Preference vinylů podle původu

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Preference vinylů podle původu

Příspěvek od Dasta »

Chtěl bych se zeptat sběratelů vinylů na tomto fóru, podle jakého klíče postupují při pořizování přírůstků do svých sbírek. Preferujete lp japan, GB, německá, máte raději staré vydání, nebo se spokojite s reedicí, 180gr nebo deska z období ropné krize? Já mám rád japan a US desky. Z EU vydání dávám přednost německým.Nejlepe hrají ( když pominu MoFi) americké 70ti gram. Cut Outy- srovnatelné s japan. Jak to prosím vidíte vy?

LUK

Re: Preference vinylů podle původu

Příspěvek od LUK »

Já se zaměřuju spíš na stav a zvuk než na konkrétní vydání. Ale většinou se vyhýbám vydáním Bulharským, Jugoslávským, ale třeba i těm od Supraphonu, ale pokud se mi zvuk líbí, tak to zas tak neřeším. Nejčastějc se ale asi zaměřuju hlavně na desky z US, UK, Japonska, Německa a Holandska.
Co se týče alb která vyšla v 70, 80, 90 letech, tak pokud hraje novodobá reedice dobře, tak jí klidně beru, ale v takovém případě si dávám pozor a zjišťuju si předem jak na tom to konkretní vydání je po zvukové stránce. Ve výsledku tedy kupuju hlavně staré desky, původní vydání nezmršená remasterem.
A u novějších alb která vyšla po roce 2000 se často stává, že na LP vyšla zatím třeba jen jednou nebo dvakrát, takže tam není moc na výběr.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

LUK ..." tak pokud hraje novodobá reedice dobře, tak jí klidně beru, ale v takovém případě si dávám pozor a zjišťuju si předem jak na tom to konkretní vydání je po zvukové stránce"...

Kde se dá zjistit předem jak na tom vydání je ?(reedice asi Lodenice)

LUK

Příspěvek od LUK »

No, tak jak na tom to který vydání je zjistíš logicky nejsnáz od těch, kdo už ho slyšeli. Od známejch, nebo různý diskuse na netu. Někdy už třeba máš vyzkoušených pár desek od konkrétního vydavatelství (mě se třeba osvědčily Music On Vinyl). Na discogs.com máš zase hodnocení danýho vydání. Když má hodnocení od pár stovek lidí s průměrem třeba 4.5 z 5 tak to může taky napovědět. Na http://dr.loudness-war.info/ se zas někdy podaří dohledat to konkrétní vydání a pokud má slušný DR, tak je to další nápověda, atd....
Prostě si předem zjistíš co nejvíc informací a podle toho si uděláš obrázek jak to asi bude vypadat. Ale ani sebevíc informací ti nikdy předem nezaručí, že se nespálíš, že jo. U novodobých remasterů, reedicí je to prostě risk skoro vždycky.
Třeba tohle vydání mě vysloveně zklamalo: https://www.discogs.com/ACDC-Back-In-Bl ... se/1949857 něco tak otřesnýho jsem fakt nečekal, přitom jak vidíš má právě třeba na discogs hodnocení skoro 4.6 od bezmála 500 lidí.
Naopak tohle vydání zas překvapilo spíš příjemně: https://www.discogs.com/Iron-Maiden-The ... se/6191421

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Ne vše vyrobené v Loděnicích je špatné, bude však pravdou, že ze všech lisoven mají asi největší procento výlisků, které kvalitou moc neoplývají. Je ale pravda,že i u prestižních výrobců narazíte na velmi nepodařené dílo. Ani v minulosti nebyla situace lepší, desky praskaly, byly křivé a preskakovaly. Pravda je, že nebyly tak zvukově masakrovany.Ne, že by je dělali pečlivěji, ale nebyly k tomu takové možnosti jako dnes Přes všechno toto mám elpíčka moc rád Už padesát let

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Luk,
Mám taky rád Muzic on Vinyl, opravdu spokojenost. Ohledně AC/ DC: mám US vydání Epic E 80207 (2003) a to je naprosto v pořádku, zvuk slušný, DR12. Na Iron Maiden mám stejný názor, zvukově k nerozeznání od původního GB vydání.Obal má jemné odchylky, ( jiné pozice členů na zadní straně)je totožný s obalem cd.Německá verze IM z roku 82 má světlejší charakter zvuku.

