STOLEK POD GRAMOFON (připevněný do zdi) ♪♫♪
Re: STOLEK POD GRAMOFON (připevněný do zdi) ♪♫♪
Prospero - poskytls mi inspiraci a tudíž jako phono preamp používám TRIGON VANGUARD II + VOLCANO III. Přístroj po zakoupení ale musel putovat k výrobci a začal řádně hrát až po výměně zdroje. Holt německá kvalita asi už není co bývala
Copak nemecka kvalita, ale mozna "zahranicni" akumulatory!? Kde jsi ho kupoval?
Jinak jsi snad ale spokojeny, ne?
Ze se vse da i prehanet, prave nazorne predvadi firma Acoustic Solid.
Jeji gramofon “111 Metal” stoji v puvodnim provedeni, s ramenkem Rega a prenoskou Nagaoka, neco kolem 1.750€. Neni prave levy, ale opravdu vyborny.
Pokud si ovsem poridite toto nekompromisni “konecne” reseni, http://www.acoustic-solid.com/solid_111 ... stufe.html
ktere obsahuje lepsi, karbonove ramenko WTB 213, prenosku Ortofon MC 30 Supreme, akrylovou podlozku, ktera se poklada na talir primo na tu puvodni, kozenou (?), predevsim ale ony “tri veze”, ktere je jeste treba naplnit piskem, dostanete se cenove na krasne zaokrouhlenou sumu 7.000€! No nekupte to!
Casopis “LP Magazin” se z nej v testu, jak jinak nez pripo…a ja uz jen nevericne koulim ocima.
Mam gramofony A.S. docela rad, tenhle pocin mi ale pripada spise jako naprosto zoufaly pokus jak co nejsnadneji prijit k penezum.
Jinak jsi snad ale spokojeny, ne?
Ze se vse da i prehanet, prave nazorne predvadi firma Acoustic Solid.
Jeji gramofon “111 Metal” stoji v puvodnim provedeni, s ramenkem Rega a prenoskou Nagaoka, neco kolem 1.750€. Neni prave levy, ale opravdu vyborny.
Pokud si ovsem poridite toto nekompromisni “konecne” reseni, http://www.acoustic-solid.com/solid_111 ... stufe.html
ktere obsahuje lepsi, karbonove ramenko WTB 213, prenosku Ortofon MC 30 Supreme, akrylovou podlozku, ktera se poklada na talir primo na tu puvodni, kozenou (?), predevsim ale ony “tri veze”, ktere je jeste treba naplnit piskem, dostanete se cenove na krasne zaokrouhlenou sumu 7.000€! No nekupte to!
Casopis “LP Magazin” se z nej v testu, jak jinak nez pripo…a ja uz jen nevericne koulim ocima.
Mam gramofony A.S. docela rad, tenhle pocin mi ale pripada spise jako naprosto zoufaly pokus jak co nejsnadneji prijit k penezum.
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Výběr z výše uvedených rad. Takto jsem si to přebral. Doufám, že jsem příliš nepopletl pořadí...
1) To Ramones: k dotazu: samozřejmě, že jsem zkoušel cokoliv, včetně změn slip, či matu
RE: No když já nosím trenýrky a šachy hraju jen občas. Ale už jsem zkoušel vyměňovat podprdu a s velkým úspěchem. Dokonce jsem ani nemusel zastavovat gramofon. První strana A je tak akorát na předehru a druhá B strana je hlavní opus. Mám z toho pár postřehů: při zemi v horizontální poloze nejsou tak čisté výšky a za těch 20 min než se přehraje stran se toho dá/musí docel dost stihnout...
2) výchylka snímání v drážkách je nejen vertikální, ale i horizontální a ovlivňuje "věrnost"
RE: proto se "věrnost" musí často ověřovat, nejlépe v sobotu navečer.
3) gramo je výše a tím dále od podlahové prašné zóny
RE: Gramofon musí být umístěn tak vysoko, aby se do něj nedalo drcnout - ani nataženou nohou ležící partnerky (nepodceňovat !)
4) Také mám rád, když je gramofon/kočka nastavená a pohrávám si s tím
5) a hrát to může na zemi, na stole, polici...je to fuk.
6) snad každý ví, že talíř má být ve vodorovné pozici
7) Všetky, aj tie najmenšie vibrácie majú vplyv na výsledný zvuk a to tým väčší, čím je citlivejšia prenoska a rameno.
8) Pri veľmi citlivých prenoskách má na zvuk vplyv aj typ gumičky (o tý gumičce, že má vliv na výsledek, není pochyb.)
9) ma to nejradeji uplne bez – “na ostro”!
