Ahojte. Už niekoko rokov viac-menej spokojne hrám cez gramec Project 1 kúpený z druhej ruky.
Včera som zistil že mi v ňom niečo vrčí - predpokladám že trafo. Občas mu musím aj trochu pomôcť rukou aby sa roztočil.
Gramec síce nehrá zle, ale aj tak uvažujem že by som si zadovážil nejakú náhradu.
Je mi jasné že tie nedostatky by sa asi dali za lacný peniaz odstrániť, ale to manuálne ovládanie mi moc nesedí, tak už nechcem do toho investovať. Chcel by som ísť cestou nejakého automatu, prípadne niečoho aspoň s koncovým vypínaním.
Reči o tom že to nie je doť HIFIstické riešenie beriem s rezervou. Až tak vážne to hoblovanie platní neberiem a som už vo veku že kludne dám prednosť pohodliu ovládania pred nejakými drobnými rozdielmi vo zvuku medzi manuálom a (polo)automatom (ak tam nejaké vôbec bežný uživatel dokáže postrehnúť).
Teraz je otázne čo vybrať - samozrejme že záleží od financií.
V ideálnom prípade by som najradšej kúpil niečo nové - tu sa mi z toho čo sa u nás dá kupiť asi najviac pozdávajú tieto:
Dual CS 415-2, Dual CS 455-1, Thorens TD 170-1, Thorens TD 190-2. Samozrejme pokial financie dovolia tak by som išiel do tých vyšších modelov. Až také velké cenové rozdiely tam nie sú. Páči sa mi aj Thorens TD 240-2, ale dať tolko za hifinu už považujem v mojej situácii za zhovadilosť. Ešte je tam aj lacnejší model Thorens TD 158, ale základným modelom sa radšej vyhýbam.
Čo som ponachádzal rôzne recenzie, tak to je ako pri všetkom, od nadšených a kladných reakcií až po totálne sklamanie. Podla toho si ťažko spravím nejaký záver. Minimálne na Hifi Voice ten TD 190-2 vcelku pochválili.
Veciam z druhej ruky by som sa už radšej vyhol, nemám s tým moc dobré skúsenosti. Netvrdím že sa nedá zohnať niečo kvalitné, ale ja som zatial vela šťastia nemal. Ale snažím sa nikdy nehovoriť nikdy.
Výnimku by som asi urobil pri nejakom vyššom modeli od Yamahy (TT400 a vyššie), ale musel by to byť naozaj kus v dobrom stave.
V inzerátoch sa dajú nájsť aj nejaké Dualy z novšej generácie (napr Dual CS435/455), za celkom rozumný peniaz, možno aj o tom by sa dalo uvažovať.
Ak máte niekto nejakú skúsenosť s niektorým s vyššie spomenutých modelov, budem rád za prípadný koment.
Náhrada za Project 1
Re: Náhrada za Project 1
Já bych se díval po Denonu dp 47f. V inzerci se sem tam objeví a určitě se bude dát narazit na slušný kousek.
Co se týče poruchovosti to nemám tušení jak na tom je. Ani dostupnost náhradních dílů. Časem chci taky vyměnit debuta za nějaký (polo)automat a ten Denon se mi líbí zatím nejvíce.
Co se týče poruchovosti to nemám tušení jak na tom je. Ani dostupnost náhradních dílů. Časem chci taky vyměnit debuta za nějaký (polo)automat a ten Denon se mi líbí zatím nejvíce.
weiron: ten Denon vyzerá fajn ale je to už riadna krava, uprednostňujem menej robustný vzhlad. Predpokladám že taký stroj v dobrom stave bude aj niečo stáť. Za starý gramec som ochotný dať tak do 150 eur, vo výnimočnom prípade možno 200.
Inak s automatickým Denonom som sa pár krát stretol - kolega mal v biliardovej miestnosti DP-300F a vyzerá to byť celkom spolahlivá mašinka, prežila kopu žúriek. Ale mal to tam skôr iba ako kulisu. Tuším si ho už zobral jeho syn do izby.
Keď už starinu tak asi by som dal prednosť Yamahe. Tu by išlo skôr o akýsi druh zberatelstva - mám od tej značky takmer všetko. Ale pokial by to aj hralo... Proste mám tú značku rád, nie je v tom nič racionálne.