LUK

Příspěvek od LUK »

Dasta:
Jo Music On Vinyl mě zatím jěště nezklamal a to už od nich pár desek mám.
O odchylkách na obalu u těch Maidenů vím, ale tak to není nic co by snad vadilo, navíc jde hlavně o zvuk, ne? A ten se jim v tomhle případě vážně povedl. Mám od nich ze stejné série ještě Powerslave (https://www.discogs.com/Iron-Maiden-Pow ... se/6228397) a taky paráda. A DR taky ujde :D http://dr.loudness-war.info/album/view/76654
S těmi AC/DC jsem to s novodobými vydáními už radši vzdal. Zkušenost s tím co jsem na něj dával odkaz mi bohatě stačila :D. U žádný jiný desky (ani CD) jsem ještě neslyšel aby to při každým úderu do bicích nebo prakticky při jakýmkoli hlasitejším zvuku zachrčelo jak ze špatně nalazenýho rádia. Navíc mi to přišlo dost zahuhlaný, přebasovaný. Tohle vydání je fakt děs, nebo jsem měl smůlu na opravdu hodně mizernej výlisek. Každopádně si asi radši seženu nějaký starší vydání.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Luk,
Odchylku na obalu jsem psal pro zpestření.Back in Black bys asi měl nejlepší sehnat německé vydání na Atlantiku, to je zvukově hodně dobré.Na burze ve Vídni bývá k mání kolem15 euro. Teď se snažím dát do hromady australská vydání s Bonem Scottem, chybí mě živák,PowerAge a T.N.T.( TNT mám zatím na australském cd) Snad to dám dohromady.

filos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od filos »

Nejradši mám asi Japonce, bývají v lepším stavu než anglického nebo Americké. Zvukově těžko někoho preferovat, minulý týden jsem sehnal německý1pres Rush 2112 a nemá chybu. Mayall italské vydání taky super. No a reedice od Music on Vinyl
jsou cajk , Hendrix hraje líp než původní výlisky. Ovšem v pátek přišla zásilka desek a tam mimo jiných Kin Ping Meh.Obchod
uvádí myslím Universal Music a tam Back to Black, mě omejvali. Pánové ta deska je dokonale rovná, bez otřesů, nepraská, nehučí a hlavně hraje úplně božsky. Kdo má rád německý Hard rock, doporučuji.
Italská Akarma jak co, např. Patto hraje super. Tapestry records a Bloodwyn Pig, nějaká limitka 500ks, nemám samozřejmě srovnání, ale řekl bych že hraje jak tenkrát.
Nový Deep Purple shiit. A pak se v tom vyznejte.

filos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od filos »

Pardon, deska je bez otřepů.

Kokoudelka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kokoudelka »

Music on Vinyl hraje dobře?...hmmm...asi se budu muset objednat na ušní... *headbang*

vekoka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vekoka »

Nevíte o nějakém solidním eshopu v EU, který má trochu slušný popis vinylů? Myslím tím zdroj, 33/45, DR. Na některých obchodech je jen název desky a interpreta a to je dost málo. Teprve skládám sbírku, gramo mám 14 dnů Xtension 12/ortofon quintet black/ phono rs a tak bych rád i lépe nahrané

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Obecně mám nejraději zvuk starých US pressů. V nejlepší kondici bývají jednoznačně japonci (hrají taky skvěle). Pak UK, Ger výlisky. Vyhýbám se Melodiji, Balkantonu, Jugotonu a podobným.
Z Loděnice mám (z nových lisů) jen Nirvanu - MTV Unplugged. Nutno poznamenat že je strašná. Z těch komerčnějších současných lisoven jsou nejvychvalovanější Pallas (i německý) a docela kvalitní lisy dělá i Optimal media.
U dnešních LP záleží jak a kdo dělal remaster. Když jsem slyšel porovnání (na youtube) 3 vydání desky Definitely Maybe od Oasis tak jsem se zhrozil jak špatná je kvalita remasteru posledního vydání z roku 2014 (ono ani na Big brotheru z roku 2009 to není nic z čeho by remasteři psali domů).

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

Dasta píše:
26 čer 2017 21:03
Luk,
Odchylku na obalu jsem psal pro zpestření.Back in Black bys asi měl nejlepší sehnat německé vydání na Atlantiku, to je zvukově hodně dobré.Na burze ve Vídni bývá k mání kolem15 euro. Teď se snažím dát do hromady australská vydání s Bonem Scottem, chybí mě živák,PowerAge a T.N.T.( TNT mám zatím na australském cd) Snad to dám dohromady.
V JAKE CENOVE KATEGORII SE POHYBUJES???
aktualně viz foto
Ty 3 nalevo co mají ten bilí distribucni sticker jsou NZ ty 2 napravo AU, NZ je ještě zajimavejsi nez AU
Obrázek

ps nekde mam i to Valentines with bon scott album to je mozna dokonce neotevrene
jestli je kurs dostatecne nahore nic není nemozne

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Drack,
Poslal jsem ti soukromou zprávu.

Odpovědět