Prenoska na SL-1200 Mk2
Prenoska na SL-1200 Mk2
Zdravim,
mam Technics SL-1200 Mk2 s prenoskou Shure WhiteLabel na bezne pocivanie doma. Rozmyslam nad upgrade na nieco lepsie.
Ako zaujimava volba mi pripada Ortofon OM30 alebo OM40 nasadena na headshell Ortofon Concorde.
Co som cital na Ortfon.com, tak sa mi zda, ze je mozne. Je takato kombinacia naozaj mozna?
Ako preamp budem pouzivat Actidamp 4 Mk3.
Ak by ste mali ine odpori=ucania v podobnej cenovej relacii, sem s nimi.
Vdaka
mam Technics SL-1200 Mk2 s prenoskou Shure WhiteLabel na bezne pocivanie doma. Rozmyslam nad upgrade na nieco lepsie.
Ako zaujimava volba mi pripada Ortofon OM30 alebo OM40 nasadena na headshell Ortofon Concorde.
Co som cital na Ortfon.com, tak sa mi zda, ze je mozne. Je takato kombinacia naozaj mozna?
Ako preamp budem pouzivat Actidamp 4 Mk3.
Ak by ste mali ine odpori=ucania v podobnej cenovej relacii, sem s nimi.
Vdaka
Re: Prenoska na SL-1200 Mk2
No a kolik činí finanční rozpočet na tuto investici ? Co posloucháš, rock, pop, jazz, country, blues nebo klasiku ? Přenoska Denon DL 103, koukni na to jenže cena ! Za takovou je nový gramec lepší střední třídy. Ale technik dvanáctistovka by ji využil. Při menších nárocích eliptický Ortofon, rovněž dobrá volba.
Rozpocet asi max. 250 Eur. Ale asi az po vianociach, lebo tento rok som uz do audia zainvestoval trosku nad limit.
Hudba je prevazne rock, pop, obcasne klasika, chanson, folk.
Tu Denonku som tiez pozeral. Dalej ma zaujali este nasledovne (prve najviac):
- Audio Technica AT-F3/III (MC) - problem zohnat v SR, ale velmi sa mi pozdava. Asi najviac z tychto vsetkych.
- Audio Technica AT440MLa - zaujal ma hrot Nude square Micro-Linear
- Shure M97 - dobre paramtre, nizky pritlak, priazniva cena
- Audio Technica AT 95E - dobra cenaa aj ohlasy vo forach (Renown)
Hudba je prevazne rock, pop, obcasne klasika, chanson, folk.
Tu Denonku som tiez pozeral. Dalej ma zaujali este nasledovne (prve najviac):
- Audio Technica AT-F3/III (MC) - problem zohnat v SR, ale velmi sa mi pozdava. Asi najviac z tychto vsetkych.
- Audio Technica AT440MLa - zaujal ma hrot Nude square Micro-Linear
- Shure M97 - dobre paramtre, nizky pritlak, priazniva cena
- Audio Technica AT 95E - dobra cenaa aj ohlasy vo forach (Renown)
Pokud chces investovat do 250,-€, coz si SL 1200 urcite zaslouzi, nema cenu silhat po AT 95.
Pokud Audio Technica, tak uz radeji AT 120E – 125€, nebo tebou zminovana AT 440 – mezi 169€ a 199€.
Z jinych znacek napriklad:
Nagaoka MP 110 – 118€
nebo Ortofon:
2M Red – 89€
2M Blue – 180€
OM 30 – 251€ Ta se ale hodi spise pro lehci ramenka.
(Jeji hrot by mozna, teoreticky, skutecne pasoval do Concorde, jeji doporucene zatizeni se ale od jehel pro Concorde lisi. Concorde je DJ prenoska, nekde mezi 3-5g.)
Jako favority bych ale osobne videl, jen kousek nad tvym limitem, bud: Nagaoka MP 150 – 269€ nebo Goldring 2300 MM – 258€.
V pripade moznosti pripojit MC bych krome te AT F3 – mezi 184€ a 214€, zvazil jeste:
Ortofon MC Vivo Red – 234€, za tu cenu je to velmi slusna vstupenka do sveta MC.
Denon DL 103 je sice dobry, ale kvuli nizkemu vystupnimu napeti pomerne narocny na Phono Pre.
Vzhledem k tomu, ze tvuj gramec nabizi moznost nastaveni VTA, by ani nemel nastat zadny problem pri justazi kterekoli z nich.
Ceny jsou nemecke, snad se ale od slovenskych az tak nelisi.
Podrobnosti si najdi na goooooglu.
Pokud Audio Technica, tak uz radeji AT 120E – 125€, nebo tebou zminovana AT 440 – mezi 169€ a 199€.
Z jinych znacek napriklad:
Nagaoka MP 110 – 118€
nebo Ortofon:
2M Red – 89€
2M Blue – 180€
OM 30 – 251€ Ta se ale hodi spise pro lehci ramenka.
(Jeji hrot by mozna, teoreticky, skutecne pasoval do Concorde, jeji doporucene zatizeni se ale od jehel pro Concorde lisi. Concorde je DJ prenoska, nekde mezi 3-5g.)
Jako favority bych ale osobne videl, jen kousek nad tvym limitem, bud: Nagaoka MP 150 – 269€ nebo Goldring 2300 MM – 258€.
V pripade moznosti pripojit MC bych krome te AT F3 – mezi 184€ a 214€, zvazil jeste:
Ortofon MC Vivo Red – 234€, za tu cenu je to velmi slusna vstupenka do sveta MC.
Denon DL 103 je sice dobry, ale kvuli nizkemu vystupnimu napeti pomerne narocny na Phono Pre.
