Přechod na MC přenosku
Přechod na MC přenosku
Ahoj všem,
mám aktuálně přenosku Ortofon 2M Bronze, jsem vesměs spokojen, ale už dlouho dlouho uvažuji o výměně stylusu za Black.
K této výměně pravděpodobně i dojde. Ještě mě ale hlodá myšlenka, že bych místo toho vzal MC Quintet Blue (cenově vychází stejně). Co myslíte, mohu od toho očekávat "něco víc", než od samotné 2M Blacky? Vím, že 2M Black má shibata shrot a bude lépe snímat detaily z desky, ale nebude ve výsledku Quintetka třeba znít detailněji? Nemám s MC přenoskami žádnou zkušenost, korekčák není problém, ten umí MC/MM.
Díky za názory.
mám aktuálně přenosku Ortofon 2M Bronze, jsem vesměs spokojen, ale už dlouho dlouho uvažuji o výměně stylusu za Black.
K této výměně pravděpodobně i dojde. Ještě mě ale hlodá myšlenka, že bych místo toho vzal MC Quintet Blue (cenově vychází stejně). Co myslíte, mohu od toho očekávat "něco víc", než od samotné 2M Blacky? Vím, že 2M Black má shibata shrot a bude lépe snímat detaily z desky, ale nebude ve výsledku Quintetka třeba znít detailněji? Nemám s MC přenoskami žádnou zkušenost, korekčák není problém, ten umí MC/MM.
Díky za názory.
Re: Přechod na MC přenosku
Ahoj,
Z moji zkušenosti bych ti k tomu lehkému karbonovému raménku MC Ortofony nedoporučoval. Mě zní tato kombinace hrozně sterilně, suše a nepřirozeně. Pokud tedy chceš trochu více detailů vzal bych 2M Black. Pokud MC tak bych šel do přenosek Hana EL nebo SL. Kvalita SL nebo Black hádám budou kvalitou na tom podobně. Obě varianty jsou posunem vpřed. Jen má každá jiný charakter. Osobně dávám přednost muzikálnějšímu zvuku Hana.
Z moji zkušenosti bych ti k tomu lehkému karbonovému raménku MC Ortofony nedoporučoval. Mě zní tato kombinace hrozně sterilně, suše a nepřirozeně. Pokud tedy chceš trochu více detailů vzal bych 2M Black. Pokud MC tak bych šel do přenosek Hana EL nebo SL. Kvalita SL nebo Black hádám budou kvalitou na tom podobně. Obě varianty jsou posunem vpřed. Jen má každá jiný charakter. Osobně dávám přednost muzikálnějšímu zvuku Hana.
Ahoj, děkuji za tip a názor. Osobně samozřejmě vidím 2M Black jako nejsnazší upgrade (jen výměna stylusu), ale MC mě trochu láká. Kouknu po té Hana EL, což je tak nějak v cenové relaci, kterou si představuji (kolem 10k). Díky
Ahoj, já na jednom gramofonu používám OF Bronze, na druhém PJ 2 Xperince SB S Shape mám OF Black a rozdíl je znatelný. Konzultoval jsem v podstatě to samé co Ty s několika Hi-Fi studii, a potvrdili mi všichni, že v dané cenové relaci OF Black s přehledem přehraje MC Cartridge. Záleží co posloucháš, já Hard Rock a na ten prý MC nejsou nic moc, jsou prý zase lepší na Jazz, nebo Classic.
U mě právě převládají orchestrálky, instrumentálky, oldies pop (60s)... Samozřejmě je mi jasné, že Shibata hrot vyždíme z desek maximum, zatímco eliptický taková sláva nebude. A proto stále vyhrává myšlenka Blacky. Děkuji za názor zase mě to trošku posunulo.
Ja mam shibatu aj microline. Jedná sa ale o audiotechnica prenosky. AT150SA a VM540ML keď ich porovnávam je to veeeelmi podobne a je pravda ze oba hroty sú podobné akurát ML ide vďaka inak rezanemu hrotu ešte hlbšie ale zvuk je fakt veľmi podobný. Mam Tube Box S2 a možno by to na MC chcelo ešte kvalitnejšie phono ale to je len odhad... Na MM je fajn.
Ja som mal na Project 2Xperience acryl najprv Sumiko Plack Pearl . Vymenil som prenosku za Ortofon Quintet Blue a musim povedat ze to bol pomerne velky skok k lepsiemu vo vsetkom.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Zhruba od akej cenovej kategorie zvládajú gramofony MC prenosku bez problemov?
Záleží taky jestli HOMC nebo LOMC. Z vlastní zkušenosti ale: použity (vintage) gramofon 10k + nový tak 30k +
Spíš bych položil otázku na značku aparátu, cena je ukazatel zavádějícíprogsociety píše: ↑20 led 2022 21:07Zhruba od akej cenovej kategorie zvládajú gramofony MC prenosku bez problemov?
na čs šasi si sedla do NC440, 450 a MC600 Q - ty nejlepší co tu kdy byly
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
MC prenoska (LO) dramaticky zvyšuje nároky na zbytek řetězce, především gramofon, ale také MC předzesilovač.
