Ortofon 2M Blue - nedrží stylus

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
LUK

Ortofon 2M Blue - nedrží stylus

Příspěvek od LUK »

Ahoj,

setkali jste se někdo s tím, že by na těle přenosky řady 2M nedržel stylus a sklouzával?

Dneska jsem na tohle narazil u svojí 2M Blue. Stylus jde sundat až moc snadno, spíš se dá říct že drží jen silou vůle. Vlastně mi prakticky spadnul do ruky když jsem odpoledne nasazoval kryt na hrot. Jde dolů tak snadno, že mám až strach že spadne během stírání prachu štětečkem, nebo i během samotného přehrávání.

Nikdy jsem hrot nesundával a k přenosce se chovám tak šetrně jak jen to jde. Mám tuhle přenosku asi tak rok a půl a původně hrot na přenosce rozhodně držel a takhle nesklouzával. Nevím co se stalo, nebo čím to je, ale tělo hrotu ani přenosky nevypadají že by byli nějak poškozený. Stylus by měl jít trochu silou nasunout na ten kovovej "čep" a měl by držet, ale nedrží.

Měl byste někdo nějakou radu?

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Re: Ortofon 2M Blue - nedrží stylus

Příspěvek od TRANSIWATT »

2Mred a 2Mblue existuje mnoho falzifikátů z Číny. Já viděl jeden "fake" red a měl na místě možnost srovnání s originálem. Pozná se to na té průsvitné hmotě (červená-modrá..) . tomu plastu řekl bych chybí precíznost provedení vypadá "levněji" a uvnitř jsou drobné bublinky. Zřejmě ta hmota stárnutím mění tvar, je nestálá.
Možná některé falza od jiného Číňana jsou precíznější a nelze je snadno rozeznat.

Doporučuji také oslovit f. ORTOFON k posouzení.

LUK

Příspěvek od LUK »

Provedení je perfektní, žádný bublinky apod. Koneckonců žádná kopie to není, kupoval jsem přímo na stránkách https://www.ortofonaudio.cz/ tak snad sám výrobce neprodává padělky vlastních výrobků :D.

Reklamace je ale jistá, nevím co s tím, na webu jsem taky žádnou radu nenašel a ani tady zdá se nikdo nemá podobnou zkušenost, takže nic jiného než reklamace asi nezbývá. Jen mám trochu obavu, že nakonec řeknou, že jsem s přenoskou zacházel nešetrně, nebo tak něco. A to můžu s klidným svědomím prohlásit, že se rozhodně nestalo. Proč ale najednou hrot nedrží, je mi vážně záhada.

efendi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efendi »

Pre zaujímavosť, mne sa stalo na 2M Red, že ked som demontoval prenosku z ramienka, ako som potiahol červený káblik pinzetou za ten pozlátený crimp, vytiahol sa aj celý pin vedúci do prenosky. Prenoska v prdeli, som na to čumel ako puk. Keby sa mi to stalo na 2M Black ktorú mám tiež, tak by ma trafil šľak asi...

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to je taková milá hifistická latina s těmi fake přenoskami. Všichni o nich ví, všichni o nich mluví, ale nikdy nikdo žádnou neviděl.

To že konektor vytrhl pin z přenosky jsem už viděl a dokonce to byla Sumiko Celebration za 2k euro. Uvědomte si jak silné je tělo přenosky, jaké jsou ty stěny a v nich je zalitý ten pin co má v průměru cca 1 mm, tak jak pevně tam asi může držet ?
Je potřeba se k tomu adekvátně chovat, jinak se to prostě může stát. Když chcete sundat ten konektor (dutinku) z pinu, tak asi vezmete pinzetu nebo malé ploché kleště a pokud zaberete za drát, tak jej utrhnete a pokud stisknete s konektorem i pin a pořádně zaberete, tak jej prostě vytrhnete :-)

efendi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efendi »

No ja som tú dutinku vyťahoval pinzetou a držal som ju až v mieste kde sa pájkuje, nie tam kde kde dutinka objíma ten pin. Určite sa ten pin dá navrhnúť tak aby nešiel vytiahnuť, je to vec konštrukcie. Ten pin čo som vytiahol držal proste slabo. Možno pri spájkovaní prívodu vinutia do pinu podržal pracovník hrot pájky trochu dlhšie a narušil ten spoj kov-plast. Ostatné piny držia dobre a doteraz sa mi to nikdy nič podobné nestalo. Prehadzoval som už kopec prenosiek rôznych značiek, proste chyba kusu. Nie je to nič proti Ortofonu, skor také upozornenie že sa to stať môže a treba byť pri vyťahovaní dutiniek opatrný.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

já neříkám, žes to udělal blbě a že je to Tvoje vina, jenom říkám, že se to musí dělat opatrně

Odpovědět