Studentsky preamp

Prostor pro milovníky poslechu LP
taki
Kontaktovat uživatele:

Re: Studentsky preamp

Příspěvek od taki »

ale Takiho vyjádření, že Debut pro babičku s Moravankou je dost přitažené.
Pozor! To není Takiho vyjádření. To je citace Luborových slov (viz příspěvek někde výše).
Taki má (dnes už) jako vedlejší gramofon taky Debuta (ještě II) a je s ním spokojen. Pravda - má na něm akrylový talíř z vyřazeného AU/RA 3, protože ten malý hliníkový talíř který se dodával na Debutu II byl zabiják zvuku (zejména na začátku desky).

Teď si ale Taki rochní s low-out MC přenoskou AT-OC9 MLII (separace kanálů 32 dB, Nude square shank MicroLine hrot) a preampem Pro-ject Phono Box SEII.
Zvuk je až moc dokonalý, hutný a dynamický, že jsem zaskočen, jak jsem na to nebyl připraven a budu se muset asi vrátit k nějakému MM systému, aby mi to zase znělo jako "starý" gramofon.
Počítám, že sestavu RPM9.1+AT-OC9 MLII nahradím RPM1+Ortofon Alpha, jak jí zde opěvuje eficak. 8-)

Taki

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

taki píše:...Počítám, že sestavu RPM9.1+AT-OC9 MLII nahradím RPM1+Ortofon Alpha, jak jí zde opěvuje eficak...
:?: :?: :?:

taki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od taki »

:?: :?: :?:
No jako, že ta sestava mi hraje nějak až moc dobře a už v tom nepoznávám ten zvuk gramofonu na který jsem byl zvyklý u MM přenosek či high MC přenosky Denon. Je to, jako by mi hrálo CD.

Nebo to chce upgradovat repro a zesilovač..

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Pokud ti to hraje jako CD tak je to na houby. To musí hrát líp, jinak to nemá cenu...
Možná by to chtělo ale lepší phono preamp?
Také propojovací kabel dokáže zvuk pěkně zabít.
Musí to být sladěné: přenoska raménko phono...
Tam budou rezervy...

taki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od taki »

Spíše jde jen o zvyk.. Když si to teď pustím do sluchátek, mám pocit takového ušního orgasmu, hlava jakoby chtěla radostí puknout.

snawert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od snawert »

tak jezisko sa pochlapil a priniesol mi k RPM 1 genie red aj NAD PP3. som s tym uplne spokojny. akurat by som teraz vymenil C 315BEE za nieco pelsie:-)

Odpovědět