Pípání zesílené gramofonovým předzesilovačem
Pípání zesílené gramofonovým předzesilovačem
Měl jsem problém s předzesilovačem Ri-audio. U každého pěkně hrál, jenom u mne doma zesiloval pipání, jako by někdo vysílal morseovkou. Je zajimavé, že předchozi předzesilovač / nejlevnější AQ /, ani předzesilovač integrovaný do zesilovače NAD C 160 tyto potíže nemá. Chci si koupit předzesilovač jiný, ale mám strach, že to bude podobné. Nákup pokus omyl je moc drahá záležitost.
Re: Pípání zesílené gramofonovým předzesilovačem
technicky ti naprosto neporadím. snad jen pár slov.......
ri-audio mám pračku elektřiny/ oddělovací trafo pro sestavu.
díky ní jsem poznal majitele ri-audio. pana krále.
hrozně fajn člověk. určitě by ti s tím maximálně pomohl.
šel bych k nejbližšímu dealerovi ri-audio a požádal o kontakt na pana m. krále.
určitě se ti bude věnovat.
mou pračku u mě doma osobně vyzvedl, provedl upgrade a zase mi jí až domů dovezl a do pokoje donesl.
ri-audio mohu jen a jen doporučit
ri-audio mám pračku elektřiny/ oddělovací trafo pro sestavu.
díky ní jsem poznal majitele ri-audio. pana krále.
hrozně fajn člověk. určitě by ti s tím maximálně pomohl.
šel bych k nejbližšímu dealerovi ri-audio a požádal o kontakt na pana m. krále.
určitě se ti bude věnovat.
mou pračku u mě doma osobně vyzvedl, provedl upgrade a zase mi jí až domů dovezl a do pokoje donesl.
ri-audio mohu jen a jen doporučit
U pana Krále jsem byl. Předzesilovač přezkoušel, byl v pořádku. Nemyslím si, že jeho výrobky jsou špatné, jen nevím, jak vyřešit to rušení. Mám strach, že koupím předzesilovač jiný a bude to to samé. Nemůže na to mít vliv rušení vysílačem mobilního operátora, který mám za domem ? Nepomohlo ani zapojení zdroje předzesilovače do filtru Supra, ani odpojení všech ostatních přístrojů /cd,televize,md/. Nedávno jsem seřízoval starý kazeťák a stejné rušení se objevovalo ve sluchátkách, připojených k tomu přístroji. Zmizelo jakmile jsem na něj nasadil ocelový kryt .
Ri-audio pípalo jenom u mě doma. Když jsem se ho dotknul bylo rušení menší, když jsem poodstoupil, tak se zvětšilo. přepojoval jsem různé káble, stínil jsem je alobalem, zemnil je a nic nepomohlo. Už jsem byl tak nasraný, že jsem ho málem vyhodil oknem. Nedávno jsem ho dal na vyzkoušení. Ten pán si ho pochvaloval a nakonec si ho ode mne koupil.
Jen mne stále zaráží, proč to nedělalo, když jsem používal předzesilovač AQ za 500Kč. Nedělá to ani teď, když používám předzesilovač integrovaný v zesilovači NAD.
Pokud někdo poradí budu rád.
Ri-audio pípalo jenom u mě doma. Když jsem se ho dotknul bylo rušení menší, když jsem poodstoupil, tak se zvětšilo. přepojoval jsem různé káble, stínil jsem je alobalem, zemnil je a nic nepomohlo. Už jsem byl tak nasraný, že jsem ho málem vyhodil oknem. Nedávno jsem ho dal na vyzkoušení. Ten pán si ho pochvaloval a nakonec si ho ode mne koupil.
Jen mne stále zaráží, proč to nedělalo, když jsem používal předzesilovač AQ za 500Kč. Nedělá to ani teď, když používám předzesilovač integrovaný v zesilovači NAD.
Pokud někdo poradí budu rád.
nemusí to být čistě záležitost toho předzesáku. já nevím, jestli to s tím souvisí, ale kdysi jsem udělal takovou zkušenost. začalo se mi z pravé bedny ozývat pípání. takové strukturované. nevěděl jsem, co to je. nakonec jsem od správce zjistil, že ve zdi vede starý a prý nepoužívaný rozvod společné antény. když jsem ho odstínil, bylo vše v poho.
možná je ten přdzes citlivý na nějaké elektromagnetické rušení. nemáš třeba rack blízko zdi, kde jsou nějaké staré rozvody?
jak říkám, je to jen takový nápad...
možná je ten přdzes citlivý na nějaké elektromagnetické rušení. nemáš třeba rack blízko zdi, kde jsou nějaké staré rozvody?
jak říkám, je to jen takový nápad...
