Technics SL-MA1 ... jakou T4P přenosku vybrat ?
-
- Kontaktovat uživatele:
Technics SL-MA1 ... jakou T4P přenosku vybrat ?
Zdravím.
Prosil bych radu, nebo tip.
Pořídil jsem si gramo Technics SL-MA1. Stále je tam originální přenoska MM Technics EPC-P33 s uchycením T4P, ale dle mně už s vyměněnou vložkou. Nedokážu posoudit jak je stará. Přítlak jsem nastavil dle doporučení. Hraje to, ale...
Rád bych gramo osadil něčím "lepším", ale protože jsem nováček a nemám moc rozhled ohledně přenosek, prosil bych radu.
Pokud někdo máte zkušenost, děkuji za radu.
Prosil bych radu, nebo tip.
Pořídil jsem si gramo Technics SL-MA1. Stále je tam originální přenoska MM Technics EPC-P33 s uchycením T4P, ale dle mně už s vyměněnou vložkou. Nedokážu posoudit jak je stará. Přítlak jsem nastavil dle doporučení. Hraje to, ale...
Rád bych gramo osadil něčím "lepším", ale protože jsem nováček a nemám moc rozhled ohledně přenosek, prosil bych radu.
Pokud někdo máte zkušenost, děkuji za radu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Technics SL-MA1 ... jakou T4P přenosku vybrat ?
Díky za tip.
Dostal jsem nabídku na funglovku, ještě zabalenou přenosku Audio-Technica AT-312EP.
Ale je dost drahá.
Dostal jsem nabídku na funglovku, ještě zabalenou přenosku Audio-Technica AT-312EP.
Ale je dost drahá.
Bez úprav pasuje Technics EPC-P310 MC2 nebo EPC-P305 MC MK2
(obě o třídu až dvě lepší než P33 a syst. MC)
v sekci Denon mrkni na řadu DL něco vybereš
(obě o třídu až dvě lepší než P33 a syst. MC)
v sekci Denon mrkni na řadu DL něco vybereš
Bohužel v T4P až takový výběr není. Chceš zkvalitnit zvuk, tak např.:
https://mrstylus.com/en/product/t4p-ortofon-tm-30/
https://www.thakker.eu/en/pickup/ortofo ... ge/a-5123/
Ať Ti ti hraje.
https://mrstylus.com/en/product/t4p-ortofon-tm-30/
https://www.thakker.eu/en/pickup/ortofo ... ge/a-5123/
Ať Ti ti hraje.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo, díky za tip. V lednu něco koupím a uvidíme.
Přijde na to, jaké máš na tom gramofonu ramínko.
Pokud rovné, s možností připojení jen přenosky typu T4P, potom bych doporučil například AudioTechnica AT 85 EP (za cca. 45,-€ nebo ještě lépší ATU 4040 EP (149,-€)
Jestli máš ale evropskou verzi s "S" raminkem, které má (skoro určitě) bajonetový konektor v SME standardu, můžeš si, s odpovídajícím headshellem, vybírat z podstatě větší nabídky "normálních" přenosek. Například AudioTechnica AT VM 95 E/H (89,-€), VM EN/H (135,-€), nebo AT VM ML/H (190,-€) To H na konci znamená, že už je přenoska namontována na Headshell. (Potom stačí, po namontování na ramínko, jen nastavit správný přítlak a hotovo. )
P.S.: V každém případě máš velice dobrý gramec!
Pokud rovné, s možností připojení jen přenosky typu T4P, potom bych doporučil například AudioTechnica AT 85 EP (za cca. 45,-€ nebo ještě lépší ATU 4040 EP (149,-€)
Jestli máš ale evropskou verzi s "S" raminkem, které má (skoro určitě) bajonetový konektor v SME standardu, můžeš si, s odpovídajícím headshellem, vybírat z podstatě větší nabídky "normálních" přenosek. Například AudioTechnica AT VM 95 E/H (89,-€), VM EN/H (135,-€), nebo AT VM ML/H (190,-€) To H na konci znamená, že už je přenoska namontována na Headshell. (Potom stačí, po namontování na ramínko, jen nastavit správný přítlak a hotovo. )
P.S.: V každém případě máš velice dobrý gramec!
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za tip.
Mám evropskou verzi SL-MA1, takže rovné raménko s pevným uchycením T4P.
Ještě se vyráběla japonská verze SL-MA1. Ta měla odmímatelný konec s T4P a na tu se dala dokoupit redukce pro normální přenosku.
Raménko S se dávalo na verzi SL-M1. Alespoň to jsem vyčetl. Informací vzhledem ke stáří přístroje už moc není.
Jinak nad AT85EP jsem přemýšlel. Cena je OK, za vyzkoušení to rozhodně stojí. PO Vánocích koupím a uvidím.
Mám evropskou verzi SL-MA1, takže rovné raménko s pevným uchycením T4P.
Ještě se vyráběla japonská verze SL-MA1. Ta měla odmímatelný konec s T4P a na tu se dala dokoupit redukce pro normální přenosku.
Raménko S se dávalo na verzi SL-M1. Alespoň to jsem vyčetl. Informací vzhledem ke stáří přístroje už moc není.
Jinak nad AT85EP jsem přemýšlel. Cena je OK, za vyzkoušení to rozhodně stojí. PO Vánocích koupím a uvidím.
No tak potom máš právě americké provedení. (rovné ramínko), proč, to nevím.
"S"ko měla evropská a japonská verze...a stroboskop. To jsem nevyčetl, měl jsem možnost si ho u kámoše dokonce "osahat". Je to ale už nejmíň 35let)Ale na tom nezáleží.
Hlavně ať to dobře hraje......
"S"ko měla evropská a japonská verze...a stroboskop. To jsem nevyčetl, měl jsem možnost si ho u kámoše dokonce "osahat". Je to ale už nejmíň 35let)Ale na tom nezáleží.
Hlavně ať to dobře hraje......
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo, díky za upřesnění.
Vypadá a hraje opravdu dobře. Hlavně je plně funkční, bez poškození.
Vypadá a hraje opravdu dobře. Hlavně je plně funkční, bez poškození.
-
- Kontaktovat uživatele:
Fantastico..... blahopřání.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím.
Tak nakonec jsem zakoupil přes inzerát novou GRADO LABS Green 2 (P-Mount).
Musím říct, že zvuk je nyní o třídu výš...
Tak nakonec jsem zakoupil přes inzerát novou GRADO LABS Green 2 (P-Mount).
Musím říct, že zvuk je nyní o třídu výš...
Dovol mi te pozdravit a pochvalit JL!
Odvazne a samostatne rozhodovani. Gramec se mi moc libi, myslim ze ma rameno z titanu, kvalitni loziska a dalsi chytre veci v protizavazi.
Znam ten tangencialni Technics a sehnat tu MC prenosku k tomu, bylo by hotovo. Senzacni.
Grado je muzikalni, uzijes si moc hudby.
Ja mel Grado Gold tehdy uplny ideal. Firma nezdrazuje a drzet v sortimentu T4P je pro tebe vyhra.
Hodne radosti.
Odvazne a samostatne rozhodovani. Gramec se mi moc libi, myslim ze ma rameno z titanu, kvalitni loziska a dalsi chytre veci v protizavazi.
Znam ten tangencialni Technics a sehnat tu MC prenosku k tomu, bylo by hotovo. Senzacni.
Grado je muzikalni, uzijes si moc hudby.
Ja mel Grado Gold tehdy uplny ideal. Firma nezdrazuje a drzet v sortimentu T4P je pro tebe vyhra.
Hodne radosti.