otresna zkusenost s PHONO.cz (servis)

Prostor pro milovníky poslechu LP
birkus
Kontaktovat uživatele:

otresna zkusenost s PHONO.cz (servis)

Příspěvek od birkus »

Rozhodl jsem se, ze zverejnim svoji zkusenost s PHONO.cz o jejim tragickym servisu!!!

Mel jsem problem s Technicsem 1200MK2, uvolnena prenoska (headshell), resp raminko melo vuli tak jsme ho dal tem sikulum z Phono.cz do servisu. Tenkrat jsem je bral jeste za profiky. No vymenili cely raminko s tim, ze to proste jinak neslo, nauctovali si material praci a bylo, celej servis se protahnul o tejden a pul nez uvadeli ale to je jedno. Kdyz jsem to prinesl domu, vse hralo, po nejaky dobe odesel Headshell tak jsem si u nich koupil novej, prinesl domu, NESEL, dalsi vymena, zase blbnul, hrala jenom leva strana...chlapik se sam priznal, ze berou neoriginaly z Ebaye a ze je to cina a proto to blbne... no SUPER zejo! tak jsem si ho sehnal jinde a vse fungovalo.

Po nejaky odbe jsem se rozhodl, ze gramec dam na kompletni vycisteni a serizeni do PRODANCE, s tim, ze mi po par dnech volali a riklai mi at se v tom uz sam nehrabu a ze ten gramec je celej prepajenej, ze tam je spatne udelany raminko, jednak ze pruzi, kontakt yjsou prehozeny (prava leva) a ze se celkove divej, ze to nevyhorelo... No vysvetlil jsme jim, ze ja to nebyl a ze to byli ty blbove z PHONO.cz ... tomu se jen zasmali a ze pry nejsem prvni co jim naletel a nechal si u nich neco "opravit". Museli mi ta dat novy raminko protoze to novy od Phona bylo spatne nainstalovany a dokonce repasovany a vychylovalo se...

Do Phona.cz bych uz tedy nic nedal obzvlast po tomhle a jedny dalsi zkusenosti. Kdyz jsem si vybiral nejaky desky a prisel tam jejich servisak, jeste napitej (coz daval dost najevo i pro okoli) a prohlasoval jak je ma jeste trojku v zile a jak asi dneska udela vic skody nez uzitku...

uprimne at si kazdej dela co chce...klidne pouzivejte jejich servis ale ja uz nikdy... jak rikam pomrvili mi gramec a stlao me to dost ho zas dostat do normalniho stavu...

Kdyz jsme si sel vyzvednout gramec

po nejaky

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: otresna zkusenost s PHONO.cz (servis)

Příspěvek od lechos »

Dobře...ještě napiš jak gramec slouží po opravě u "konkurence" a jak dlouho. Moc všemu věříš co Ti nabulíkujou jinde, zpochybňovat a pomlouvat cizí firmu je v byznysu účelové, běžné, pochop.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Birkus, nezlob se, ale tvé informace jsou poněkud zavádějící:
uvolnena prenoska (headshell), resp raminko melo vuli
vse hralo, po nejaky dobe odesel Headshell tak jsem si u nich koupil novej, prinesl domu, NESEL, dalsi vymena, zase blbnul, hrala jenom leva strana
Mám dojem, že si pleteš pojmy. Headshell není přenoska, ale díl na konci raménka, kam se přenoska namontuje. Z tvého popisu není vůbec jasné, co vlastně s tvým gramofonem bylo.

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

birkus píše:Rozhodl jsem se, ze zverejnim svoji zkusenost s PHONO.cz o jejim tragickym servisu!!!

Mel jsem problem s Technicsem 1200MK2, uvolnena prenoska (headshell), resp raminko melo vuli tak jsme ho dal tem sikulum z Phono.cz do servisu. Tenkrat jsem je bral jeste za profiky. No vymenili cely raminko s tim, ze to proste jinak neslo, nauctovali si material praci a bylo, celej servis se protahnul o tejden a pul nez uvadeli ale to je jedno. Kdyz jsem to prinesl domu, vse hralo, po nejaky dobe odesel Headshell tak jsem si u nich koupil novej, prinesl domu, NESEL, dalsi vymena, zase blbnul, hrala jenom leva strana...chlapik se sam priznal, ze berou neoriginaly z Ebaye a ze je to cina a proto to blbne... no SUPER zejo! tak jsem si ho sehnal jinde a vse fungovalo.

