Studentsky preamp
Studentsky preamp
Mam v plane si kupit gramofon Project RPM 1 nilen kvoli cene ale aj kvoli vzhladu. potreboval by som k nemu poradit nejaky preamp ktory by hral adekvatne k RPPM 1 aj po vymeneni prenosky za kvalitnejsiu. zatial chcem len ten preamp. ak viete o nejaky dobrych preampoch aj z druhej ruky sem s nimi. Dakujem
Re: Studentsky preamp
Ahoj,
jsem taky student s ne moc rozsáhlým rozpočtem a když jsem chtěl gramofon, RMP 1 byl pro mne favoritem. Je však bohužel bez krytu. Ano, je možná pěkný, spousta recenzí ho chválí, ale z praktického hlediska se na něj stále práší. Pokud ho nebudeš 2x denně oprašovat, zvolil by jsem jiný typ. A druhý nejnižší je Debut III. Stojí pouze myslím jen o 1000 navrch, ale zase má krytku. Tak u mne vyhrál ten Debut III. A předzesilovač? Níž než Pro-ject Phono Box Mk. II by jsem asi nešel, i když všechno je, jak to tak bývá o penězích. A zvláště u nás studentů Osobně mám doma AQ MM 1 a protože nejsem extra posluchač, zatím mi stačí. Kdysi jsem tu zahlídnul, že Eficak prodávává velice slušný předzesilovač za 3300. Slintal jsem po něm, měl jsem nutkání mu napsat, ale tenkrát nebyly peníze. Zkus mu napsat, jestli to je ještě aktuální, určitě by jsi nelitoval
Pokud by jsi měl cestu k nám sousedům, velice spokojený jsem byl právě v Acoustique Quality za Olomoucí, kde ti poradí dobře opravdu se vším. http://www.aq.cz Nedám na ně dopustit a Excelii taky ne
Měj se
jsem taky student s ne moc rozsáhlým rozpočtem a když jsem chtěl gramofon, RMP 1 byl pro mne favoritem. Je však bohužel bez krytu. Ano, je možná pěkný, spousta recenzí ho chválí, ale z praktického hlediska se na něj stále práší. Pokud ho nebudeš 2x denně oprašovat, zvolil by jsem jiný typ. A druhý nejnižší je Debut III. Stojí pouze myslím jen o 1000 navrch, ale zase má krytku. Tak u mne vyhrál ten Debut III. A předzesilovač? Níž než Pro-ject Phono Box Mk. II by jsem asi nešel, i když všechno je, jak to tak bývá o penězích. A zvláště u nás studentů Osobně mám doma AQ MM 1 a protože nejsem extra posluchač, zatím mi stačí. Kdysi jsem tu zahlídnul, že Eficak prodávává velice slušný předzesilovač za 3300. Slintal jsem po něm, měl jsem nutkání mu napsat, ale tenkrát nebyly peníze. Zkus mu napsat, jestli to je ještě aktuální, určitě by jsi nelitoval
Pokud by jsi měl cestu k nám sousedům, velice spokojený jsem byl právě v Acoustique Quality za Olomoucí, kde ti poradí dobře opravdu se vším. http://www.aq.cz Nedám na ně dopustit a Excelii taky ne
Měj se
no pokud jde o kryt co toto?
http://www.voiceshop.pl/inshop/pictures ... m9_big.jpg
mám ho a spokojenost
http://www.voiceshop.pl/inshop/pictures ... m9_big.jpg
mám ho a spokojenost
Ale ten kryt není určen na RPM 1, ale možná by na ni šel dát. Ale cena RPM 1 s krytem už asi bude vyšší jak cena Debuta.
K phonu:
Pro začátek je základní Pro-Ject Phono Box II, navíc určitě sehnatelný z druhé ruky za slušný peníz výbornou volbou.
K phonu:
Pro začátek je základní Pro-Ject Phono Box II, navíc určitě sehnatelný z druhé ruky za slušný peníz výbornou volbou.
dik vsetci. v studiu kde si ho chcem kupit mi tiez doporucili radsej debut III. ale ja si nemozem pomoct RPM 1 sa mi paci.
Když se ti líbí tak to neřeš a jdi do něj. Je to fajn gramec
Phono pořiď také od Pro-Jectu a hotovo
Rowing píše:Když se ti líbí tak to neřeš a jdi do něj. Je to fajn gramec
Povedl se. A nemá na pevno phono kabel tristní kvality.
Má rytmus!
Ortofon Alpha a Pro-Ject Phono Box SEII. cenu soupravy navýší pro studenta o mnoho hodin na brigádě, anebo o smutné oči a výmluvný rozhovor s rodiči o svých snech.
Lepší je poslechnout Rowinga a až po čase, s rozrůstající sbírkou LP, vyrůst na dospělý gramofon, např. X-tension.
Debut III a RPM-1 se přece vůbec nedají srovnávat.
Debut III je gramofon do obyváku Vaší babičky, která si na něm občas pustí Moravanku
RPM-1 je hardcore pro audiofila
Stručně srovnání :
Talíř- Debut má kovový výlisek z tenkého plechu, RPM-1 má 30mm silnou MDF. Zkuste si tipnout co je lepší ?