Chyba předzesilovače to asi není, asi je opravdu náchylný na rušení, které neumím určit. Proto se obracím na Vás všechny, kteří máte podobnou zkušenost, nebo na odborníky, kteří by tento jev uměli vysvětlit. Znova opakuji, že předzesilovač jsem zkoušel u kamaráda, u pana Krále, nakonec si ho koupil jeden pán z Prahy, nikde nebyl problém.
Ve starém vedení asi problém nebude, protože bydlím v půdní vestavbě, kterou jsem stavěl na prázdné půdě.
Jde mi hlavně o to, že když koupim jiný předzesilovač, nebude se problém opakovat ?
Mám asi 100m od domu nějaký mobil vysílač, není problém tam ? Pán Král z Ri-audia mi v nadsázce doporučil , vzít pušku a po vysílači střílet.
Ve starém vedení asi problém nebude, protože bydlím v půdní vestavbě, kterou jsem stavěl na prázdné půdě.
Jde mi hlavně o to, že když koupim jiný předzesilovač, nebude se problém opakovat ?
Mám asi 100m od domu nějaký mobil vysílač, není problém tam ? Pán Král z Ri-audia mi v nadsázce doporučil , vzít pušku a po vysílači střílet.
já tohle zažil taky. jenomže do prkýnka už nevím kdy a kde, ani o co nakonec šlo. přesně tohle...fox píše:Když jsem se ho dotknul bylo rušení menší, když jsem poodstoupil, tak se zvětšilo.
když na něho šáhneš, cítíš něco? jemné vrnění nebo tak?
já bych taky ještě vyzkoušel stíněné kabely - směrové. většinou se to dává od zdroje a pak od zesáku k bednám a z filtru k zesáku. jednu dobu mě to nepomáhalo a hodně jsem o tom hledal na netu. nakonec jsem se dočetl, že důležité je, aby to stínění vycházelo z jednoho bodu. nejlíp ze zesáku. tj. od zesáku k bednám, od zesáku k předzesu a odsud ke gramci a od zesáku k filtru. pomohlo to.
POZOR! Takzvané "směrové kabely" jsou tím nejhorším řešením z pohledu odstínění vf rušení, jeho úroveň může narůst oproti oboustraně připojenému stínění i o 20 dB!!!
Dadafte, běž si raději hrát na pro100akustika vypouštěním basů na chodbu, a do žádné technické problematiky se laskavě nemontuj! Pokud se v noci nudíš, kup si medvídka mývala.
Sofistikované řešení (pokud bude vůbec možné) vede přes změření vf pozadí specializovanou firmou. To ale není úplně levné, ale je to základ pro rozhodnutí co dál.
Dadafte, běž si raději hrát na pro100akustika vypouštěním basů na chodbu, a do žádné technické problematiky se laskavě nemontuj! Pokud se v noci nudíš, kup si medvídka mývala.
Sofistikované řešení (pokud bude vůbec možné) vede přes změření vf pozadí specializovanou firmou. To ale není úplně levné, ale je to základ pro rozhodnutí co dál.
sláva nazdar výletu!
36 x hurá!
merhaute, ty to nevíš, ale já si myslím, že si dobrý chlap.
foxi, já bych to s těmi kabely zkusil: určitě máš jako každý spousty kabelů. vyber směrové, připoj. to máš 5 minut. a uvidíš. asi to bude k ničemu, ale je to k...a 5 minut práce. proč to nezkusit?
taky bys mohl zkusit použít nestíněné kroucené kabely - ty na sebe nechytají skoro nic.
ale to už jsi asi všechno zkoušel...
něco ti dělá anténu.
nejvíc mě sere, že si za boha nemůžu vzpomenout, kdy a kde jsem zažil to jak si říkal - dotkneš se, zeslabí to, poodstoupíš, zesílí. byla to nějaká kravina...
rozhodně bych s rackem taky zkusil pochodovat po pokoji...
zkus zásuvku napojenou na jiný jistič.
měřit můžeš vždycky.
pravděpodobně ti nic jiného nezbyde.
takže merhaute, všichni skuteční hifisté už si myslí, že jsem největší k...t ve vesmíru. ale nikdo nedokáže reagovat, aby mě to bavilo. všechno je strašně prvoplánové. nudím se. a to mě nebaví ze všeho nejvíc. na mývala ti prdím. v ledničce mi bydlí dva šotci. jsou asi metr vysocí, a mají všechno na háku. stačí.
jsem 100ik.
konec demontáže.