Po nejaky odbe jsem se rozhodl, ze gramec dam na kompletni vycisteni a serizeni do PRODANCE, s tim, ze mi po par dnech volali a riklai mi at se v tom uz sam nehrabu a ze ten gramec je celej prepajenej, ze tam je spatne udelany raminko, jednak ze pruzi, kontakt yjsou prehozeny (prava leva) a ze se celkove divej, ze to nevyhorelo... No vysvetlil jsme jim, ze ja to nebyl a ze to byli ty blbove z PHONO.cz ... tomu se jen zasmali a ze pry nejsem prvni co jim naletel a nechal si u nich neco "opravit". Museli mi ta dat novy raminko protoze to novy od Phona bylo spatne nainstalovany a dokonce repasovany a vychylovalo se...

Do Phona.cz bych uz tedy nic nedal obzvlast po tomhle a jedny dalsi zkusenosti. Kdyz jsem si vybiral nejaky desky a prisel tam jejich servisak, jeste napitej (coz daval dost najevo i pro okoli) a prohlasoval jak je ma jeste trojku v zile a jak asi dneska udela vic skody nez uzitku...

uprimne at si kazdej dela co chce...klidne pouzivejte jejich servis ale ja uz nikdy... jak rikam pomrvili mi gramec a stlao me to dost ho zas dostat do normalniho stavu...

Kdyz jsme si sel vyzvednout gramec

po nejaky
to sou ti zoufalci v opatovicky v tom sklepe?, ja bydlim za rohem, tak jsem tam jednou vlez, parta zoufalcu , mozna jsou to nadsenci , smrdej a sou cerny jak povidlovy doly , to si kaskader, pro lovce adrenalinových zazitku to muze byt dobra adresa.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Mně připadá roztomilé, že vždycky ten co poplive nějaký servis či nějakého prodejce, to má jako svůj první příspěvek na tomto fóru.
Jak je Birkusovi jasné co měl servis dělat a jak to dělal špatně, ale nevidí rozdíl mezi přenoskou a headshellem *thumbs down*

Pokud takový příspěvek napíše někdo, kdo už zde má 100 jiných příspěvků, tak proč ne ? Ale jako svůj první a patrně navždy jediný ? Vždyť anonymně někoho poplivat je tak snadné ....

Navrhoval bych, aby lidé bez jakékoliv minulosti na tomto fóru, nemohli psát příspěvky podobného ražení, respektive aby je admin nebo moderátoři ihned mazali.
Na cizích fórech když napíšete svůj první příspěvek, tak se veřejně zobrazí až poté co jej moderátoři schválí.

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

Renown - na tom něco bude IMHO stojí za zamyšlení.

birkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od birkus »

no dobra... jak chcete delejte co si myslite ja jen popsal moji zkusenost, pokud nekdo chce jit cestou vlastni zkusenosti tak vyuzijte jejich servis... mne je to fakt uplne jedno jen jsem se chtel podelit se svoji zkusenosti a s faktem jaky to jsou profesionalove a samotnej fakt, ze jejich servisak je vypitek co chodi do prace pod vlivem a to at si rikate co chcete nemuze mit dobrej vliv na vykonanou praci.

Pojmy si nepletu jen jsem to mozna popsal trochu zmatecne...uznavam. Konkretne tedy slo o to ze ten pripoj raminka a headshellu mel vuli a pri nasazovani to nedrzelo na fest...muselo se to rucne doladit tak aby celej headshell smeroval primo dolu, vymenili cely raminko a a samotnej fakt ze prepajeli kabely tak ze byly prohozeny strany je podle me dost velkej error, navic kdyz jsem to s nima resil tu uvolnenost technik s tou uvolnenou casti tocil tak ustavicne az vymena byla opravdu nevyhnutelna, ale neresil jsme to protoze jsem si rikal kdyz to udelaj spravne tak proc ne. Navic pri nahravani jsem si vsimal ze levej kanal je slabsi cca o 20-30% to jsem videl grafickz na PC, proto jsem ten gramec dal na komplet servis...a svete div se ted vse funguje jak ma...

Nebyla to zadna reklama na cizi servis, kazdej at si najde svuj, jenom mi prislo fer zminit jmena kdyz uz jsem se do toho pustil u Phona.cz

P.S. nazor, ze lcovek by se mel vyjadrit az po plno prispevcich je podle me nesmysl, sem na forum chodim casto a procitam si vase prispevky, nemel jsem duvod nic komentovat ale uplnej novacek tu opravdu nejsem, na tohle forum chodim uz cca rok!

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Další z důkazů, že vinyl je pouze pro lidi, kteří si z gramofonem vědí rady......

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

birkus
s dovolením... je skutečně škoda, že tvůj první příspěvek zde je zrovna tohoto rázu.
pokud sem již rok chodíš číst, tak nerozumím proč jsi nepožádal o radu s opravou gramo na tomto fóru.
měl bys referenční info o několika zdejších členech, kteří by ti s opravou/řešením pomohli.
tak hlavně, že ti gramo zase hraje a užíváš poslechu analogu.

