Ortofon 2m red - nakřivo, přeskakuje

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
nitemortiis
Kontaktovat uživatele:

Ortofon 2m red - nakřivo, přeskakuje

Příspěvek od nitemortiis »

Ahoj,
potřeboval bych poradit od zkušenějších. Mám Pro ject Carbon Debut osazeny Ortofonem 2m RED. Mám ho asi půl roku. Na začátku jsem přehrál jakoukoliv desku bez obtíží. Po asi 3 měsících mi začal přenoska přeskakovat (jakoby vrnět po povrchu). Přítelkyně mi umyla víko gramce zevnitř a možná zavadila o "drát" co drží lanko anti-skate závaží. KAždopádně jsem s ním trochu pohnul a bylo zas vše ok. Pak ale jsem si nepřehrál desku asi měsíc a když jsem to zkusil, opět to dělalo. Nyní jsem si koupil kartáčky na desky a stilus u některých to přestalo, u některých ne? Je možný nános prachu? Ale koukal jsem že přenoska je při pohledu ze předu lehce ukloněna na levou stranu (rozuměj ten plast ortofonu). Mělo by to být rovně?

Děkuji za případnou radu. Slibuji, že už budu vždy před a po hraní používat kartáček (v případě, že je to hlavně prachem).

Díky za případnou radu :)

zabiny007

Re: Ortofon 2m red - nakřivo, přeskakuje

Příspěvek od zabiny007 »

Ahoj, dám Ti dvě rady:
1) Nikoho jiného ke gramci nepouštěj, vše si uklízej/umývej/otírej sám!
2) Toto http://www.graled.cz/files/gramo/gramof ... taveni.pdf je to povinná četba pro všechny majitele gramofonů. Doporučuji přečíst a gramofon podle návodu nastavit. Typl bych, že právě v nastavení bude u tebe problém.

jirka28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirka28 »

Ahoj, přenoska musí být kolmo k desce. Gramec seřídit a přítelkyni s hadrem držet dál :-)

nitemortiis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nitemortiis »

Děkuji moc za rady. Už to tisku. Otírání je už v mých rukách :D Přečtu. Děkuji.

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Mám taky iniciativní a pořádkumilovnou manželku. Když jsem ji ale viděl jak lítá s mokrým hadrem kolem gramce a pračky (notabene se stejným jakým utírá prach třeba se stolu, komod atd.) ne úplně vybíravě jsem ji poslal... pryč (aby jste si nemysleli že jsem hovado tak jsem se ji potom omluvil :oops: ).
Obě rady od zabinyho jsou absolutně v pořádku (odborně zvláště ta druhá).

Odpovědět