konektory, ale len skratit a dat tam samice na kabel a pripajat dalsim do zosilovaca?
Mám Tesla NC580 - po zapnutí (mnoho let nebyl používán) - motorek pouze bzučí, netočí se. Má smysl rozborka motorku (jak na to ?), kondenzátor změřen, ok 220nF. Děkuji, Honza
Mám Tesla NC580 - po zapnutí (mnoho let nebyl používán) - motorek pouze bzučí, netočí se. Má smysl rozborka motorku (jak na to ?), kondenzátor změřen, ok 220nF. Děkuji, Honza
Určitě rozebrat,vyčistit zaschlý olej a znovu kápnout olej.
A pokud nejde rozebrat ,tak to samé udělat od řemeničky a z druhé strany.
Nevíte někdo jak dotáhnout rameno v jeho uložení? V tom kloubu kde jsou proti sobě 2 hroty, na něm se rameno hýbe nahoru a dolů. Má to vůli, vidím 2 malé šroubky ale nejde s nimi otočit, víc se bojím zabrat že to zničím.
zdar ľudia
ak to tu ešte sledujete - práve som kúpil šasi HC 58
zohnal som doteraz len servisný návod na NC 580
viete mi prosím niekto poslať servisný a užívateľský návod na toto šasi HC 58?
vďaka
ak to tu ešte sledujete - práve som kúpil šasi HC 58
zohnal som doteraz len servisný návod na NC 580
viete mi prosím niekto poslať servisný a užívateľský návod na toto šasi HC 58?
vďaka
Nc 580 je Hc 58 v soklu s deklem. Navod bude stejny.
to som sa už dopátral, ďakujem a ten návod servisný mám
neviem však nájsť návod užívateľský
neviem však nájsť návod užívateľský