Vzhledem k tomu, ze tvuj gramec nabizi moznost nastaveni VTA, by ani nemel nastat zadny problem pri justazi kterekoli z nich.
Ceny jsou nemecke, snad se ale od slovenskych az tak nelisi.
Podrobnosti si najdi na goooooglu.
Denon DL 103 jsem uvedl jakožto extrémní z pohledu ceny jenomže to jsem se dříve neseznámil s takovou Sumiko Black Bird, Celebration nebo Ortofon Windfeld...to jsou pálky panečku...je to vůbec možný ? No nic, já u svého vinylového brusiče Pioneer PL 335 zůstanu u přenosky PN-240 co tam dali ve fabrice.
Pouzivate niekto ten overhang tool od Technicsu na nastavenie presahu 52mm pre SL1200/1210 ? Ja som na neoriginalnom headshelle nemohol nastavit 52mm asi malo vyfrezovana kolajnicka v cinskom headshelle. Na originale to islo. Treba pouzit aj protractor alebo to zarovnavate len rovno na 52mm a hotovo?
Octavius,
Ano používám šablonu na seřízení přesahu na svůj SL1210 mk2, potom nalepují na přenosku tuhu a vše dolaďuji na šabloně od Rowinga. Lze krásně nastavit nullpointy.
Ano používám šablonu na seřízení přesahu na svůj SL1210 mk2, potom nalepují na přenosku tuhu a vše dolaďuji na šabloně od Rowinga. Lze krásně nastavit nullpointy.
Takže presah necham tých 52mm od gumeného tesnenia na headshele po ihlu a Pak seridit podle rowinga?
Ano, přesně tak, je to poznat na zvuku. Jakou používáš přenosku?
Inak vsetko je v podpisu pod kazdym prispevkom ale pouzivam AT440MLb a Nagaoku MP-110
Mal som pred tym Sanyo gramec a toto SL1210 je absolutne niekde inde! Bol to 20r. moj sen odkedy mam vsetky casti od Konosuke
Mne je len divne ze podla toho overhang toolu ze vraj netreba nic nastavovat... lebo na Sanyu som mal presah 15mm a nul pointy podla Bearwalda a tam bola troska prenoska natocena no a u technicsu staci rovno... hmhm
Mal som pred tym Sanyo gramec a toto SL1210 je absolutne niekde inde! Bol to 20r. moj sen odkedy mam vsetky casti od Konosuke
Mne je len divne ze podla toho overhang toolu ze vraj netreba nic nastavovat... lebo na Sanyu som mal presah 15mm a nul pointy podla Bearwalda a tam bola troska prenoska natocena no a u technicsu staci rovno... hmhm
Přehlédl jsem v podpisu, omlouvám se. Já už mám 1210 čtrnáct let a jsem velmi spokojen.Na jaře jsem ho nechal komplet predrátovat kabelama Van den Hul,v ramenu stříbro.Prenosku mám nizkovystupovou Dynavector DV20X MK2, plná spokojenost, navzdory tvrzení, že na Technics pouze levnou MM přenosku.Pohon je absolutně tichý a reprodukce velmi živá, prokreslená a detailní.
Ja myslím že to zvládne s prehladom aj najlepšiu MM a snáď nejaka lepšia MC neurazí taky. Jo a keď porovnas rozdil pred a po predratovani je to výrazný sonicky rozdiel?
Podla tých ľudí aj do do nových 1200GR stále len levna MM prenoska?
Podla tých ľudí aj do do nových 1200GR stále len levna MM prenoska?
to octavius
Dej na Dasta - má stejný gramec jak ty, spoustu zkušeností a zvuk z gramce vymazlený - neobjevuj zbytečně znovu Ameriku
Dej na Dasta - má stejný gramec jak ty, spoustu zkušeností a zvuk z gramce vymazlený - neobjevuj zbytečně znovu Ameriku
Octavius,
1200 GR jsem slyšel pouze na výstavě,ale určitě bude hodně dobrý, někteří majitelé ho osazují Ortofonem řady Quintet a jsou prý velmi spokojeni.
Co se týče předratování: prvně byl vyměněna kabel od ramene do preampu, byl aplikován VDH501 hybrid.Už po této výměně jsem zaznamenal zpřesnění a zpevnění zvuku.Po nějaké době ( asi3 měsíce) jsem nechal predrátovat rameno stříbrným VDH a síťový kabel byl vyměněn za VDH Mainsserver ukončený zásuvkou Richbay rhodium. Výměnu kabelů hodnotím jako zlepšení zvuku nejméně o jednu třídu.Zlepsilo se všechno: pročištění výšek, zpevnění a rychlost basů, prokreslení scény, detaily.
Jsem velmi spokojen,mohu tento zákrok vřele doporučit.
1200 GR jsem slyšel pouze na výstavě,ale určitě bude hodně dobrý, někteří majitelé ho osazují Ortofonem řady Quintet a jsou prý velmi spokojeni.
Co se týče předratování: prvně byl vyměněna kabel od ramene do preampu, byl aplikován VDH501 hybrid.Už po této výměně jsem zaznamenal zpřesnění a zpevnění zvuku.Po nějaké době ( asi3 měsíce) jsem nechal predrátovat rameno stříbrným VDH a síťový kabel byl vyměněn za VDH Mainsserver ukončený zásuvkou Richbay rhodium. Výměnu kabelů hodnotím jako zlepšení zvuku nejméně o jednu třídu.Zlepsilo se všechno: pročištění výšek, zpevnění a rychlost basů, prokreslení scény, detaily.
Jsem velmi spokojen,mohu tento zákrok vřele doporučit.
Mate niekto instalovany KAB DAMPER na SL-1200 or 1210? https://www.kabusa.com/td1200.htm