Nastavení gramofonu
Re: Nastavení gramofonu
Technics řady 1200 je původně navrženej pro profesionální použití...rádia, DJing.Nebo si vážně myslíte, že hifistickej gramofon potřebuje extrémě rychlej start a pitch control ?
To, že je to skvělej gramec i pro hifisty (široká možnost seřizování) na tom nic nemění.
To, že je to skvělej gramec i pro hifisty (široká možnost seřizování) na tom nic nemění.
kabelguru.cz
SL1200, který se vyráběl už v roce72, původně vznikl z modelu SL110(bez ramene) SL1100(s ramenem).
SL1100 neměl pitch control.
Pro djing se SL1200 používá až od počátku osmdesátých let,jeste dříve se používal pro broadcasting v rozhlasových studiích, pro svojí bytelnou konstrukcí a bezproblémový provoz.
Je to původně hifistický stroj.
SL1100 neměl pitch control.
Pro djing se SL1200 používá až od počátku osmdesátých let,jeste dříve se používal pro broadcasting v rozhlasových studiích, pro svojí bytelnou konstrukcí a bezproblémový provoz.
Je to původně hifistický stroj.
upřesni laskavě, pojem PR kecy neznám
Třeba reklama?
Vydávání šetrnosti za výhodu....atd
Kód: Vybrat vše
https://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/promotion-promousn
A někdy se ta šetrnost vyplatí . Jeden nemohl přijít na to, proč se mu některé LP zdají u konce takové nějak nervózní, tak sme seděli, poslouchali a zirali na přenosku. U konce delších LP sebou začala miniaturně cukat až ve spirále vyjela nahoru. Byl to asi Thorens, označení nevím, je to "dávno", vyřešilo to promazani a seřízení servisem . Ale proč, když u LP stejně sedím, nespím a hned u konce otáčím, nebo ukládám do obalu .
Argumentovat rozštelovaným kusem... Ano, když jsem měl v dětství NZC 131, tam umělo koncové vypínání i vrátit jehlu o pár drážek zpět.
Argumentuju? Tak promiň , ale může se to stát u každého, a hlavně, je mi jedno že někdo potřebuje zvedání na konci LP, vyjádřil jsem pouze svůj názor a já tedy prostě nezvedam.
Jaká šetrnost ? Existují gramofony, za více než sto tisíc, které na konci desky zvedací automat nemají.
pamatuji se, šásko MC13, první čs auto return tedy v zásadě poloautomat, vypinání pohonu na konci desky doprovázela rána mechaniky jak z malorážky dlouhé desky občas vyplo dřív než dohrala strana
(HC13 mělo zvedáček spřažený s vypínačem bez návratu ramínka a to už nebylo ono)
přes ty obtíže jsme nahrávali z NZC131 na pásek s oblibou, byla to určitá inovace, no jenom výstup
na magič byl závislý na poloze točítek tone tož se s nima nesmělo hejbat než záznam skončil
Konosuke:
1) Ne, výstup na nahrávání nebyl závislý od polohy korekcí. Leda byste nahrávali z výstupu pro sluchátka.
2) První čs. autoreturn to nebyl, později jsem se dostal i k plnoautomatům ještě s bílým plastovým ramenem.
1) Ne, výstup na nahrávání nebyl závislý od polohy korekcí. Leda byste nahrávali z výstupu pro sluchátka.
2) První čs. autoreturn to nebyl, později jsem se dostal i k plnoautomatům ještě s bílým plastovým ramenem.
mrknu do schémátka. dost pravděpodobně neboť magič byl Tesla B400 a ten měl gramo signál na pinech 3-5 kdežto NZC131 1-4 a vstup radio v magiči byl pak zkrátka přebuzen, náprava jednoduchá: výměna R děličů v gramci za větší hodnoty (když skončila záruka)
gramec pak provizorně posloužil jako zesík pro tuner Tesla 3601 (také někdy označ. ST100)
gramec pak provizorně posloužil jako zesík pro tuner Tesla 3601 (také někdy označ. ST100)
Celkem pěkné video popisující vliv zatěžovací kapacity na výsledný zvuk u MM přenosek:
Tento pán má více takových videí, nejen okolo gramofonu. (zapněte si titulky+překlad do češtiny)
Díky za něj Weirone.
Mel jsem na mysli šetrnost, možná i technickou neschopnost výrobce...
Halíře dělají talíře.
Bohužel dnes málokdo umí vyrobit technicky vybavený gramofon, jako byly vyšší modely třeba Technics, Pioneer, Yamaha, Mitsubishi, Sony atd. v 80-letech. V garáži to dost dobře nejde... Stačí se podívat na dřevotoče od Litovle (a to jsem jim fandil), neumí ani DD ani tangenciál, akorát naleštěné hračky s gumičkou.