Nový gramofon nebo přenoska?
Nový gramofon nebo přenoska?
Ahoj,
mám bazarový, ale perfektně funkční gramofon Tensai TD-862B (poloautomat, pásový pohon) a mám dilema:
1) koupit nový gramofon s průměrnou přenoskou - mám možnost stávající gramofon vrátit na protiúčet do bazaru a koupit si nový a lepší gramofon (doplatím cca 2000 Kč).
2) nechat si stávající gramofon a koupit si lepší přenosku (cca v hodnotě doplatku v možnosti 1))
Poradíte prosím, co z uvedených možností by bylo lepší?
Díky!
mám bazarový, ale perfektně funkční gramofon Tensai TD-862B (poloautomat, pásový pohon) a mám dilema:
1) koupit nový gramofon s průměrnou přenoskou - mám možnost stávající gramofon vrátit na protiúčet do bazaru a koupit si nový a lepší gramofon (doplatím cca 2000 Kč).
2) nechat si stávající gramofon a koupit si lepší přenosku (cca v hodnotě doplatku v možnosti 1))
Poradíte prosím, co z uvedených možností by bylo lepší?
Díky!
Re: Nový gramofon nebo přenoska?
A co znamená "nový lepší" podle var 1 ?
To bohužel přesně nevím, ale podstata je taková, že bude o cca 2000 Kč dražší než ten, který mám teď.
no tak to nie je dobrá východisková situácia pre nás na poskytnutie rady, keďže to úplne možnosť číslo 1 diskvalifikuje, a teda logicky si na otázku potom odpovedáš sám - nová prenoska.
Ako vieš, že ten nový bude lepší?
Ako vieš, že ten nový bude lepší?
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
to snad neni mozny ...
PavelDosko: moje řeč, nevim jestli je to jen provokace, ale jeśtli ne, tak
Slylerim: jestli to myslíš vážně, tak to jako opravdu uvažuješ o tom, že si kupíš něco, ani nevíš co, ale přisolíš si za to dva litry, protože ti prodejce tvrdí, že je to lepší? .
Nechtělo by se to třeba nejdřív v tom bazaru zeptat co ti to jako teda chtěj prodat, než to koupíš? Obzvlášť když se ještě chceš ptát na fóru co je lepší, jestli to co máš, nebo to imaginární "něco?" Já ti teda nevim, ale když něco kupuju, tak většinou radši vím co to je, ještě než to koupím.
Slylerim: jestli to myslíš vážně, tak to jako opravdu uvažuješ o tom, že si kupíš něco, ani nevíš co, ale přisolíš si za to dva litry, protože ti prodejce tvrdí, že je to lepší? .
Nechtělo by se to třeba nejdřív v tom bazaru zeptat co ti to jako teda chtěj prodat, než to koupíš? Obzvlášť když se ještě chceš ptát na fóru co je lepší, jestli to co máš, nebo to imaginární "něco?" Já ti teda nevim, ale když něco kupuju, tak většinou radši vím co to je, ještě než to koupím.
Díval jsem se na fotografie tvého Tensai TD-862B. Zdá se mi, že to je obyčejná plastová spotřebka 80. let. Pokud chceš vyměnit přenosku, bude mu určitě stačit Ortofon OM 5 https://www.tipa.eu/cz/gramo-vlozka-ort ... e/d-81879/ Nic dražšího bych tam nedával, ale určitě, pokud má ještě původní přenosku, by ji vyměnil.
Prvně se tedy omlouvám za hloupou otázku - není to provokace, jen nejsem odborník.
Druhak se pokusím dotaz přeformulovat tak, abyste si nemuseli klepat na čelo .
Je tedy podle vás lepší
A) investovat do nové přenosky ke gramofony Tensai TD-862B nebo
B) investovat do nového gramofonu.
Ono to asi z prvního dotazu nevyplynulo, ale nechci poradit jestli koupit "nový dražší neznámý" gramofon nebo přenosku, ale jestli je Tensai natolik kvalitní, že si zaslouží novou přenosku a není potřeba kupovat jiný gramofon.
...s tím přesným označením nového gramofonu je to trochu těžší protože to může být prakticky jakýkoli, který si vyberu. No a pokud byste mi poradili, že Tensai nestojí za novou přenosku, zjišťoval bych, jaký gramofon mi bude nejvíc vyhovovat. Dělat to naopak mi nějak nepřijde praktické.
Díky
Druhak se pokusím dotaz přeformulovat tak, abyste si nemuseli klepat na čelo .
Je tedy podle vás lepší
A) investovat do nové přenosky ke gramofony Tensai TD-862B nebo
B) investovat do nového gramofonu.
Ono to asi z prvního dotazu nevyplynulo, ale nechci poradit jestli koupit "nový dražší neznámý" gramofon nebo přenosku, ale jestli je Tensai natolik kvalitní, že si zaslouží novou přenosku a není potřeba kupovat jiný gramofon.
...s tím přesným označením nového gramofonu je to trochu těžší protože to může být prakticky jakýkoli, který si vyberu. No a pokud byste mi poradili, že Tensai nestojí za novou přenosku, zjišťoval bych, jaký gramofon mi bude nejvíc vyhovovat. Dělat to naopak mi nějak nepřijde praktické.
Díky
Položil jsi dotaz stejné úrovně, jako ten první.
Takže pokud opravdu chceš, aby ti byl někdo schopen poradit, musíš upřesnit následující proměnné:
- jaká přenoska je na gramcu teď?
- jaký je ten "lepší gramec"?
- jakou má"lepší gramec" přenosku?
- jaký je zbytek tvé sestavy?
- jakou hudbu posloucháš?
- myslíš to s poslechem vážně, nebo to máš jako dekoraci a příležitostné přehrání desek ze šuplíku?
