Pro-Ject Xpression III Comfort - help

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
jusp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Pro-Ject Xpression III Comfort - help

Příspěvek od jusp »

Zdravím, obraciam sa na vas s prosbou o pomoc s nastavenim gramofonu Pro-Ject Xpresion Comfort.
Uz dlhšie mi to zapinanie neszpúšta ramienko na platňu pekne plynule, ale z nejakeho dôvodu hneď ako to po štarte cvakne, tak ramienko hodi celou vahou na LP... je to problem, kvoli moznemu poskodeniu LP, alebo ihly, t.z. vobec nemozem prehravat LP tak, že si nastavím prenosku napr. na začiatok 4 skladby a stlačím START, lebo akonahle motor zoztočí tanier a to pneumaticke zapínanie sa zopne (cvak), tak to vlastne vahou spadne na LP, neviem si s tym poradit, nemate alebo nemali ste niekto podobný problém?
...či sa tam niečo rozladilo, posunulo, alebo sa opotreboval na tom pneumatickom zapinani ten piest a je priliš voľny...
vobec neviem čo s tým...

inak jeho spinanie a vypinanie na konci LP funguje na 100%, len to, že to nemá také to pomalé púštanie ramienka na platňu , to je jediny problém.
Ďakujem za každú radu
Naposledy upravil(a) jusp dne 10 bře 2018 21:36, celkem upraveno 2 x.

jusp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pro-Ject Xpression III Comfort - help

Příspěvek od jusp »

...ešte mi napadlo, že či nieje problém iba v tom (Arm Rest Height):
https://cdn.head-fi.org/a/4041765_thumb.jpg
lebo som to premazal nejakym mastným kontoxom a či to teraz nebehá príliš voľne v tom "válci" po spustení ramienka, ale ak áno, tak važne netuším, ako to "pribrzdiť". Nič vás nenapadá? :?

whisp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od whisp »

Mas zle vyvazene rameno. To je podla mna dovod preco to padne tak rychlo. Hladas na nespravnom mieste.

jusp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jusp »

to nebude tym, rameno by malo byt vyvazene dobre, je rovno (od vyrobcu nedotknute) a vertikalny pritlak je nastaveny presne podla vyrobcu prenosky, na to si vzdy davam pozor a poctivo premeriavam z casu na cas, uz mi pisal pan, ze je to zlym mazanim s olejmi s nespravnou vizkozitou

jusp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jusp »

Problem vyriešený, dakujem Lukovi za postrehy a rady k problému a tip na vhodné silikonové mazivá. Pomohlo! Osobne som sa rozhodol pre Lukosan M20, teraz je padanie ramienka naozaj "spomalené". *2thumbsup* Mozete to vlakno adimini zamknut... *jupi*

Odpovědět