Ruční pračky vinylů

Prostor pro milovníky poslechu LP
linecur
Kontaktovat uživatele:

Ruční pračky vinylů

Příspěvek od linecur »

Zdravím, chtěl jsem se dotázat na zkušenosti s ručními pračkami - např. rozdíl mezi Disco-Antistat a Pro-Ject Spin Clean - rozdíl je mezi nimi skoro dvojnásobný, ale co do účinnosti vypadají na první pohled dost podobně :?

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Ruční pračky vinylů

Příspěvek od jarda-hifista »

Ahoj! Mám doma a používám pračku Knosti a jediný rozddíl vidím v tom, že já musím našroubovat na LP středový trn a založit osu LP do žlábku na vaničce. U té druhé se to dělat nemusí, je to vyřešeno kolečky na kraji vany. Rovněž kapalina je asi jiná, nebo možná dost podobná té levnější variantě. Čistí to desky dobře, jen je s tím trochu práce a zabere trochu času a místa na stole.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Nemám pračku...plastový lavor, vlažná voda s trochou Jaru na nádobí v kombinaci s aviváži a pak oplach destilkou, usušit zavěšením (desky) svisle
Naposledy upravil(a) lechos dne 09 úno 2022 10:40, celkem upraveno 1 x.

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Pračka je hodně nadnesený výraz pro to zařízení. Je to vlastně trochu vylepšená tvoje varianta praní :)

jirka28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirka28 »

Knosti jsem používal přes dva roky, pro "dokonalé" vyprání je potřeba to používat dvoufázově jinak zůstávají po odpaření tekutiny usazeniny v drážce (i když asi dost záleží na zašpinění desky, vypral jsem v ní cca 250 desek z burz). Nakonec jsem se jí zbavil a koupil nejlevnější odsávací pračku od projectu a rozdíl v čistotě a rychlosti je ohromný. Když se připočítá pětikilo za čistící kapalinu na cca 50 špinavějších desek, moc výhodná koupě to není, ten lavor s jarem mi přijde lepší :-)

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

No ale tak to odsání bordelu je zásadní věc, bez toho je takový jen jako.

lebi43x
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lebi43x »

Ja jsem si nechal k poslednim vanocum prinest od Jezucha Pro-Ject Spin Clean a jsem spokojeny. Nemam zas takovou sbirku LP, aby me tento manual otravoval. Jen je dobre si nakoupit hned na zacatku vesti mnozstvi tech osusek. Mel jsem par LP, ktere mi preskakovaly a po vyprani preskakovat prestaly.

linecur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od linecur »

Díky moc za postřehy, objednal jsem tu project "vanu", jen nevím - jaké osušky máte na mysli? Lze to někde objednat?

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

No ja nevim chlapci, nejdriv tu spinu rozsmudlat po povrchu a pak ji uterkou zanest do drazek... Ja myslim, ze jina jak pracka s odsavanim nema smysl.

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ahoj! Žádné osušky nepoužívám, nechám desku vykapat na držáku od pračky a kapalina krásně vyteče, deska je úplně suchá a hraje bez lupanců a jiných artefaktů. Nepoužívám ani kartáček před přehráváním. Není třeba.

linecur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od linecur »

vintage píše:
10 úno 2022 10:42
No ja nevim chlapci, nejdriv tu spinu rozsmudlat po povrchu a pak ji uterkou zanest do drazek... Ja myslim, ze jina jak pracka s odsavanim nema smysl.
No s tím rozšmudláním zase zpátky je to asi fakt... možná teda jen nechat okapat, ono taky záleží na tom, jak ten původní stav vypadal.

Ještě - osvědčil se vám nějaký konkrétní typ kartáčku na prach nebo je to +- jedno? Používám Renadean anti-static crabon brush, ale dost nečistot tam zůstává, pokud to teda není "v ruce" jako by nebyl úplně účinný. Je už staršího data teda, jak často takovou věc měníte? Používám ještě čistící váleček od Nagaoky, ale ten vezme jen větší nečistoty.

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

Pračka s odsáváním jde koupit za 8000kč, při ceně desek to není takový děs a myslím že pokud se to neodsaje je to nic.
Je to jak píše Vintage.

lebi43x
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lebi43x »

Odsat, okapat, ultrazvuk, uterky - asi kazda metoda bude mit to svoje a je na kazdym, co si zvoli. Nemyslim, ze nejaka z metod bude vyrazne lepsi nez ta druha. Nejidealnejsi by mozna byla kombinace nekterych z nich.

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ahoj! Podle všeho záleží nejvíc na čistící kapalině a tu by podle mě mělo asi lepší Knosti Disko Antistat. Někde na foru tu byl návod na výrobu kapaliny v domácích podmínkách, ale o to jsem se nepokoušel. Jrd

Odpovědět