10) začala řádně hrát až po výměně zdroje.
11) Holt německá kvalita asi už není co bývala
12) Copak nemecka kvalita, ale mozna "zahranicni" akumulatory!?
13) Prospero - poskytls mi inspiraci a tudíž...
14) Zkousel jsem jelenici (!), pohlcovala ale dynamiku
15) Nikomu z vás chuť experimentovat neupírám.
16) to musel být za nářez
17) jen nevericne koulim očima
18) NE/Verim jen svym usim!
19) Jinak je ale opravdu to nejdulezitejsi ZE nam to hraje a ze nas muzika BAVÍ
20) Jinak jsi snad ale spokojeny, ne?
21) ...a o tom to je
1) To Ramones: k dotazu: samozřejmě, že jsem zkoušel cokoliv, včetně změn slip, či matu
RE: No když já nosím trenýrky a šachy hraju jen občas. Ale už jsem zkoušel vyměňovat podprdu a s velkým úspěchem. Dokonce jsem ani nemusel zastavovat gramofon. První strana A je tak akorát na předehru a druhá B strana je hlavní opus. Mám z toho pár postřehů: při zemi v horizontální poloze nejsou tak čisté výšky a za těch 20 min než se přehraje stran se toho dá/musí docel dost stihnout...
2) výchylka snímání v drážkách je nejen vertikální, ale i horizontální a ovlivňuje "věrnost"
RE: proto se "věrnost" musí často ověřovat, nejlépe v sobotu navečer.
3) gramo je výše a tím dále od podlahové prašné zóny
RE: Gramofon musí být umístěn tak vysoko, aby se do něj nedalo drcnout - ani nataženou nohou ležící partnerky (nepodceňovat !)
4) Také mám rád, když je gramofon/kočka nastavená a pohrávám si s tím
5) a hrát to může na zemi, na stole, polici...je to fuk.
6) snad každý ví, že talíř má být ve vodorovné pozici
7) Všetky, aj tie najmenšie vibrácie majú vplyv na výsledný zvuk a to tým väčší, čím je citlivejšia prenoska a rameno.
8) Pri veľmi citlivých prenoskách má na zvuk vplyv aj typ gumičky (o tý gumičce, že má vliv na výsledek, není pochyb.)
9) ma to nejradeji uplne bez – “na ostro”!
10) začala řádně hrát až po výměně zdroje.
11) Holt německá kvalita asi už není co bývala
12) Copak nemecka kvalita, ale mozna "zahranicni" akumulatory!?
13) Prospero - poskytls mi inspiraci a tudíž...
14) Zkousel jsem jelenici (!), pohlcovala ale dynamiku
15) Nikomu z vás chuť experimentovat neupírám.
16) to musel být za nářez
17) jen nevericne koulim očima
18) NE/Verim jen svym usim!
19) Jinak je ale opravdu to nejdulezitejsi ZE nam to hraje a ze nas muzika BAVÍ
20) Jinak jsi snad ale spokojeny, ne?
21) ...a o tom to je
Milý dinosaure, jménem svým i ostatních diskutujících se omlouvám za zaplevelení tvého vlákna. Doufám, že to ve zdraví přežiješ.
Tak to prostě na fórech chodí
Tak to prostě na fórech chodí
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Naopak ! Chlámal jsem se tu smíchy při kombinaci různých rad
@ Dinosaurjr:
NOT GUILTY! Jsem zodpovědný pouze za to, co píšu, ne za to, jak to ty chápeš…..
NOT GUILTY! Jsem zodpovědný pouze za to, co píšu, ne za to, jak to ty chápeš…..
..to zhrnutí se ti povedlo, zasmál jsem se
Tvůj dotaz byl rovněž povedenýDinosaurjr píše:Naopak ! Chlámal jsem se tu smíchy při kombinaci různých rad
Nevím, zda bude funkční odkaz, ale tenhle na poličku nevynesou:
http://audio-markt.de/_markt/uploaded/1513294142_g.jpg
nebo:
http://www.springair.de/plattenspieler- ... nd-sme-312
ani to nebude potřeba
Který z nich byste mi poradili? Zvažuji ten první v bílé verzi. Já zlato nerad
Nakonec dám přednost asi tomu a za zbytek si koupím auto:
http://www.springair.de/plattenspieler- ... aha-pf-800
http://audio-markt.de/_markt/uploaded/1513294142_g.jpg
nebo:
http://www.springair.de/plattenspieler- ... nd-sme-312
ani to nebude potřeba
Který z nich byste mi poradili? Zvažuji ten první v bílé verzi. Já zlato nerad
Nakonec dám přednost asi tomu a za zbytek si koupím auto:
http://www.springair.de/plattenspieler- ... aha-pf-800
Tak mi to pořád nedalo spát, ale napadla mne ještě jedna myšlenka Když tady má pár lidí špatnou zkušenost s kamenem jako podklad pod gramo, co to skloubit se zmiňovanou MDF deskou. Myslím to tak, že by deska i kámen měly stejný profil a napevno se spojily nějakým lepidlem. Mělo by to velkou hmotnost pro utlumení kročejových vibrací a povrch by byl zase lepší pro zvukový projev. Já osobně bych takovýto bastl ještě přikotvil na zeď do toho "šuplíku" vystlaného pěnovou gumou a pěnovým PVC.