To je potřeba mít na paměti. Těžko to definovat v ceně,
Podle mých zkušeností nemá vůbec cenu ji dávat na nějaké Tesly. (Měl jsem tedy jen 450 a 470) ani treba na levnější Pro-ject.
Ale což, je to jen hra tak si hrajme a hledejte si ty své cesty.
Ahoj! U nových nevím, u starých gramofonů by to tak možná mohlo být při extra dobrém výběru. Spíš bych to viděl tak 15k +
Jinak jsem do HiFi znovu nespadl. Přihlásil jsem se, protože potrebuju nějaké vintage bedny na chatu a neudržel jsem se po dlouhych letech nevyjádřit k něčemu co jsem testoval svého času do úplného vyčerpání.
Mějte se tu všichni matadoři, kteří pamatujete zdejší začátky, moc pěkně!
To je potřeba mít na paměti. Těžko to definovat v ceně,
Podle mých zkušeností nemá vůbec cenu ji dávat na nějaké Tesly. (Měl jsem tedy jen 450 a 470) ani treba na levnější Pro-ject.
Ale což, je to jen hra tak si hrajme a hledejte si ty své cesty.
Ahoj! U nových nevím, u starých gramofonů by to tak možná mohlo být při extra dobrém výběru. Spíš bych to viděl tak 15k +
Jinak jsem do HiFi znovu nespadl. Přihlásil jsem se, protože potrebuju nějaké vintage bedny na chatu a neudržel jsem se po dlouhych letech nevyjádřit k něčemu co jsem testoval svého času do úplného vyčerpání.
Mějte se tu všichni matadoři, kteří pamatujete zdejší začátky, moc pěkně!
Zdravim Te sostakovici.
Blbli sme hodne a dlouho vid?
Hana SH na PJ Xperience s uhlikovym raminkem hraje dobre a souhlasim ze LO je o phonu a kabelech. Ortofon Quintet Black s chvejkou z boronu mi prisel moc neutralni az po rozehrani 80 hodin povolil. Quintet Blue mozna i Bronze mozna nebudou tak bezbarve, nemam zkusenost.
Co je na nich nejlepsi je tvar pro serizeni. Lepsi nevymyslis.
Ted jsem rad kdyz na cemkoli hudba umi vyznit potichu. Hrani je vyzva a cesta je cil.
Blbli sme hodne a dlouho vid?
Hana SH na PJ Xperience s uhlikovym raminkem hraje dobre a souhlasim ze LO je o phonu a kabelech. Ortofon Quintet Black s chvejkou z boronu mi prisel moc neutralni az po rozehrani 80 hodin povolil. Quintet Blue mozna i Bronze mozna nebudou tak bezbarve, nemam zkusenost.
Co je na nich nejlepsi je tvar pro serizeni. Lepsi nevymyslis.
Ted jsem rad kdyz na cemkoli hudba umi vyznit potichu. Hrani je vyzva a cesta je cil.
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Aleši, rád tě po dlouhých letech "vidim".
Ty jsi stále aktivní v HiFi? Krása! Užívej si to!!!
Ano vyblbli jsme se dosyta.
Já už jsem svůj zájem přesunul přes řadu jiných koníčků.
Jdu teď jinou cestou třeba se vrátím...
Hudbu už jen poslouchám, HiFi neřeším.
Všem se omlouvám za OT.
Překvapilo mě že zakladatelé tu stále jsou!
Klidně to smázněte.
Ty jsi stále aktivní v HiFi? Krása! Užívej si to!!!
Ano vyblbli jsme se dosyta.
Já už jsem svůj zájem přesunul přes řadu jiných koníčků.
Jdu teď jinou cestou třeba se vrátím...
Hudbu už jen poslouchám, HiFi neřeším.
Všem se omlouvám za OT.
Překvapilo mě že zakladatelé tu stále jsou!
Klidně to smázněte.
šostakovič:
Však hudba se poslouchá.. Je skvělé právě tohle dělat.
Naháněli jsme se kdysi v dědině pod Brnem, abychom si předali Shoguny, jestli vzpomínáš. Tos tehdy už končil s hi-fi? Hrajou dodnes u syna, je s nimi náramně spokojený.
Jsem právě teď v té fázi blbnutí s MC. Ale gramo má takové limity, že je to vlastně zbytečná práce.
Však hudba se poslouchá.. Je skvělé právě tohle dělat.
Naháněli jsme se kdysi v dědině pod Brnem, abychom si předali Shoguny, jestli vzpomínáš. Tos tehdy už končil s hi-fi? Hrajou dodnes u syna, je s nimi náramně spokojený.
Jsem právě teď v té fázi blbnutí s MC. Ale gramo má takové limity, že je to vlastně zbytečná práce.
Jednou bych rád na ten pomyslný limit došel. Vždy když si říkám že to už nemůže být lepší se ukáže že může