Ortofon quintet black s

Prostor pro milovníky poslechu LP
weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Ortofon quintet black s

Příspěvek od weiron »

Tak ty piny jsou pro nastavení kapacity pro MM přenosky. A první pin je ještě pro MC přenosky které mají zatěžovací Impedanci 10ohmu a méně. Což není tvůj případ.
Pokud to předzesilovač dělá i když je odpojen gramofon tak bude problém jinde. Zkus RS zapojit ještě do jiného vstupu na zesilovači. Pokud to i zde bude stejné tak je problém v něm (RS) a tedy můžeš řešit reklamaci.

kurtis19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kurtis19 »

Včera jsem si postěžoval u Acoustique Quality.Tam jsem to kupoval.Dnes mi odepsali,že objednali svoz,prý v týdnu vyzvedne ppl.Ani jsem to nečekal.Zmínil jsem se o větším šumu na pravém kanálu.To jsem ještě nevěděl jak to šumí při odpojeném gramofonu.Je to asi šum jako při lazení rádia.Předzesilovač jsem koupil v docela větší slevě.Cena byla o šest tisíc nižší.O vystaveném kusu nikde nebyla zmínka.To mi volal až pán těsně před odesláním.Prý abych se nedivil,že preamp nebude třeba úplně dokonale zabalený,chlapi se snažili co mohli.Říkal,že byl vystavený,samozřejmě dvouletá záruka.Kdyby něco mám se ozvat.Ještě se zeptal jestli může být.Souhlasil jsem.Kdyby mi to tehdy nesdělil,tak ani nevím,asi bych nic nepoznal.Mám však dilema.Přenoska je ve studiu.Čeká se jen na domluvení termínu.Mám tady ještě project phono box s2,jestli s tím nastavit novou gold note donatello,případně počkat na opravu project rs.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Tak P-J S2 to taky zvládne, jen na něm nejde přesně nastavit zatěžovací impedance 470 Ohmu. Což by pro přenosku neměl být problém. Nastavení 100 nebo 1000Ohmu ovlivní hlavně výsledné podání basu a výšek. Nebo se může zdát být zvuk pod dekou. K nastavení přenosky to bude stačit.

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

My ti rádi pomůžeme radou. Jen jsi zkušený uživatel a až mi přijde, jestli to není legrace. :mrgreen:

Nastavuješ prozatím starou MM přenosku na Technics 1200 na Phono box RS a Phono box S2 pomocí vstupu MC LO?
JEstli má MMka běžných 5 mV, je vstup pro MC LO přebuzený a naprázdno asi nabírá všechno elektromagnetické rušení co tam je.
Nejsu elektrikář tak se můžu plést. PB RS vrať, ony mají své mouchy a distributor je vzorný.

Phono box S2 je pro mě prvním doopravdy hrajícím phonem od PJ a to i na MC LO. Pokud jsou v pořádku kabely uslyšíš slušnou část kvality zlaté Gold Note.
Než přijede prodejce s Gold Note, můžeš poslouchat svou MMku jako dosud s nastavením pro MM, tj. 47 kOhm, zisk raději nejmenší kvůli šumu a subsonický filtr asi není třeba.

V pdf jako Ortofon 2M Red.

https://www.project-audio.com/wp-conten ... Box-S2.pdf

Hráli jsme na Project RPM1 s MC LO EAT Yosegi právě do Phono boxu S2. V návodu nastavení jako Ortofon Rondo Red.
Skvělá přenoska a ač vše levné, zvuk byl analogový a barevný. Rozlišení výrazné.

Na druhou stranu to chápu, kámoš má mnoho let gramofon PJ RPM10 a celou dobu nastavoval přenosky na 9" gramofon. :idea:
A já pak myslel že ten model nehraje. Až přijel další kámoš a srovnal ho přesně na 10" ramínko. Obyčejná Sumiko BP2 hraje jak báseň.

kurtis19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kurtis19 »

Tak reklamace uznaná.Ten kus byl nějaký vadný.Dokonce při nějakém nastavení chytal rádio.Prostě v levém kanálu při velké hlasitosti byla slyšet nějaká stanice.To nebyl zapnutý žádný zdroj signálu.Momentálně hraju na project phono box s2.Jsem spokojený.Hraju na hlasitost maximálně něco málo přes deset hodin.Žádný šum.Až když to pořádně ohulím jde slyšet jemné syšení.Zítra přijde namontovat novou přenosku.Zatím čekám až se prodejce předzesilovače vyjádří.Byl mi nabídnut stříbrný.To mi však nevyhovuje.

kurtis19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kurtis19 »

Přenoska je namontovaná.Zklamání je ovšem opět z opraveného předzesilovače.Na mm se zdálo být vše v pořádku.Při nastavení na mc 60db brumí.Navíc z pravého kanálu je slyšet chrastění.Trochu pomáhá dotek na přístroj.Snižováním ohmů se brum dost přesouvá do levého kanálu.Začne to taky chrastit.Přitom to je uzemněné.50 db nechrastí brum je menší.Nevím co s tím.Prodejce se vůbec neozývá.

jirka28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirka28 »

Stejný problém jsem měl s pj phonobox ds. Pomohlo posouváním samotného boxu najít místo, kde brum zmizel. Nakonec šel dál a nahradil jsem ho cambridge cp2 který fungoval bez problému a s lepším zvukem.

kurtis19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kurtis19 »

To posouvání má něco do sebe.Budu si s tím muset ještě pohrát.Jinak hodně pomohlo vzadu na pinech dva napravo zvednout.Brum,chrastění přestalo,takhle by to snad mohlo být.Tady někdo však psal piny jsou pro mm přenosky.Vepředu mám samozřejmě nastavení na v.Ještě jsem postřehl po zapnutí nějaké zachrastění z předzesilovače.Udělá to asi po třech vteřinách.Nevím jestli to dělá běžně.

kurtis19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kurtis19 »

Oprava.Stačí zvednutý poslední pin.Pak je to skoro dobré.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

A jaké používáš propojovací kabely? Jsou vůbec stíněné? Nebo jestli máš nějakého známého v okolí u kterého by šlo RSko vyzkoušet? Třeba je problém v gramofonu..

kurtis19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kurtis19 »

Používám vdh 501 stříbro.Jsou dělané od člena Pytla.Co říkáte na to zachrčení v předzesilovači chilku po spuštění?Má ten poslední pin být nakonec zvednutý?

Odpovědět