Způsob pohonu - poháněný subtalíř a na něm ležící talíř vs. perimetrické opásání. - Zkuste si tipnout co je lepší ? (malá nápověda, mrkněte jak je to na RPM10)
Motor - Debut má motor na šasí s gumovým závěsem - RPM-1 má samostatně stojící motor. Zkuste si tipnout co je lepší ? (mrkněte jak je to na RPM10)
Ložisko talíře - Debut má ložisko pocházející z HC-15, RPM-1 má inverzní ložisko s anglickýma bronzovýma vložkama Stanley. Zkuste si tipnout co je lepší ? (malá nápověda, mrkněte jak je to na RPM10)
Tento příspěvěk je trochu tendenční, protože RPM-1 je mé dítě od A do Z ale nemohl jsem si pomoci
Debut III je gramofon do obyváku Vaší babičky, která si na něm občas pustí Moravanku
RPM-1 je hardcore pro audiofila
Stručně srovnání :
Talíř- Debut má kovový výlisek z tenkého plechu, RPM-1 má 30mm silnou MDF. Zkuste si tipnout co je lepší ?
Způsob pohonu - poháněný subtalíř a na něm ležící talíř vs. perimetrické opásání. - Zkuste si tipnout co je lepší ? (malá nápověda, mrkněte jak je to na RPM10)
Motor - Debut má motor na šasí s gumovým závěsem - RPM-1 má samostatně stojící motor. Zkuste si tipnout co je lepší ? (mrkněte jak je to na RPM10)
Ložisko talíře - Debut má ložisko pocházející z HC-15, RPM-1 má inverzní ložisko s anglickýma bronzovýma vložkama Stanley. Zkuste si tipnout co je lepší ? (malá nápověda, mrkněte jak je to na RPM10)
To velmi dobře vypovídá o úrovni toho studia.v studiu kde si ho chcem kupit mi tiez doporucili radsej debut III.
Tento příspěvěk je trochu tendenční, protože RPM-1 je mé dítě od A do Z ale nemohl jsem si pomoci
No jo, As. To ja v Praze bych mohl utirat prach 2x tydne a porad by to nebylo dost.... Absence krytu by me taky nepotesila, ale kdybych ted kupoval prvni seriozni gramo, RPM1 by asi zvitezil a na talir bych proti prachu holt daval nejakou starou desku.pipis píše:Toho prachu bych se moc nebál, na mojí RPM10 taky
žádný kryt nemám a rozhodně na něm neutírám prach časteji jak 1x za 14dní.
Ve studiu se chteji zbavit skladoveho debuta. Kasli na ne.snawert píše:dik vsetci. v studiu kde si ho chcem kupit mi tiez doporucili radsej debut III. ale ja si nemozem pomoct RPM 1 sa mi paci.
Já bych šel do RPM1 a z akrylátu bych si nechal udělat kryt...
To nemůže tolik stát...
To nemůže tolik stát...
Renown, jsi mi dal brouka do hlavy, jestli to byla dobrá investice
Lubore, a proč je ten Debut tak drahý??
Taki
Debut III. s karbonovým raménkem za cca 6000,- Kč Ti přijde drahý???
Najdi mi na trhu jiný srovnatelný gramofon za tuto cenu...
Ale Ty ses chtěl spíš zeptat, proč stojí Debut cca stejně jako RPM1, že? Osobně si myslím (Renown asi nebude souhlasit), že RPM1 je zbytečně cenově podstřelená. Výrobně je díky geniálně jednoduché konstrukci asi docela levná, ale cena ji v očích hifistů řadí někam do analogového suterénu. Samozřejmě je tu ještě možnost, že výrobce chtěl získat velký podíl na trhu i za cenu malé marže. Ten gramofon se ale dělal pro jiný než čs. trh a tam ty relace mohou být úplně jiné.
Debut III. s karbonovým raménkem za cca 6000,- Kč Ti přijde drahý???
Najdi mi na trhu jiný srovnatelný gramofon za tuto cenu...
Ale Ty ses chtěl spíš zeptat, proč stojí Debut cca stejně jako RPM1, že? Osobně si myslím (Renown asi nebude souhlasit), že RPM1 je zbytečně cenově podstřelená. Výrobně je díky geniálně jednoduché konstrukci asi docela levná, ale cena ji v očích hifistů řadí někam do analogového suterénu. Samozřejmě je tu ještě možnost, že výrobce chtěl získat velký podíl na trhu i za cenu malé marže. Ten gramofon se ale dělal pro jiný než čs. trh a tam ty relace mohou být úplně jiné.
Samozřejmě jsem se tázal v návaznosti na Luborova slova (Debut pro babičku s Moravankou). I když to bylo od Lubora zřejmě trochu nadsazené.Debut III. s karbonovým raménkem za cca 6000,- Kč Ti přijde drahý???
A on Debut III nestojí stejně jako RPM 1, ale asi o 1500,- více.
Ke kvalitám Debutu se ze zaujatosti nebudu vyjadřovat, ale nenechám na něj kydat hnůj
Renownovo srovnání je pravdivé (RPM1 jsem ale zatím neměřil, tak nemohu srovnat), ale Takiho vyjádření, že Debut pro babičku s Moravankou je dost přitažené.
Věřte že Adjust Plus nelže, a já bych si Debuta klidně koupil znova, kdybych měl omezený rozpočet.
Mám na něm přenosku za 20, phono za 15 a kabel za 8 (v nových cenách) a hraje jak z praku
Můj další gramec už samozřejmě ale bude dost výše
Renownovo srovnání je pravdivé (RPM1 jsem ale zatím neměřil, tak nemohu srovnat), ale Takiho vyjádření, že Debut pro babičku s Moravankou je dost přitažené.
Věřte že Adjust Plus nelže, a já bych si Debuta klidně koupil znova, kdybych měl omezený rozpočet.
Mám na něm přenosku za 20, phono za 15 a kabel za 8 (v nových cenách) a hraje jak z praku
Můj další gramec už samozřejmě ale bude dost výše