Slavek69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek69 »

No s tou radou a pomocí si nejsem tak jistý. Mám zde žádost o pomoc s Dualem 721 a kromě jedné dobré duše mi zatím nikdo neodpověděl. Odpověď typu, stáhni si manuál, je sice také odpověď a rozhodně za ní děkuji a vážím si ochoty odpovědět, ale čekal jsem popravdě odpověď jiného rázu. Stáhnutí manuálu je to, co dělám vždy jako první. Není to poprvé. Již párkrát jsem o radu a pomoc žádal a nikdy se jí fundované odpovědi nedočkal. Vždy se téma proměnilo na diskuzi a odvedla se k něčemu, co jsem řešit nechtěl. Jediný, kdo mi opravdu fundovaně poradil, byl Renown a velké díky mu za to.

Kromě toho jsem si všiml, že je ve vlákně žádost o radu a pomoc z 5. března od kulicha, ale nikdo s radou a pomocí nespěchá. Nemá v tématu jedinou odpověď. Pak se nelze divit, že někdo jde někam bez doporučení a dopadne to někdy špatně. Nevím jestli je lepší o tom se podělit s ostatnímimi nebo o tom mlčet a nechat další, aby se spálili. To už nechám na uvážení každého soudruha. Já se kloním k první variantě. Rozhodně budu váhat, jestli jim někdy gramec svěřím nebo ne.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Nechápu, proč se durdíš. Asi ti nikdo neumí poradit, protože gramofon Dual 721 nemá.

fb_jaroslav6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_jaroslav6 »

Vážení přátelé,
mám s phono.cz špatnou zkušenost. To, že mi nabidli opravu gramofonu, jehož cena byla 6000 za 15 000, to mě zůstává rozum stát. Nechal jsem udělat jen autostop prenosky, vyšlo to na 2300,- trvalo to skoro měsíc, chování způsobem, že jim je jedno jak gramec bude hrát, že oni to poslouchat nebudou a ještě mi nedali ani účet. Zvažte opravu u této firmy. Je minimalne předražená, když ne neslusna.
Jarda

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Jardo, to je ČR a bude hůř zvykeš si uvidíš...
servis dělá rekvalifikovanej uzenář tak co chceš ?!

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Co to je za argument? Jestli takova CR opravdu je, tak jen diky presne takovemu pristupu.

jardalukas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardalukas »

Renown píše:
09 dub 2015 07:42
Mně připadá roztomilé, že vždycky ten co poplive nějaký servis či nějakého prodejce, to má jako svůj první příspěvek na tomto fóru.
Jak je Birkusovi jasné co měl servis dělat a jak to dělal špatně, ale nevidí rozdíl mezi přenoskou a headshellem *thumbs down*

Pokud takový příspěvek napíše někdo, kdo už zde má 100 jiných příspěvků, tak proč ne ? Ale jako svůj první a patrně navždy jediný ? Vždyť anonymně někoho poplivat je tak snadné ....

Navrhoval bych, aby lidé bez jakékoliv minulosti na tomto fóru, nemohli psát příspěvky podobného ražení, respektive aby je admin nebo moderátoři ihned mazali.
Na cizích fórech když napíšete svůj první příspěvek, tak se veřejně zobrazí až poté co jej moderátoři schválí.
A co je tohle jako za nápad ? Schvalovat "takovéto" příspěvky ??? To jako když někdo popíše svoji osobní zkušenost, tak to jako admin bude schvalovat ? Jako proč ? Jen proto, že dotyčný nemá 100 příspěvku ??? Pěkný blábol... Birkus je sice registrován od roku 2014, ale hold není důvěryhodný, protože nemá 100 příspěvků...
Já jsem taky registrován čerstvě, ale forum sleduji už dlouho. Neměl jsem prostě důvod zde něco psát...
-------
Jinak, díky za každou osobní zkušenost, ať už je jakákoli, dobrá a nebo špatná. V případě Birkuse evidentně špatná.
A napadat ho, jen kvůli tomu, že napsal zkušenost špatnou a nebo, že nemá 100 příspěvků a nebo že tomu třeba nerozumí, jako tady někteří členové, to je prostě špatný a přesně tohle o nás o čecháčcích něco vypovídá.
Když se podíváte na zahraniční fóra, členové tam dost sdílejí své zkušenosti ze servisními středisky, právě kvůli tomu, že dnes najít zkutečně kvalitní servis starších přístrojů, je unikum a takovéto zkušenosti jsou dost důležité, důležité právě pro ty, co si nedokážou sami pomoci. Hold, každý není takový profík, aby si věci opravoval sám.
Místo toho, aby jste poradili, tak jen posměšně píšete příspěvky o tom, co je a co není headshell a přenoska, a jak tomu nerozumí a jak jen pomlouvá a že vlastně by ani neměl nic psát...
Děkuji.

Odpovědět