Slepý test MM přenosek
Slepý test MM přenosek
Ahoj všem,
zkusil sem nahrát 4 skladny do flac formátu ve dvou verzích, zkuste prosím ohodnotit jaká přenoska jestli A nebo B je pro Vás lepší.
Netopýři mají povoleno hádat i o jaké přenostky jde.
Skladby:
1. Meatloaf - Modern Girl
2. Katapult - Až
3. Laura Branigan - Shattered Glass
4. Pat Benatar - Heartbraker
DOWNLOAD ZDE: https://webshare.cz/#/folder/5gr6f34TX1
přeji příjemnou zábavu a díky az pozornost
zkusil sem nahrát 4 skladny do flac formátu ve dvou verzích, zkuste prosím ohodnotit jaká přenoska jestli A nebo B je pro Vás lepší.
Netopýři mají povoleno hádat i o jaké přenostky jde.
Skladby:
1. Meatloaf - Modern Girl
2. Katapult - Až
3. Laura Branigan - Shattered Glass
4. Pat Benatar - Heartbraker
DOWNLOAD ZDE: https://webshare.cz/#/folder/5gr6f34TX1
přeji příjemnou zábavu a díky az pozornost
Naposledy upravil(a) Hans1983 dne 21 led 2018 02:13, celkem upraveno 1 x.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Slepý test MM přenosek
Jaká byla metodika nahrávání?
Nahráno RCA výstupem ze zesilovače AX-1100 přes extermí zvukovou kartu M-audio Firewire Audiophile v pc přes program Audacity, bezkompresně do FLAC.
To je úplně zbytečný test, o ničem nevypovídající ve vztahu k přenosce MM. Je to " test " několika přístrojů a množství kabelů, kdovíjaké kvality a ještě PC.
Přenoska se testuje přímým poslechem, tzv. slepým testem na totožném zařízení ( gramo, předzes, zes a bedny ), kdy gramec je za plentou a headshelly s různými přenoskami vyměňuje jeden člověk a ostatní jen poslouchají. Jen toto má určitou relevanci.
Přenoska se testuje přímým poslechem, tzv. slepým testem na totožném zařízení ( gramo, předzes, zes a bedny ), kdy gramec je za plentou a headshelly s různými přenoskami vyměňuje jeden člověk a ostatní jen poslouchají. Jen toto má určitou relevanci.
Oldear, tak bohužel nadálku asi lepší test nevymyslím.
Samozřejmě takto je to myšleno jako informativní test a velice subjektivního charakteru.
Myslím, že by dobrý posluchač měl umět na svém aparátu rozlišit kvalitu nahrávky vůči detailu a zabarvení zvuků.
Samozřejmě takto je to myšleno jako informativní test a velice subjektivního charakteru.
Myslím, že by dobrý posluchač měl umět na svém aparátu rozlišit kvalitu nahrávky vůči detailu a zabarvení zvuků.
No možná to dobrý posluchač rozliší, ale nedokáže specifikovat, který přístroj v zapojeném řetězci má na to vliv, či je to vliv přenosky.
Pokud jsou všechny komponenty stejný a mění se jen přenoska, tak je vliv řetězce naprosto stejnej jako u toho tvýho poslechu s gramofonem za závěsem.
Chlape, Ty budeš nějakej vědátor. Samozřejmě, že vliv mají stejný, ale už nehraje jen ta přenoska ( + předzes, zes a bedny, jako při klasickém poslechu LP ), ale ještě má na to vliv spousta bytečného haraburdí ( převodník, PC, SW a několikery kabely ), tak jak chceš hodnotit tu přenosku na jiných systémech ? A to je to co zakladatel vlákna požaduje. Nech to ale být, hlavně poslouchej hudbu.
BTW, pokud to má být nějaké relevantní hodnocení a zjištění, tak to musí být na systému na kterém to bude také provozováno. Na jiných systémech to o ničem nevypovídá a každému to bude hrát jinak. Je tam spousta ovlivňujících faktorů.
BTW, pokud to má být nějaké relevantní hodnocení a zjištění, tak to musí být na systému na kterém to bude také provozováno. Na jiných systémech to o ničem nevypovídá a každému to bude hrát jinak. Je tam spousta ovlivňujících faktorů.
Naposledy upravil(a) Oldear dne 23 led 2018 12:04, celkem upraveno 1 x.
