SANYO TP 1000

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Zdeny
Kontaktovat uživatele:

SANYO TP 1000

Příspěvek od Zdeny »

Před časem jsem sehnal tento starý krásný stroj. Pravda, moc často LP neposlouchám, až v poseldní době začínám chápat, že na starých dobrých deských něco bude. A proto se obracím na zdejší gramo-odborníky se žádostí o pomoc.
Potřeboval bych nastavit ramínko a svislou sílu, nemaje doma na to žádné pomůcky. Stupnici na ramínku moc nevěřím, protože jsem gramofon dovezl s uvolněnou zadní částí trubky ramene a ač jsem ji přitáhnul k dorazu, chtělo by to asi vše zkontrolovat a přenastavit.

Byl bych vděčen tomu (za úhradu, samosebou), kdo by byl ochoten mi stroj zkontrolovat a nastavit. Já jsem ze Šumperka, ale jsem celkem mobilní a mohl bych přijet, ideál by byla sev. Morava.

Také bych uvítal možnost poslechnout u někoho analog na dobré sestavě, abych si udělal představu, jak může LP deska hrát a porovnat si to s CD. Podiskutoval na téma phono preampu, zkušeností atd.

Děkuji všem, kdo se mi ozvou a eventuelně pomohou/poradí hlavně se seřízením a kontrolou mého Sanya TP1000.

Zdraví Zdeny

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: SANYO TP 1000

Příspěvek od Rowing »

Ahoj, na nastavení se klidně mohu podívat. No a slušné gramo uslyšíš u Peera :D
Takže jestli máš chuť dojeď k nám do Olomouce *2thumbsup*

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Děkuji za odpověď, rád bych nabídku využil. Záleží, kdy bys měl čas. Mně je to v podstatě jedno, protože mám dovolenou a mohu třebas ihned.
Peera oslovuji tímto také a ptám se, zdali by byl ochoten mě provést analogovým rájem? Díky.

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

Zdeny, už tě Peer svezl na kolotoči do nebe?
Jeho audiofilské nahrávky na LP, přehrávané vysokou rychlostí, jsou pro mě metou, kam jde v záznamu jít a dotknout se reality.

Vzpomněl jsem si na tebe včera. Můj starý stroj, Tesla NC-440 s optimální MM přenoskou Ortofon Alpha hraje báječně. Nové prodrátování a signálové kabely VDH, mu propůjčilo dynamiku. Celkový dojem je vynikající. Myslím, že co do záživnosti i po 30 letech zatopí přehrávačům CD, do 10t. a možná i dražším...
Ještě přemlouvám svou plně automatickou Teslu 600Q. Pořídím redukci šestikolík-cinch a doufám, že si to žiju.
Jeden příznivec kvalitních vín, má dva gramofony. Švýcarský Thorens pro chvíle plného soustředění, a když požije nektaru "Terroir", právě tuto plnou automatiku, 600Q. Manipulace výhradně nízkozdvihovými knoflíky, znemožňuje poškození přenosky zhoršenou koordinací.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Zdeny:
no problem. Napiš mail Peer1@centrum.cz

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Efičák:

