Kabel jsem myslel samozřejmě cinch - za předpokladu, že je napevno.
Každopádně zkus otočit zástrčku v zásuvce - mívá to velký vliv - úplně se změní charakter brumu a může pak být přijatelnější.
Taky záleží na přenosce či zesilovači.
Sám mám zkušenost na stejném zesilovači, že s některými přenoskami je brum minimální, s jinými větší. Např. i ve stejné výrobní řadě Grado P. Red nemělo téměř žádný brum a Grado P. Gold, která je nejvýš v "barevné" řadě docela slyšitelný, ale zase hrála úplně jinak (mnohem lépe), čímž to bohatě vykompenzovala, neb ten brum slyšíš stejně jedině v tichých pasážích nahrávky, kterou moc zesílíš.
Numark TT500
Re: Numark TT500
MM prenosky maji vysky tlumene vinou vyssi indukcnosti civek a vyuzivaji k jejich zesileni elektrickou rezonanci. Jeji poloha se nastavi paraleni kapacitou (vetsi C --> rezonance pri nizsi frekvenci), amplituda paralelnim odporem ve phono zesilovaci. Takze pokud hraje tlumene, neni potreba kupovat kabel s vetsi kapacitou, ale staci paralelni kondiky kolem 100pF. Smutna pravda je, ze aspon Pro-ject sladeni prenosky s gramem moc neresi. Ale necekejme zazraky, kdyz i studia prodavaji nekolikanasobne drazsi gramofony spatne serizene. Tyhle zasady jsou popsany v clancich http://www.rintelen.ch/hifi/Artikel_RLA.pdf
Re: Numark TT500
Super článek, přečetl jsem ho za 5 minut. Jen tomu moc nerozumím - to je německy?
Co se týče výměny kabelu - u mě to pomohlo k maximální spokojenosti - ten cinch co dodávají ke gramu je totální šunt a žádný kondenzátor bych tam tedy strkat nechtěl..
Co se týče výměny kabelu - u mě to pomohlo k maximální spokojenosti - ten cinch co dodávají ke gramu je totální šunt a žádný kondenzátor bych tam tedy strkat nechtěl..