Skleněná LP deska

Prostor pro milovníky poslechu LP
Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Skleněná LP deska

Příspěvek od Jarda69 »

Nebo náhrobní kámen. Možná půjde sehnat snáze než tak tlusté sklo.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Vtipné ale trochu nemístné
ale, žulová deska není až tak hloupá myšlenka, jenom či palicí laser "vezme" matroš tento?
zkoušelo se sklo, plexi ba i překližka vše ok primárně samozřejmě jakýkoli ocelový plech
černý, nerez, pozink a co jenom přišlo pod ruku...jsem si jist že vodní paprsek nebo plazma ano

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Proč nemístné? Oni na to mají vybavení, věřím, že i díry umí. Akorát tedy nevím ceny.

Tacmud
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tacmud »

Co se týče toho bezbarvého vinylu, tak vinyl (PVC) jako takový je čirý a bezbarvý, takže tyto desky jsou vlastně 100% pure vinyl. Černé desky už mají příměsi černého uhlíku. Prý tak líp při výstupní kontrole jdou vidět vady (což potvrdí asi každý, kdo má různě barevné desky...na těch je to vidět fakt blbě). Takže čirý a bezbarvý vinyl by měl být teoreticky nejlepší, pokud bychom chtěli teoretizovat, jestli barevné příměsi nějak ovlivňují povrchový šum, či kvalitu záznamu :)

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Technologové by ti potvrdili, že černý plast s obsahem uhlíku má jiné vlastnosti než bílý/bezbarvý.

Tacmud
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tacmud »

To ano, trochu ho zpevní a teoreticky by měl vydržet déle (o kolik by měl vydržet déle, nebo o kolik by barevný/průhledný neměl vydržet déle jsem se nikde nedočetl). Nicméně po hromadě článků, názorů a diskusí, co jsem kdy četl, jsem se dozvěděl, že ve finále je to o masteru (logicky) a pokud ve výrobě něco nezmrší, barva by neměla hrát nějakou roli co se týče výsledné kvality (snad až na nějaké fosforové desky ale ty jsem osobně nikdy neviděl, tak nevím). Nicméně uživatelé/posluchači se tak nějak shodli, že s clear a black nikdy neměli nějak problémy. Pak už je to takové Pepovi tahle modrá nehrála dobře, praskala a šuměla, ale Frantovi ta stejná hraje skvěle, takže co dělá Pepa špatně? Teoreticky můžou dělat problémy různé barevné mixy dohromady kvůli lisovací teplotě každé barvy...ale teoreticky. Myslím, že výrobní závody tohle mají už zmáknuté....

Odpovědět