Mistři světa z Loděnice

Prostor pro milovníky poslechu LP
lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Mistři světa z Loděnice

Příspěvek od lechos »

však má Loděnice štiku v rybníce a ne ledajakou:
Sony začne po téměř 30 letech opět vyrábět vinyly, velká poptávka nostalgických milovníků hudby po retro nosičích nezadržitelně roste, známá japonská společnost se tak vrací zpátky na vinylovou scénu...

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Já jsem nedávno (asi půl roku) četl rozhovor s loděnickým ředitelem, říkali, že chystají výměnu lisů a kompletní renovaci linky. Tak už to asi bude všecko jinak než kdysi. Možná je to dokonce toto:
https://www.novinky.cz/ekonomika/417875 ... sveta.html
Dasta píše:
14 led 2018 14:13
Zájem o vinyl v dnešní době má několik důvodu. Mnoho lidí, jako třeba já, s vinylem nikdy nepřestali, další spoustu lidí znechutila loudness War kdy se veškeré hudební dění na cd odehrává v rozmezí 4-5 db.Uchýlili se raději k vinylu, protože díky omezeným možnostem média nelze takováto zvěrstva provádět.
Mohu jen potvrdit. Každý rok poslechnu kolem stovky nových alb, je to tak DR max 7. Když 9, tak to se slaví. :mrgreen: Rock/pop samozřejmě.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Nedá mi to, abych se nepodělil o můj pocit :cry:

Na sdělení svého názoru a na řečnickou otázku typu . . .
pepazdepa3 píše: Já jsem do dnešního dne nepochopil návrat zájmu o vinyl . . .
vám tady všem připadá tato reakce adekvátní?
valderon píše: A jéje, pepa.. z....depa..,
další chytrák, co zjistil, že gramo je cesta slepá.
Možná jen náhoda, že teď pár lidem chodí meily napadajici milovníky vinylu,
nemít dnes to super cd, asi bez něj zahynu.
A že se tady prezentuješ podobným způsobem,
je možná horší, než lamentovat na vinyl hrobem.
A možná taky ne,
ale jsem si jistý, že tvůj názor do propadliště zapadne. . . . .
Existence takových (a jim podobným) příspěvků je důvodem, proč se, nejen já, radši ani moc nezapojuji do různých diskuzí.

valderon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od valderon »

Cítím, že to musím vysvětlit. Chtěl jsem odlehčenou formou napsat, že je přeci jedno, co a z čeho kdo poslouchá. Že nejdůležitější je, že posloucháme muziku. Jestli z cd, vinilu, mc, radia? Je to jedno. Důležité je, že to dotyčnému přináší radost. A je jedno, jestli to někdo druhý chápe, nebo ne. A že by měla být tolerance a pochopení jednoho tábora, pro ten druhý. Že to bylo ve špatném vlakne vím, proto jsem i napsal, že je to offtopic. A že jsem reagoval na pepazdepa? Podívejte se, kdy se zaregistroval. A těch pár příspěvků si přečtěte. Do toho informace o tom, jak zdejším členům "vinylistům" chodí "nenavistne" meily.(toto s pepou nespojuji!) Celý se mi to v ten moment pokládalo a přišlo nepochopitelný až líto. Proto jsem to tak pojal. Zřejmě špatně. Nebo špatně pochopeno. Nebyl v tom zlý úmysl, ani trolleni... Jen mi to nepřijde normální, že to tady nekdy takto vypadá,... tahanice, osocovani, urážky. Ano, i na to jsem chtěl poukázat. A ti co mě tady znají, ví, že takový nejsem. Nicméně, uznávám že jsem, dle reakce, zřejmě zvolil vše špatně. Čas, formu, místo, načasování. A byl tím nepochopen.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Díky za reakci (i vysvětlení do SZ), jen mě prostě tvoje reakce přišla totálně mimo, absolutně neadekvátní (takto podobně většina půtek začíná). V příspěvku Pepyzdepa jsem totiž nikde nezaznamenal nějaké tahanice, osočování či urážky (jak zmiňuješ), jen "povzdechnutí", že "nepochopil návrat zájmu o vinyl" a "že desky z GZ Loděnice nebyly NIKDY zvukově nic moc" (což asi opravdu nebudeme rozporovat). Nic víc, nic míň . . . jen napsal svůj názor. Já s vinylama skončil díky povodni v roce 2002, tož z mé strany nemá cenu se do podobných debat zapojovat. Ale to už je *offtopic* , který nejspíš patří jinam.
Přeji hezký den.

Odpovědět