A ty jsi zas chytrej jak rádio, ostatně jako obvykle. Zesilovač ani bedny v tomhle případě na straně nahrávání, nehrajou. Jen předzesilovač, zvuková karta, PC. Pro obě přenosky je ten řetezec stejnej, stejně tak je následně pro obě nahrávky stejnej i řetezec na druhý straně u toho kdo si to pouští. Vliv řetězce na rozdíl mezi nahrávkou A a nahrávkou B (pokud nějakej rozdíl je), je tedy nepodstatnej.
Že je to jen tak test pro zábavu, skutečně takhle cokoliv "testovat" nemá nejmenší smysl a pro zakladatele tématu to má nulovou vypovídající hodnotu je, jestli ti to ještě nedošlo, na tomhle fóru jasný nejspíš každýmu, i zakladateli vlákna jak jistě vidíš.
Že je to jen tak test pro zábavu, skutečně takhle cokoliv "testovat" nemá nejmenší smysl a pro zakladatele tématu to má nulovou vypovídající hodnotu je, jestli ti to ještě nedošlo, na tomhle fóru jasný nejspíš každýmu, i zakladateli vlákna jak jistě vidíš.
Zřejmě nerozumíš psanému textu, a nepochopil jsi ani základ mého sdělení, ale nech to být. Na tohle nemám čas ani chuť a je mi to ukradený.
PS. Tak to otestuj a poděl se snámi o Tvoje rezumé.
PS. Tak to otestuj a poděl se snámi o Tvoje rezumé.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
I já chápu tohle vlákno spíš jako zajímavost než snahu o perfektní objektivní definici rozdílu zvuku přenosek. Proto jsou jakékoliv poznámky o nesplnění perfektních testovacích podmínek jen nerelevantním plácáním.
Test ukáže rozdíly ve zvuku na popsané sestavě. Nic víc nic míň. Zaráží mě, že i tohle je pro někoho důvod k osobním výpadům a urážkám...
Test ukáže rozdíly ve zvuku na popsané sestavě. Nic víc nic míň. Zaráží mě, že i tohle je pro někoho důvod k osobním výpadům a urážkám...
Hezkej pokus. Já tvoje sdělení chápu, naopak to ty si evidentně stojíš na vedení. Přečti si tohle vlákno znovu (buď tak hodnej a tentokrát to zkus pozorně), zjistíš že jedinej kdo tu není sto pochopit psanej text o několika prostých větách, jsi ty.
Já si ty nahrávky poslechl (jen tak zběžně, žádnej soustředěněj poslech a ani jsem nezapínal svou hlavní sestavu) a rozdíl mezi jednotlivejma ukázkama mi přijde dost malej, netroufnu si tvrdit že bych poslepu poznal která je která.
Co mě na nich zaujalo spíš je, že je levej kanál nahranej vždy o pár dB tišeji a ten zvuk mi nezní příjemně ani dobře, přijde mi to dost ostrý, někdy vážně až docela nepříjemný. A taky bych bych řek, že by to chtělo nahrávat ukázky z desek který tolik nepraskaj. Samozřejmě nevím jestli ta stará zvuková karta přes kterou to bylo nahrávaný například to praskání nezvýraznila nebo nezapříčinila i tu ostrost atd.
Což je otázka na Hans1983, takhle nějak ti to skutečně zní doma?
No konečně,
"" Samozřejmě nevím jestli ta stará zvuková karta přes kterou to bylo nahrávaný například to praskání nezvýraznila nebo nezapříčinila i tu ostrost atd. ""
A jak se pak dá hodnotit ta přenoska. Je ostrá ta přenoska, nebo to způsobilo to digitální prznění ? Dík, žes to poslechl. Každý holt podle svého.
Hlavně poslouchejte hudbu.
"" Samozřejmě nevím jestli ta stará zvuková karta přes kterou to bylo nahrávaný například to praskání nezvýraznila nebo nezapříčinila i tu ostrost atd. ""
A jak se pak dá hodnotit ta přenoska. Je ostrá ta přenoska, nebo to způsobilo to digitální prznění ? Dík, žes to poslechl. Každý holt podle svého.
Hlavně poslouchejte hudbu.
Já už vážně nevím jestli tomu co píšu skutečně nerozumíš, nebo to jen předstíráš. Já ti tedy zopakuju to, co už jsem říkal, protože jednou to evidentně nestačilo:
"Vliv řetězce na rozdíl mezi nahrávkou A a nahrávkou B (pokud nějakej rozdíl je), je tedy nepodstatnej.
Že je to jen tak test pro zábavu, skutečně takhle cokoliv "testovat" nemá nejmenší smysl a pro zakladatele tématu to má nulovou vypovídající hodnotu je, jestli ti to ještě nedošlo, na tomhle fóru jasný nejspíš každýmu, i zakladateli vlákna jak jistě vidíš."
