Nastavení gramofonu
Re: Nastavení gramofonu
Bohužel nemáš pravdu, gramofony Technics řady SL1200 byly původně vyrobeny a určeny jako hifistické stroje.
Pro svojí spolehlivost začaly být vyhledávány discjockeyi a využívány pro účely djingu. Ale až později, nikoliv jak píšeš. Netvrdím, že je to mercedes, ale s klidem ho postavím proti jakémukoliv stroji do 200 tisíc. Osazený přenoskou Ortofon A95 na headshellu Arche. S přenoskou EAT JoNo8 na headshellu Yamamoto HS4.
Pro svojí spolehlivost začaly být vyhledávány discjockeyi a využívány pro účely djingu. Ale až později, nikoliv jak píšeš. Netvrdím, že je to mercedes, ale s klidem ho postavím proti jakémukoliv stroji do 200 tisíc. Osazený přenoskou Ortofon A95 na headshellu Arche. S přenoskou EAT JoNo8 na headshellu Yamamoto HS4.
Dasta: I proti Pioneer P3, nebo P10?
Tento exemplář ano.
Chápu... Někdy bych P3 rád vlastnil, takový můj sen, tak jako ostatní komponenty z řady EXCLUSIVE.
Bohužel v ČR nedostatkové zboží a dá se říct, že i obecně v Evropě...
Bohužel v ČR nedostatkové zboží a dá se říct, že i obecně v Evropě...
Gramofony Pioneer jsou nádherné krásné stroje, zrovna tak Denon.
Naprostý souhlas...
S499_1023,
kamarád má Oracle Delphi6 mk2 s ramenem Graham Phantom a nemá vůbec vypínání.
Znamená to snad, že dle Tvých měřítek má Škodovku?
kamarád má Oracle Delphi6 mk2 s ramenem Graham Phantom a nemá vůbec vypínání.
Znamená to snad, že dle Tvých měřítek má Škodovku?
Dasta: Problémy s logikou?
Kdeže.
Já vůbec ne, ty snad ano?
Kdeže.
ani naše vlajková loď NC440 nemá vypínač koncák a samočinný zvedáček, zde bych viděl jiné než audiofilské důvody
Dasta a SL-1200: Připouštím, že máš pravdu, že to byl původně hifistický gramofon i když má ideální DJ vlastnosti.
Stále ovšem trvám na tom, že třeba ten Thorens s ramenem SME 3009 Mk3 se mu vyrovná i s koncovým vypínáním.
Dasta a škodovka: Kde jsem psal, že gramofon bez koncového vypínání je škodovka. Ono je třeba problém implementovat koncové vypínání u gramofonů s voleným některým ramenem, i ten Thorens má koncové vypínání jen se třemi rameny ze čtyř volitelných přímo z fabriky a modely bez ramene ho nemají.
Stále ovšem trvám na tom, že třeba ten Thorens s ramenem SME 3009 Mk3 se mu vyrovná i s koncovým vypínáním.
Dasta a škodovka: Kde jsem psal, že gramofon bez koncového vypínání je škodovka. Ono je třeba problém implementovat koncové vypínání u gramofonů s voleným některým ramenem, i ten Thorens má koncové vypínání jen se třemi rameny ze čtyř volitelných přímo z fabriky a modely bez ramene ho nemají.
S499_1023,,
Netvrdím, že se nevyrovná.
Budou hrát rozdílně, zvuk bude udávat konstrukce gramofonu. Technics jako těžký gramofon, zřejmě bude mít lépe vykreslené spodní pásmo, Thorensy bývaly odpružené, bude zřejmě lépe vykreslovat horní pásmo.
Je zde spousta proměnných :přenoska, phonopreamp, SUT...
Někomu bude vyhovovat to, druhému ono, nebude vítězů, ani poražených, nebude to lepší, horší, bude to jiné, tak to u analogu bývá.
Mercedes, Bavorák, Škodovka :
Nechme to být. Je nás tu kolotočářů pár na všech fórech, nemá cenu se kousat do prdele.
Netvrdím, že se nevyrovná.
Budou hrát rozdílně, zvuk bude udávat konstrukce gramofonu. Technics jako těžký gramofon, zřejmě bude mít lépe vykreslené spodní pásmo, Thorensy bývaly odpružené, bude zřejmě lépe vykreslovat horní pásmo.
Je zde spousta proměnných :přenoska, phonopreamp, SUT...
Někomu bude vyhovovat to, druhému ono, nebude vítězů, ani poražených, nebude to lepší, horší, bude to jiné, tak to u analogu bývá.
Mercedes, Bavorák, Škodovka :
Nechme to být. Je nás tu kolotočářů pár na všech fórech, nemá cenu se kousat do prdele.
Dasta:
S těmi zlatými prvky to vypadá parádně. Mohl bych se zeptat kde se dá sehnat ten měděný slipmat? A kolik taková sranda stojí?
Děkuji
S těmi zlatými prvky to vypadá parádně. Mohl bych se zeptat kde se dá sehnat ten měděný slipmat? A kolik taková sranda stojí?
Děkuji
weiron,
Slipmat byl zhotoven svépomocí jako oboustraný sendvič mědi1mm. a mosazi 2mm.
Na obou stranách je vybrání pro etiketu. Co se dále týče, mohu sdělit, že jistá holandská firma vyrábí repliky měděných podložek Micro Seiky180, tl. 3mm ze slitiny 85%mědi, hotový výrobek působí vizuálně spíše než měď jako tombak.
Tyto podložky stojí kolem 1000euro.,použité bývají k mání kolem12000kč.
Svojí podložku jsem pořídil za zlomek ceny nové MS180.
Slipmat byl zhotoven svépomocí jako oboustraný sendvič mědi1mm. a mosazi 2mm.
Na obou stranách je vybrání pro etiketu. Co se dále týče, mohu sdělit, že jistá holandská firma vyrábí repliky měděných podložek Micro Seiky180, tl. 3mm ze slitiny 85%mědi, hotový výrobek působí vizuálně spíše než měď jako tombak.
Tyto podložky stojí kolem 1000euro.,použité bývají k mání kolem12000kč.
Svojí podložku jsem pořídil za zlomek ceny nové MS180.