NC470 vyvážení raménka

Prostor pro milovníky poslechu LP
liboraudiotechnika
Kontaktovat uživatele:

Re: NC470 vyvážení raménka

Příspěvek od liboraudiotechnika »

No, nevím...raději bych preamp viděl ve stíněné kovové krabičce... ale k NC470 to asi stačí i takhle..

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Máš pravdu, napadlo i mě...stínící dekl z nerezi či pozinku, navíc chrání součástky mechanicky. No ale když aparát nebrumí...sestavil jsem kolegovi dvoutrandový 2x BC550C RIAA stereo preamp napájen z baterie 5V odběr cca 2mA a ten se vejde do krabičky od sirek, hraje beztak hůř než tohle ustrojstvo ale s NC430 tvoří harmonický pár.

LUPUS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LUPUS »

Ale no tak pánové...:-) je jasný že to nezůstane jako když to vypadne krávě od řitě...:-). Kryt - krabička bude přichycená taky zespod , uzemněná a třeba i stříknutá na černo :-). Napajený je to asi pránickou energií...ale taky by to mohlo být tím XLR konektorem z obyč. zdroje který je k Actidmpu MK4. Jinak je to slušný předzes . Např ve srovnání s Clearaudio Smart ( cca za 12.000 )nebylo o čem mluvit

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

Předzes je to určitě skvělej. Já si ale dovolím rýpnout...možná by si zasloužil lepšího parťáka.

LUPUS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LUPUS »

O tom není pochyb ... do téhle kombinace je to trochu luxus...ale už tam je a vyměnit zbytek není problém :-)

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

pánové,
doufám, že to pan Janda nevidí, sem měl tu čest ho osobně poznat a jsem za tuto zkušenost
opravdu moc rád.
Neblbnětě a pár jeho věcí si poslechněte je to dost poučné,

kemo87
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo87 »

O přínosu pana Jandy myslím nikdo nepochybuje. NC470 je ultrajednoduchý, pěkný a levný gramec. Dokonce ani nehraje vůbec špatně, ale když zůstaneme u Tesly tak vůči NC450,440,MC400, 600Q zvukově neobstojí. Zdůrazňuji zvukově, zbytek a zajména poruchovost nehodnotím, protože tam je právě svojí jednoduchostí perfektní.

lusmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lusmo »

No, já právě nevím, jestli to tak je. Našel jsem následující vyjádření a díky tomu jsem se pustil do "tuningu" nc 470 a dovolím si říct, že po úpravách je to lepší gramofon než zmiňované Tesly 4xx.
Jen doplním, že je také třeba řešit výstuhu pružin molitanem. Po letech už tam prakticky žádný molitan není. Někdo to údajně řeší silikonem. Každopáně to výrazně zlepší vlastnosti gramofonu.

NC 450: Tento gramofon je neskutečně přeceňován, jak svojí prodejní cenou, tak kvalitou. Co je na gramofonu špatně: Tuhé zavěšení motoru (proč není na řemínku, jako v NC500?) motor s trhavým chodem (proč není použit stejný motor, jako v prvních sériích NC440?) hlučné ložisko talíře (na to trpí všchny Tesly) drnčící a různé pazvuky vydávající rameno, které nemá žádné tlumení (rovné rameno pod stejným označením u NC500 je v tomto ohledu lepší) atd. Tento gramofon je pro slušné hifi podprůměrný a za cenu, za kterou se prodává se dá pořídit např. nějaký Dual nebo Thorens apod., které budou o několik tříd lepší. Ze sběratelského hlediska krásný exemplář, z hifistického hlediska nepoužitelný stroj.

NC 470: Tento přístroj, v základním provedení, je poměrně nepoužitelný, hluk a síťový brum je příliš slyšitelný. Zajímavostí gramofonu je, že jako jeden ze dvou typů nabízí odpružené subchassis a tlumení ramene. Jelikož je tento gramofon celkem pohledný, pohrál jsem si s ním. Motor jsem přišrouboval mezi dvě gumové podložky, celé chassis jsem uvnitř vycpal plastelínou, odstranil vedení 220V kolem soklu až ke knoflíku (tím zmizel síťový brum - knoflík nyní ovládá pouze spouštění přenosky, vypínač na 220V je jinde). Po vycpání plastelínou se také velmi snížila citlivost na kročejové hluky. Dalším krokem pak bylo předrátování ramene a vyvedení na dva cinche a kolík GND zapojené tak, jak to má být (tedy oddělené země kanálů a chassis). Gramofon po těchto úpravách hraje opravdu velice použitelně.

Zdroj: http://audiotechnika.blog.cz

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

NC450 je model starý několik desetiletí když u nás nebylo nic lepšího běžně k dostání (pominu omezenou nabídku sítě obchodů Tuzex za valuty, soukromý dovoz prakticky neexistoval) tenkrát platil za top z Litovle, se všemi nedostatky uvedenými výše souhlasím, měl jsem ten gramec v doprodeji skladů Tesla Eltos asi tak rok 1988 a 3x měněn v záruce nakonec storno

Odpovědět