Dobrý den,
Mám prosbu na všechny co vyznají v gramofonech Tesla NZC 431 - není napadený kutilem a ležel tak 20 let ve skříni.
Při zapnutí po chvíli začne kotouč ( bez gramofonové desky ) mít vibrace po chvíli přestanou a pak znovu a pořád tak dokola. Když jsem sundal kotouč tak motor vydával takový pískavý zvuk, promazal jsem to z vrchu do osky v-déčkem, to ustalo ale vibrace nezmizely. Napadá mě že, by ještě mohl být chytrý motor který přenáší vibrace? Mám správnou teorii?
Děkuji za pomoc všem.
Oprava otřesů granofonu
Re: Oprava otřesů granofonu
Dlouhodobé skladování, v krajnosti výměna motorku jinak není moc co opravovat
vibrace účinně tlumí řemínek, preventivně dát nový
vibrace účinně tlumí řemínek, preventivně dát nový
Řemínek jsem kupoval nový neboť původní byl prasklý. Pro jistotu jsem si koupil 2x, měnil jsem ho a bez efektu.
Nemáte tip kde bych sehnal motorek na internetu. Děkuji za odpověď
Nemáte tip kde bych sehnal motorek na internetu. Děkuji za odpověď
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdar. Mal som kedysi podobny problem na NC 430 co je to iste bez zosilnovaca a pomohla vymena rozbehoveho kondenzatora motorceka, je umiesneny hned v blizkosti motoru, myslim ze v NC 430 bol v tej ciernej plastovej skatulke z ktorej idu kable do motora, ale neviem to na 100%. Mne to dokonca niekedy robilo aj to ze sa tocil na opacnu stranu tanier, ale stale prenasalo vibracie do zvuku. Men to vtedy pomohlo, len uz neviem aka hodnota kondenzatoru tam je.
Skus.
Skus.
Podařilo se mi to odstranit.
Řešení bylo úplně jednoduché, promazal jsem ještě ten velký talíř na kterém je daný řemínek a pod ním je dole ložisko a mám po vibracích. Možná bych to přisoudil tomu jak dlouho ležel ve skříni, tak za ty roky to chtělo jen promazat aby to dál fungovalo. Teď můžu směle poslouchat klasiky.
Děkuji všem za rady.
Řešení bylo úplně jednoduché, promazal jsem ještě ten velký talíř na kterém je daný řemínek a pod ním je dole ložisko a mám po vibracích. Možná bych to přisoudil tomu jak dlouho ležel ve skříni, tak za ty roky to chtělo jen promazat aby to dál fungovalo. Teď můžu směle poslouchat klasiky.
Děkuji všem za rady.
Ted jeste zalezi cim jsi to promazal, neco se maze olejem, neco vazelinou.. Jen olej je spatne a naopak.
Dobré vědět tuto informaci. Namazal jsem to védečken ve spreji osku, úzká mezera mezi talířem a a vrchem plechu gramofonu na kterém je to vše uchyceno.
Testuji to a zatím vše v pohodě, v případě problémů to budu muset rozebrat a podívat se to detailněji.
Testuji to a zatím vše v pohodě, v případě problémů to budu muset rozebrat a podívat se to detailněji.
WD není mazivo. Na gramo bych ho raději nepoužil. Tady je to trochu rozepsané: https://www.machinerylubrication.com/Re ... -lubricant