36 x hurá!
merhaute, ty to nevíš, ale já si myslím, že si dobrý chlap.
foxi, já bych to s těmi kabely zkusil: určitě máš jako každý spousty kabelů. vyber směrové, připoj. to máš 5 minut. a uvidíš. asi to bude k ničemu, ale je to k...a 5 minut práce. proč to nezkusit?
taky bys mohl zkusit použít nestíněné kroucené kabely - ty na sebe nechytají skoro nic.
ale to už jsi asi všechno zkoušel...
něco ti dělá anténu.
nejvíc mě sere, že si za boha nemůžu vzpomenout, kdy a kde jsem zažil to jak si říkal - dotkneš se, zeslabí to, poodstoupíš, zesílí. byla to nějaká kravina...
rozhodně bych s rackem taky zkusil pochodovat po pokoji...
zkus zásuvku napojenou na jiný jistič.
měřit můžeš vždycky.
pravděpodobně ti nic jiného nezbyde.
takže merhaute, všichni skuteční hifisté už si myslí, že jsem největší k...t ve vesmíru. ale nikdo nedokáže reagovat, aby mě to bavilo. všechno je strašně prvoplánové. nudím se. a to mě nebaví ze všeho nejvíc. na mývala ti prdím. v ledničce mi bydlí dva šotci. jsou asi metr vysocí, a mají všechno na háku. stačí.
jsem 100ik.
konec demontáže.
fox
Já jsem podobné tebou popisované rušení zažil dělal to na střeše namontovaný převaděč mobilního operátora od T-mobile nijak to nešlo odrušit - pomohlo až odstěhování.
Já jsem podobné tebou popisované rušení zažil dělal to na střeše namontovaný převaděč mobilního operátora od T-mobile nijak to nešlo odrušit - pomohlo až odstěhování.
Ano hra bez problemov, ale na rusenie je hooooooodne nachylny, uz mam na dverach do mojej poslucharne tabulku zo zakazom vstupu mobilnych telefonov ...fox píše:Chyba předzesilovače to asi není, asi je opravdu náchylný na rušení, které neumím určit. Proto se obracím na Vás všechny, kteří máte podobnou zkušenost, nebo na odborníky, kteří by tento jev uměli vysvětlit. Znova opakuji, že předzesilovač jsem zkoušel u kamaráda, u pana Krále, nakonec si ho koupil jeden pán z Prahy, nikde nebyl problém.
ku kuzme si vcelku sadol aj ked to nie je uplne rovnocenny partner, samozrejme ze ked sa naskytne prilezitost tak ho vymenim za nieco co mi bude zase chvilku robit radost
Kábely jsem zkoušel, nic nepomohlo. Teď už předzes nemám, proto není na čem. Stěhovat se nemíním, pušku nemám. Myslím, že mi nezbude jiná cesta, než dále zkoušet jiné přístroje. Spojil jsem se s prodejnou AQ, tam mi půjčí Tube box SEII. Vyzkouším a uvidím.
Odporučil by som vyskúšať nejaký kvalitný koaxialny kábel, psedosymetria, pletence a pod sú ku gramofónu absolútne nevhodné. Mal som podobný problém, pomohla výmena káblu, žiadny okrem klasického koaxu nebol na pripojenie vhodný . Vhodné bolo iba koaxiálne usporiadanie s kvalitným tienením!!!
Používám Cleraudio Trident, Van den hul Combination, zkoušel jsem čistý uhlík Van den hul The First Ultimate. Na radu technika AQ, jsem ještě kábely omotal alobalem, a uzemnil jsem je na konektor gramofonu, abych získal další stínění, ale všechna snaha byla marná. JO,Těžký je život hifisty !!!
jak na tebe zapůsobily ty čistě uhlíkové kabely???
dost mě to, nevím proč, bere, ale je to moc drahé jen tak na slepý nákup a že by mi je někdo půjčil pochybuju...
dost mě to, nevím proč, bere, ale je to moc drahé jen tak na slepý nákup a že by mi je někdo půjčil pochybuju...
Neviem presne prečo, ale mne pomohlo koaxiálne usporiadanie vodičov, kábel musel ale mať ale len jeden vodič uprostred, nie dva!!!Bol to popri tom kábel, ktorý som dostal k CD prehrávaču ako príslušenstvo, čiže lacný OFC vodič s PVC izoláciou. Stieborný Audioquest Cheetah sa správal oveľa horšie, taktiež napr. Krautwire Guru, ktorý má pomerne kvalitné tienenie, a výsledok bol nanič. Podstatné sa ukázalo to usporiadanie s jedným vodičom uprostred.