ahoj, zatím jsem ve stadiu domlouvání meventuelní návštěvy. POkud se mi podaří sladit dvě návštěvy v OL v jednom dni, napíši pak podrobný referát:-)
Jsem zvědav, jak hraje dobře vyladěný gramofon, ještě jsem ho neslyšel.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Zde tímto příspěvkem bych rád vyjádřil poděkování místním členům Peerovi a Rowingovi, kteří mi umožnili provést seřízení mého gramofonu Sanyo TP1000. A Navíc, viděl jsem krásnou sestavu s nádherným gramofonem a měl možnost podiskutovat na téma "jak lze zvuk vylepšit". Peer je obdivuhodně nadšený anologový guru, který věnuje své sestavě maximum, aby z ní vydoloval vše, co je na černé desce nahráno. K tomu používá různých postupů a udělátek, po pravdě, na některá z nich jsem koukal v němém úžasu. Nicméně, jejeich smysl se dá pochopit a poté akceptovat. je vidět, že Peerovi se stal poslech LP opravdu vážným koněm a o věci ví opravdu moc.
Rowing předvedl technický přístup, gramofon seřídil, nastavil spávný přítlak. Během "sezení" došlo na výměnu mé Shure V15-III za Ortofon Super OM30.
Zvukově jde o poněkud jiný charakter, než na jaký jsem byl dosud zvyklý. Ortofon nabízí poněkud méně,ael přesnějšího basu, bohatší středy a výšky, zaostření v L-P prostoru bude přesnější z OM30, Shure hrála poněkud více mimo bedny, ale řekl bych, že ne tak zaostřeně. myslím, že v rámci dané konstrukce Sanyo TP1000 je ještě co vylepšit - kabeláž ramínka nebude patrně zcela optimální ma navíc pevně instalovaný kabel asi také ne. Tady zapracuji sám - osadím dva přesné precizní cinch konektory a použiji některý ze svých kabelů s nízkou kapacitou (asi Cardas). Ramínko svěřím odborníkovi, nemaje sám kabelů, přípravků ani znalostí.
Sám jsem provedl "vypreparování" zdroje (u středu desky byla slabě slyšet síťová 50ka) a celý vnitřek šasi vytlumil specilení tlumící hmotou - výsledek je patrný - poklepem na šasi je slyšet "umrtvení" rezonancí. Síťový kmitočet se též již neozývá.

Dále se pokusím proniknout do proces "kterak sobě opatřit LP desky". U mě bude nadále nosný zdroj zvuku CD, ale LP má svoje kouzlo a věřím, že budu mít čas si ho také vychutnat,obzvláště, nahradím li dnešní phono-box nějakým vyspělejším phono preampem. Zvažuji pustit se do stavby Actidamp IV, ale odrazuje mě mechanická část, která bude oříškěm, má li to k něčemu vypadat. Leda použít koupenu krabici z ModuShopu.

Tak zatím vše.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Jsem zvědav jak ti Ortofon Super OM 30 sedne po delším poslechu až si na zvykneš a trochu ji i rozehraješ. Já s ní byl velmi spokojen, (IMHO) je to jedna z nejlepších MM přenosek. Já přešel na MC od Dynavectoru a tak skoro nová OM 30 byla nevyužitá a vlastně ještě i pořádně nerozehrátá. Docela mě překvapilo, že ji Ortofon již nemá v nabídce.

Jinak Sanyo TP 1000 je pěkný strojek.

Obrázek

Jak bude příležitost tak určitě dorazíme na návštěvu a poslech tvé sestavy. A také pomocí Adjust Plus prověříme stabilitu otáček, rezonanční frekvence atd. Zatím bohužel stále čekám na zvukovku k notebooku a měřící LP můžu tak maximálně poslouchat přes repro. Mimochodem ještě jsem to nezkoušel :-) Možná si někdy takový psychedelický večer udělám :D

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Zdeny:
chvíli počkej než dodělám elektronkový phono zesilovač. Můžeme ho pak zkusit na tvé aparatuře...
Pokud by se ti líbil, tak ti pustím know how... ;)
Modushop krabice je slušné řešení, to se hned tak u nás nevidí. A za ty prachy... *thumbs up*

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

To Peer:
dobře, já se pohybuji ve stadiu teoretických úvah. Tak míň poslouchej a rychleje pracuj, ať to máš brzy hotové. Jsem zvědav, u mě ho pak podrobíme arbitráži:-)

K tomu Actidampu, kdysi před lety jsem si jen tak ze srandy udělal Actidamp 2. Oproti veškeré tehdy dostupné komerci to byl obrovský posun vpřed a A-4 je o někoilik tříd vyšší. Vlastnící tvrdí, že se vyrovná světovým high-end phono preampům.
U těch lamp, nemáš trochu obavy kvůli šumu? Máš nízkovýstupovou MC, tak možná by to chětlo step-up transformátory, abys nemusel mít vysoké zesílení.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

O zesílení strach nemám. Má to zesílení až 77 dB. Což by mělo stačit i pro mou přenosku Dynavector XX2 mkII.
Víc si můžeme napsat v mailu mimo fórum...

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

Dostal jsem nabidku od kamarada na Sanyo TP-1000 ale ja o analogu jeste neuvazuju. Kdyby jste nekdo chtel tento gramec, poslete SZ. Jeste nevim jaka je tam prenoska, to zjistim.

Odpovědět