Quintet Black - Phonobox RS
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Quintet Black - Phonobox RS
Můžete prosím někdo postnout doporučené nastavené pro tuto kombinaci?
Moc díky!
Moc díky!
Re: Quintet Black - Phonobox RS
Podle mé zkušenosti je nejlepším řešením vložit před phono step-up trafo a nastavit na MM. Tak dostaneš z této kombinace maximum .
Bez trafa to vycházelo nejlíp tuším kolem 20ohm, ale to musíš vyzkoušet sám, u každého to může být jinak. Když jsem totiž třeba trafo půjčoval jednomu kamarádovi, tak ten jej vracel s tím, že bez trafa se mu to líbí víc. Takže zkoušet, zkoušet, zkoušet .
Bez trafa to vycházelo nejlíp tuším kolem 20ohm, ale to musíš vyzkoušet sám, u každého to může být jinak. Když jsem totiž třeba trafo půjčoval jednomu kamarádovi, tak ten jej vracel s tím, že bez trafa se mu to líbí víc. Takže zkoušet, zkoušet, zkoušet .
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak těch 20ohm je v parametrech přenosky daných, spíš ten zbytek, čudlíků a hejblátek tam je hafo.
Ohledně step up trafa, co je to prosím tě za kouzelnou krabičku? Nějaké polopatické představení než je k dohledání na netu?
Ohledně step up trafa, co je to prosím tě za kouzelnou krabičku? Nějaké polopatické představení než je k dohledání na netu?
A není přímo v manuálu vzorové zapojení ukázáno právě na QB?
Jj, je to tak...
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
JJ, to jsem teď právě taky našel. Mrknu na to doma a když tak se ozvu.
Díky!
Díky!
více o těch trafech tu:
post134822.html?hilit=step%20up#p134822
post134822.html?hilit=step%20up#p134822
Nejsem technik, takže se nechci pouštět do vysvětlování, abych si nenaběhl. Ale na CZ fórech se to řešilo několikrát, takže se tím prokousej.overgrounder píše: ↑11 zář 2017 17:00Ohledně step up trafa, co je to prosím tě za kouzelnou krabičku? Nějaké polopatické představení než je k dohledání na netu?
Anebo počkej, až se někdo kompetentní ozve
Edit: anebo koukni sem: http://www.rothwellaudioproducts.co.uk/ ... xplai.html
Tady je základní povídání o trafu od P. Berana:
Je mnoho oblastí, kde audiotransformátory mají tradičně nezastupitelné místo.
Jedním z nich je zesílení signálu z MC přenosky, jejíž výstupní napětí je jen zlomek mV
a často je to u kvalitních MC přenosek jen 200 mikroV.Tento mimořádně kvalitní signál
se MC transformátorem zapojeným na místě nejvhodnějším,
tedy na začátku řetězce těsně za MC přenoskou zesílí 10x
a to vše bez přidání šumu a brumu a navíc se odfiltruje vf rušení,
což je rovněž žádoucí.MC-Step-Up- transformátor je ideálním pojítkem
mezi MC přenoskou a MM vstupem předzesilovače. MC přenoska
poskytuje mimořádně kvalitní signál pouze tehdy,
když je zatížena impedancí, kterou předepisuje výrobce.
A to transformátor kompletně splňuje a do předzesilovače se vstupní impedancí 47 Kohmů
dává neskreslený a frekvenčně vyrovnaný /10Hz-30kHZ/signál,
který žádným způsobem nedeformuje a nepůsobí nežádoucí rušení.
Transf. tedy optimálně umožňuje výměnu MM přenosky za přenosku MC
a při použití stávajího předzesilovače tak dosáhnout výrazně kvalitnější reprodukci.
http://mujweb.cz/mgberan/
Jinak je to velice dopodrobna popsané v tom co tu dal zabiny007
Je mnoho oblastí, kde audiotransformátory mají tradičně nezastupitelné místo.
Jedním z nich je zesílení signálu z MC přenosky, jejíž výstupní napětí je jen zlomek mV
a často je to u kvalitních MC přenosek jen 200 mikroV.Tento mimořádně kvalitní signál
se MC transformátorem zapojeným na místě nejvhodnějším,
tedy na začátku řetězce těsně za MC přenoskou zesílí 10x
a to vše bez přidání šumu a brumu a navíc se odfiltruje vf rušení,
což je rovněž žádoucí.MC-Step-Up- transformátor je ideálním pojítkem
mezi MC přenoskou a MM vstupem předzesilovače. MC přenoska
poskytuje mimořádně kvalitní signál pouze tehdy,
když je zatížena impedancí, kterou předepisuje výrobce.
A to transformátor kompletně splňuje a do předzesilovače se vstupní impedancí 47 Kohmů
dává neskreslený a frekvenčně vyrovnaný /10Hz-30kHZ/signál,
který žádným způsobem nedeformuje a nepůsobí nežádoucí rušení.
Transf. tedy optimálně umožňuje výměnu MM přenosky za přenosku MC
a při použití stávajího předzesilovače tak dosáhnout výrazně kvalitnější reprodukci.
http://mujweb.cz/mgberan/
Jinak je to velice dopodrobna popsané v tom co tu dal zabiny007
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak první dojmy po zapojení Phonoboxu RS. První LP hrůza, až jsem si říkal, že proti phonu v Parasoundu P5 krok zpátky. Třikrát jsem kontroloval kabely, přenosku, znovu ustavil gramec. Vše OK. Další LP už výrazně lepší. S každou další skladbou zvuk rostl, sílil. Na závěr jsem nasadil osvědčenou klasiku Brothers in Arms a zvuk parádní. Živý, silný, detailní a dynamický.
RS byl koupen jako nový, snad se tedy pouze rozehrával. I když na tohle moc nevěřím (nebo jsem nevěřil), na vlastní uši jsem slyšel jak ten zvuk roste.
Musím říci,že jsem velmi spokojen, protože tohle (po prvním kolečku přehrávání) je opravdu někde jinde než doposud.
Ohledně step up trafa - díky za odkazy a výňatky.
Jen, nevím, jestli to chápu správně, ale přijde mi poněkud nelogické obcházet MC vstup pomocí step up trafa. Rozumím sice důvodům k čistému zesílení kvalitního signálu z LO MC přenosky při použití trafa, ale to by vlastně tedy člověk nepotřeboval MC preamp. No nic, uvidíme dál... Zatím si budu užívat nový přírustek a příležitostně trafo vyzkouším.
Řeším teď jinou otázku, a to současné LP desky. Ale to až v jiném threadu.
RS byl koupen jako nový, snad se tedy pouze rozehrával. I když na tohle moc nevěřím (nebo jsem nevěřil), na vlastní uši jsem slyšel jak ten zvuk roste.
Musím říci,že jsem velmi spokojen, protože tohle (po prvním kolečku přehrávání) je opravdu někde jinde než doposud.
Ohledně step up trafa - díky za odkazy a výňatky.
Jen, nevím, jestli to chápu správně, ale přijde mi poněkud nelogické obcházet MC vstup pomocí step up trafa. Rozumím sice důvodům k čistému zesílení kvalitního signálu z LO MC přenosky při použití trafa, ale to by vlastně tedy člověk nepotřeboval MC preamp. No nic, uvidíme dál... Zatím si budu užívat nový přírustek a příležitostně trafo vyzkouším.
Řeším teď jinou otázku, a to současné LP desky. Ale to až v jiném threadu.