"...rozdíl mezi jednotlivejma ukázkama mi přijde dost malej, netroufnu si tvrdit že bych poslepu poznal která je která."
A to, co jsem napsal v minulém příspěvku je myslím napsané dostatečně srozumitelně. Že ty zas vidíš jen tu část, kterou vidět chceš a co se ti zrovna hodí, to už není můj problém.
Ale opět, pro obě přenosky je to stejný, takže vliv řetězce je tedy u takovýhleho "testu" nepodstatnej a o to tu taky vůbec nešlo, šlo o to "...ohodnotit jaká přenoska jestli A nebo B je pro Vás lepší." Já jsem svůj názor napsal. Mimo jiné i s tím, co si myslím o těch nahrávkách. Někomu jinýmu se možná ostrý zdát nebudou.
Poslechnul sis alespoň jednu tu nahrávku? Poděl se s náma o to co jsi slyšel.
"Vliv řetězce na rozdíl mezi nahrávkou A a nahrávkou B (pokud nějakej rozdíl je), je tedy nepodstatnej.
Že je to jen tak test pro zábavu, skutečně takhle cokoliv "testovat" nemá nejmenší smysl a pro zakladatele tématu to má nulovou vypovídající hodnotu je, jestli ti to ještě nedošlo, na tomhle fóru jasný nejspíš každýmu, i zakladateli vlákna jak jistě vidíš."
"...rozdíl mezi jednotlivejma ukázkama mi přijde dost malej, netroufnu si tvrdit že bych poslepu poznal která je která."
A to, co jsem napsal v minulém příspěvku je myslím napsané dostatečně srozumitelně. Že ty zas vidíš jen tu část, kterou vidět chceš a co se ti zrovna hodí, to už není můj problém.
Ne přenoska, ale přenosky. Nenapsal jsem že ostrý jsou jen nahrávky A, nebo nahrávky B. Takže to klidně mohlo vzniknout ještě před digitalizací, třeba phono předzesilovač v tom JVC může bejt na pytel, nebo co já vím co.
Ale opět, pro obě přenosky je to stejný, takže vliv řetězce je tedy u takovýhleho "testu" nepodstatnej a o to tu taky vůbec nešlo, šlo o to "...ohodnotit jaká přenoska jestli A nebo B je pro Vás lepší." Já jsem svůj názor napsal. Mimo jiné i s tím, co si myslím o těch nahrávkách. Někomu jinýmu se možná ostrý zdát nebudou.
Poslechnul sis alespoň jednu tu nahrávku? Poděl se s náma o to co jsi slyšel.
Ahoj všem vidím že sem téma velice nevhodně pojmenoval, měl sem raději zvolit test rip nahrávek z gramofonu.
Nehezky jste se tu rozvášnili, to je mi líto.
Velké díky těm co si ty RIPy poslechli a vyjádřili se k jejich kvalitě. Škoda že Vás nebylo víc.
Za mě k poznámkám o předzesilovači a audio kartě:
Pár předzesilovačů sem slyšel, ten v AX-1100 patří určitě k těm lepším.
Zvukovka je externí M-Audio Audiophile FireWire sice starší model ale někdy v roce 2004 se prodávala za cca. 10tis Kč.
Jinak samotné desky nemám v top stavu, takže ano praská to někdy víc někdy míň.
K projevu přenosek za mě takto:
A - jednotnější zvuk nic extra nevystupuje, eliminuje šum a praskání
B - hlas a bass výraznější, šum a praskání spíše více slyšet
A zajímá někoho ještě o jaké jde přenosky?
Nehezky jste se tu rozvášnili, to je mi líto.
Velké díky těm co si ty RIPy poslechli a vyjádřili se k jejich kvalitě. Škoda že Vás nebylo víc.
Za mě k poznámkám o předzesilovači a audio kartě:
Pár předzesilovačů sem slyšel, ten v AX-1100 patří určitě k těm lepším.
Zvukovka je externí M-Audio Audiophile FireWire sice starší model ale někdy v roce 2004 se prodávala za cca. 10tis Kč.
Jinak samotné desky nemám v top stavu, takže ano praská to někdy víc někdy míň.
K projevu přenosek za mě takto:
A - jednotnější zvuk nic extra nevystupuje, eliminuje šum a praskání
B - hlas a bass výraznější, šum a praskání spíše více slyšet
A zajímá někoho ještě o jaké jde přenosky?