Takže pokud opravdu chceš, aby ti byl někdo schopen poradit, musíš upřesnit následující proměnné:
- jaká přenoska je na gramcu teď?
- jaký je ten "lepší gramec"?
- jakou má"lepší gramec" přenosku?
- jaký je zbytek tvé sestavy?
- jakou hudbu posloucháš?
- myslíš to s poslechem vážně, nebo to máš jako dekoraci a příležitostné přehrání desek ze šuplíku?
Uf, v tom případě asi nemá smysl se dál dotazem zabývat, když ho nedokážu ani formulovat tak, aby odpovídal úrovní fóra .
Ale pro zabiny007 (ze zvědavosti):
-původní no name
-bohužel nedokážu říct
-bohužel nedokážu říct (poslední dvě odpovědi záleží na tom, jak si vyberu)
-zesilovač Sony TA-AX35, reproduktory Videoton Supermax D 402 E pro repasu
-klasický rock/metal, ale nebráním se ani novějším (Wolfmother atc.) a tanečním žánrům (Hadouken! etc.)
-Určitě to nemyslím vážně, jako vy - na kabelech mi nesejde, ale mám rád kvalitní hudbu a často poslouchám (desky nemám v šuplíky ).
Dodatečně dík to fox
Ale pro zabiny007 (ze zvědavosti):
-původní no name
-bohužel nedokážu říct
-bohužel nedokážu říct (poslední dvě odpovědi záleží na tom, jak si vyberu)
-zesilovač Sony TA-AX35, reproduktory Videoton Supermax D 402 E pro repasu
-klasický rock/metal, ale nebráním se ani novějším (Wolfmother atc.) a tanečním žánrům (Hadouken! etc.)
-Určitě to nemyslím vážně, jako vy - na kabelech mi nesejde, ale mám rád kvalitní hudbu a často poslouchám (desky nemám v šuplíky ).
Dodatečně dík to fox
Neber to ve zlém, ale tvůj dotaz je ve stylu:
Mám starou škodovku. Myslíte, že bude lepší vyměnit pneumatiky, nebo raději připlatit a vzít z bazaru jiné auto, o kterém bazarista tvrdí, že je lepší?
Takže pokud víc nejsi schopen sdělit, musí ti stačit informace typu: U tvého auta nové pneumatiky nic nezkazí.
Takže ber OM5. A abys neřekl, dám Ti ještě jeden typ na skvělou přenosku a to Music Hall Tracker.
Měj se, přeji hodně hudebních zážitků
Mám starou škodovku. Myslíte, že bude lepší vyměnit pneumatiky, nebo raději připlatit a vzít z bazaru jiné auto, o kterém bazarista tvrdí, že je lepší?
Takže pokud víc nejsi schopen sdělit, musí ti stačit informace typu: U tvého auta nové pneumatiky nic nezkazí.
Takže ber OM5. A abys neřekl, dám Ti ještě jeden typ na skvělou přenosku a to Music Hall Tracker.
Měj se, přeji hodně hudebních zážitků
Když já to přesně takhle myslel . Chápu, že pokud se takhle zeptám v auto servisu, tak se budou smát. Jenže pro mě je to zatím s analogem, jako bych měl svoje první auto a před tím viděl jen koňský povozy. Proto jsem se tak "hloupě" zeptal a tvoje poslední odpověď a odpověď fox mi docela pomohla.
Prosím tě a proč sem nehodíš alespoň jaký typy gramofonů ti v tom bazaru za tu cenu nabízí? Jestli jich je víc tak je sem napiš. Pokud chceš poradit tak prostě budeš muset zjistit jaký máš možnosti, tím bys snad měl začít, ne? Pak ti tu někdo může radit. Do tý doby nedává smysl jiná rada než ta od zabinyho a LawIARa. "Nedokážu říct" znamená, že ti tu nikdo taky nedokáže nic jinýho kloudnýho poradit.
Slylerim
V tom případě si dovolím ještě jedu radu:
Nové pneumatiky je potřeba dobře nasadit a vyvážit, to asi nezpochybní nikdo. Stejně tak je ale potřeba správně nastavit novou přenosku, jinak může být výsledek horší, než s tou původní. Nezapomeň na to!
V tom případě si dovolím ještě jedu radu:
Nové pneumatiky je potřeba dobře nasadit a vyvážit, to asi nezpochybní nikdo. Stejně tak je ale potřeba správně nastavit novou přenosku, jinak může být výsledek horší, než s tou původní. Nezapomeň na to!
To zabiny007 Díky. O tomhle už nějaký přehled mám.
To LUK Jde o to, že ten "bazar" je můj známý, který prodává nejen gramofony a nebude to tak, že k němu přijdu do obchodu a vyberu si gramofon z regálu za XXX kč, ale tak, že se domluvíme jaký a za kolik a on mi ho sežene, nebo jeho alternativu. Což je důvod proč nemůžu gramofon specifikovat. Další důvod je taky ten, že on je teď mimo ČR a uvidím ho až někdy v říjnu. Celá podstat dotazu byla ta, abych se taky trochu dozvěděl něco nového, abych se přiučil a alespoň trochu věděl co kupuju.
To LUK Jde o to, že ten "bazar" je můj známý, který prodává nejen gramofony a nebude to tak, že k němu přijdu do obchodu a vyberu si gramofon z regálu za XXX kč, ale tak, že se domluvíme jaký a za kolik a on mi ho sežene, nebo jeho alternativu. Což je důvod proč nemůžu gramofon specifikovat. Další důvod je taky ten, že on je teď mimo ČR a uvidím ho až někdy v říjnu. Celá podstat dotazu byla ta, abych se taky trochu dozvěděl něco nového, abych se přiučil a alespoň trochu věděl co kupuju.