Zdravím všechny,
vlastním gramofon pioneer pl518x a přesto , že je o něco málo mladší než já a pořád funguje , by potřeboval pořádnou údržbu nebo generálku.
Já ho mám asi 2 roky a původní majitel si nepamatuje, že by se s ním někdy něco dělalo, takže bude asi vše ještě původní.
Já bych zvládl tak akorát vyměnit nožky a kryt , ale do většího rozebírání nebo nastavování mám strach se pouštět , abych neudělal víc škody než užitku.
Mám proto dotaz jestli se najde v okolí Zlína někdo , kdo by se do toho pustil.
Za rady a tipy předem dík
Renovace
Re: Renovace
Pokud vše dobře funguje, doporučuji, neupravovat. Úpravami snížíš jeho sběratelskou hodnotu. Maximálně vyměň přenosku a seřiď.
Funguje bez problému , ale myslel jsem že by nebylo na škodu vše rozebrat , vyčistit a promazat.
Potřeboval by taky nové plexi , protože to původní je v hodně špatném stavu a vyleštit nejde a taky nožky , ty jsou tak steřelé , že je gramofon na nich už jen položený.
Co se týká přenosky nemám vůbec představu jakou , momentálně tam je SHURE M95ED.
Potřeboval by taky nové plexi , protože to původní je v hodně špatném stavu a vyleštit nejde a taky nožky , ty jsou tak steřelé , že je gramofon na nich už jen položený.
Co se týká přenosky nemám vůbec představu jakou , momentálně tam je SHURE M95ED.
Kryt na gramofon můžeš nechat vyrobit : http://www.plexiplast.cz/plexisklove-kryty.html
Díky za tip
Jaká by byla vhodná přenoska pro můj gramec do cenovky 2000,-?
Poslouchám vše od rocku až po hodně tvrdý metal . Uvažoval jsem o Ortofon 2M red.
Poslouchám vše od rocku až po hodně tvrdý metal . Uvažoval jsem o Ortofon 2M red.