Co si myslíte o této alchymii?
Co si myslíte o této alchymii?
Pro gramo je nejlepší levitace
Nenech se zblbnout, všechno jsou to pindy.Andropov píše:Tak mi to pořád nedalo spát, ale napadla mne ještě jedna myšlenka Když tady má pár lidí špatnou zkušenost s kamenem jako podklad pod gramo...
Polička na zdi je dobrá proto, že se méně přenáší hluk z podlahy (zejména když je nějaká dřevěná apod.)
Podložka pod gramofon je tím lepší, čím má větší hmotnost a je lépe odpružená a to ze stejného důvodu, aby se nepřenášelo chvění na gramofon.
Jestli je to kámen nebo kus betonu, je celkem jedno, lze si hrát s různými druhy sendvičů a odpružení a tlumení až do bezvědomí.
Samozřejmě to odpružení se nesmí přehnat, aby se to houpalo jak na lodi, to je druhý extrém.
Ale všechno to ovlivňuje jedinou věc, průnik rušení z podložky. Že by gramofon měl rozdílný zvuk podle toho, na čem leží, je hovadina, to fakt něřeš.
Jsi si svou vypovedi opravdu na 100% jisty?panda píše:Nenech se zblbnout, všechno jsou to pindy.....Podložka pod gramofon je tím lepší, čím má větší hmotnost......Jestli je to kámen nebo kus betonu, je celkem jedno.... Že by gramofon měl rozdílný zvuk podle toho, na čem leží, je hovadina, to fakt něřeš.
Včera jsem si přinesl z práce kus sendviče, který mi zbyl ze vzorků plovoucích podlah. Jedná se o desku 10 mm tlustou, která je složena plátů 1mm korek, 7mm MDF, cca 2mm tvrdá kůže. Tu koženou jsem vzal proto, že měla nejvhodnější rozměr a mi se desku nechtělo řezat.
Dnes ráno jsem ji zkusmo zasunul mezi žulovou desku a gramofon, tak aby nožky přístroje nestály na žule, ale na desce. Tu jsem orientoval tak, že korek byl vespod a kůže byla nahoře.
Ten, kdo tvrdí, že povrch stolu na zvuk gramofonu nemá vliv se určitě mýlí. Sám jsem tomu nevěřil. Na žule byl zvuk podstatně tenčí, na desce je plnější na středech s prokreslenějšími basy. Protože mám v práci více podobných sendvičových desek s povrchem z vinylu, dřevěné dýhy, marmolea atd, vyzkouším i ostatní a dám potom vědět. Spíš si ale myslím, že největší vliv má sendvičové spojení MDF s ostatními materiály.
Dnes ráno jsem ji zkusmo zasunul mezi žulovou desku a gramofon, tak aby nožky přístroje nestály na žule, ale na desce. Tu jsem orientoval tak, že korek byl vespod a kůže byla nahoře.
Ten, kdo tvrdí, že povrch stolu na zvuk gramofonu nemá vliv se určitě mýlí. Sám jsem tomu nevěřil. Na žule byl zvuk podstatně tenčí, na desce je plnější na středech s prokreslenějšími basy. Protože mám v práci více podobných sendvičových desek s povrchem z vinylu, dřevěné dýhy, marmolea atd, vyzkouším i ostatní a dám potom vědět. Spíš si ale myslím, že největší vliv má sendvičové spojení MDF s ostatními materiály.
Ne, 100% jistota v takovýchto otázkách není reálná. Ale jsem o tom přesvědčen do té míry, že jsem to sem napsal.Prospero píše:Jsi si svou vypovedi opravdu na 100% jisty?panda píše:Nenech se zblbnout, všechno jsou to pindy.....Podložka pod gramofon je tím lepší, čím má větší hmotnost......Jestli je to kámen nebo kus betonu, je celkem jedno.... Že by gramofon měl rozdílný zvuk podle toho, na čem leží, je hovadina, to fakt něřeš.