Aj ak by som najradšej (ak financie dovolia) išiel do niečoho nového. Staré krámy mi už začínajú dosť liezť na nervy. Stále sa niečo serie. To sa síce môže aj nové, ale pravdepodobnosť je predsa len nižšia.
Zatial u mňa vedie asi ten Thorens TD 190-2, ale nijak sa s konečným výberom neponáhlam, uvidím či sa tu ešte niekto kto má s týmito mešinkami nejakú skúsenosť neozve.
Inak s automatickým Denonom som sa pár krát stretol - kolega mal v biliardovej miestnosti DP-300F a vyzerá to byť celkom spolahlivá mašinka, prežila kopu žúriek. Ale mal to tam skôr iba ako kulisu. Tuším si ho už zobral jeho syn do izby.
Keď už starinu tak asi by som dal prednosť Yamahe. Tu by išlo skôr o akýsi druh zberatelstva - mám od tej značky takmer všetko. Ale pokial by to aj hralo... Proste mám tú značku rád, nie je v tom nič racionálne.
Aj ak by som najradšej (ak financie dovolia) išiel do niečoho nového. Staré krámy mi už začínajú dosť liezť na nervy. Stále sa niečo serie. To sa síce môže aj nové, ale pravdepodobnosť je predsa len nižšia.
Zatial u mňa vedie asi ten Thorens TD 190-2, ale nijak sa s konečným výberom neponáhlam, uvidím či sa tu ešte niekto kto má s týmito mešinkami nejakú skúsenosť neozve.
Naozaj sa tu nikto nestretol s týmito novšími modelmi od Thorensu, prípadne Dualu?
nech si ten Pro-Ject 1.
myslím, že cokoliv v ceně do 150 Euro bude zklamáním. Ten Pro-Ject 1 má ještě původní projectovskou DNA. (Vše pro zvuk, nic navíc).
myslím, že cokoliv v ceně do 150 Euro bude zklamáním. Ten Pro-Ject 1 má ještě původní projectovskou DNA. (Vše pro zvuk, nic navíc).
Renown: Staré krámy do 150 eur bolo iba také zamyslenie že aj tade ide cesta. Ten Thorens, prípadne Dual sú nové stroje v cene +- 400 eur.
Pohrávam sa aj s myšlienkou či nedať ten Projet do servisu. Nemám predstavu čo môže stáť výmena trafa, nová gumička, premazanie + práca. Nerád investujem peniaze do starých krámov, väčšinou sa po čase aj tak zase poondili.
Inak mi včera trochu zamotali hlavu v jednom štúdiu - majú tam Rega Planar 1 za celkom zaujímavú cenu. Je to menej ako tie Thorensy, či Dualy. Je to síce +- to isté čo ten Project, čiže žiadny komfort obsluhy, ale s tým sa dá žiť. Vygooglil som že to má kopu ocenení, takže aj keď je to najnižší model, nemusel by to byť až taký prúser.
Pohrávam sa aj s myšlienkou či nedať ten Projet do servisu. Nemám predstavu čo môže stáť výmena trafa, nová gumička, premazanie + práca. Nerád investujem peniaze do starých krámov, väčšinou sa po čase aj tak zase poondili.
Inak mi včera trochu zamotali hlavu v jednom štúdiu - majú tam Rega Planar 1 za celkom zaujímavú cenu. Je to menej ako tie Thorensy, či Dualy. Je to síce +- to isté čo ten Project, čiže žiadny komfort obsluhy, ale s tým sa dá žiť. Vygooglil som že to má kopu ocenení, takže aj keď je to najnižší model, nemusel by to byť až taký prúser.
Ešte k tej Rege - ponúkali mi vlastne RP1 a nie Planar 1. Mylne som si myslel že je to ten istý gramec.
Ešte že existuje internet.
Ešte že existuje internet.
Páni, ja už ničomu nerozumiem. Dnes ide gramec ako nový - nič nevrčí, nič nevŕzga, roztočil sa bez akejkolvek pomoci. Pritom pred pár dňami hučal ten trafák na celú izbu. Syn robí nejaký projekt do školy o Lenonovy, tak som mu chcel napriek vrčaniu pustiť nejakú ukážku z Imagine a ono to bezproblémovo hrá.
No nič aspoň môžem v tomto predvianočnom čase myslieť na iné sprostosti ako na kúpu nového gramca.
No nič aspoň môžem v tomto predvianočnom čase myslieť na iné sprostosti ako na kúpu nového gramca.