Mistři světa z Loděnice

Prostor pro milovníky poslechu LP
Paul
Kontaktovat uživatele:

Re: Mistři světa z Loděnice

Příspěvek od Paul »

-tady je jen taková informativní info-a to LP z toho nevyšlo ouplně nejhůře-ale poslouchat Adele je i na mě dost "popové"-ale každý to máme jinak.Někdo Adele a někdo Genesis nebo Pink Floyd
http://dr.loudness-war.info/album/list? ... e&album=21

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Stanonohlovec: no jo když většina této popové nebo mainstreamové hudby je nařvaná pro přehrávání v rádiích a mp3 přehrávačích. Tam se nikdo moc kvalitou nezabývá při nahrávání. Když si chci poslechnout mainstream tak si zapnu rádio v autě nebo na PC ale pokud si chci koupit a vychutnat fakt hudbu tak se poohlížím v jiných vodách. Má to aspon výhodu v tom že poznám interprety a kapely o kterých bych normálně ani nevěděl. Něco asi jako kdybych si koupil krabicové víno a divil se, že nechutná jako kvalitní lahvinka :)

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanohlohovec »

Hihi, krabicove vino, to je výstižné... Ale povedal som si, že takýto známy album by mohol byť dobrý aj zvukovo, no neva, mám príručku... Moja otázka ale znela, ako zistiť, kde bola ta-ktora platna lisované? Je niekde nejaký prehľad o Tom, kde bolimplatne vyrobené?
Btw ja počúvam hlavne vážnu hudbu a jazz, toto bola doslova výnimka, človek chce občas zapôsobiť na ženu xixixixxi

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

tak nám zase jedna bublina brzo splaskla...kdo za to může ? zaměstnanci ! jsou líní, nezodpovědni a lhostejní ! jo, to tak zrovna !
ale nebojte: kde Pepa pohoří nastoupí číňan a je to, trh vakuum nesnese

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

S499_1023 píše:lechos: https://youtu.be/8qacVvm-8ao?t=1m56s
a co jako ? nudíš se ? kup si medvídka mývala :o

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Stanohlohovec,
Adele 21 není v žádném případě vylisovaná v GZ. V koncových drážkách má nápis "STERLING", desky vyrobené v Loděnicích mívají nápis www gzvinyl com.
Ohledně zvuku: projev temnější, zřejmě požadavek produkce- vyhovět trendům, deska nepraská, nešumí, pauzy klidné. Dynamicky také v pořádku, nelze nic vytknout. Jediné s čím se dá souhlasit, že je to popík, celkem vkusně udělaný, určitě zasahující cílovou skupinu posluchačů, pro které je určen.
ADELE21 XL RECORDINGS LTD XLLP520 (140gr).

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Dasta: nuž, neviem, mne to praská a riadne. Ale dik za tip kde sa na platní dívať, na stredovú drážku... Je tam XLLP a nejaké číslo... A na obale je XL Recordings... Takže všetkom jasné. Môžem sa spýtať na akej gramofón zostave to počúvaš? Ja sa snažím dôjsť na to, kde u mňa problém. A viem že je, lebo niektoré veci neznejú tak ako by mali. Ďakujem za odpoveď s za radu...

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Stanohlohovec,
Poslouchám na Technics1210mk2 komplet predrátovaný : rameno stříbrný VDH, síťový VDH Mainsserver, signálový VDH 501 hybrid. Přenosku používám nizkovystupovou MC Dynavector 20x MK2, preamp Dynavector P75MK2 (poslal jsem ho na upgrade napájecího zdroje, vadil mě spínaný zdroj) Pravda je, že řez hrotu přenosky hodně eliminuje praskot, když je ale deska hodně zapraskaná, tak se to projevuje také.

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

No, dik, utvrdzujes má v presvedčení, investovať do poriadnej prenosky... Nech nemusím načítať novú tému, vieš mi poradiť čo do zostavy Clearaudio concept s MM prenoskou concept V2, predamp Clearaudio Smart V2... Ďalej sú Clearaudio káble, signálove, potom sodík Primare i30, repro káble cardas, neviem aké.. zábudol, bedne audio physics Spark...ďakujem za radu, pripadne, ak je ešte niečo problematické v zostave ,napíš, dik *bravo*

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Stanohlohovec,
Odpovím Ti prosím že svojeho vlákna, ať se zde nevzdalujeme od tématu

pepazdepa3
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pepazdepa3 »

Já jsem do dnešního dne nepochopil návrat zájmu o vinyl, ale to jen tak na okraj. Chci jen napsat, že desky z GZ Loděnice nebyly NIKDY zvukově nic moc a když myslím nikdy, tak samozřejmě ani za minulého režimu. Jakákoliv maďarská deska /třeba s mojí oblíbenou Omegou/ měla nesrovnatelně lepší zvuk, o draze kupovaných deskách ze Západu ani nemluvě. Trochu se to zlepšilo na konci osmdesátých let, kdy se začal v GZ používat před lisováním systém DMM /Direct Metal Mastering/, ale to už nastupoval formát CD a dal všem možnost konečně zapomenout na všechna trápení se zvukem z vinylu!

valderon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od valderon »

A jéje, pepa.. z....depa..,
další chytrák, co zjistil, že gramo je cesta slepá.
Možná jen náhoda, že teď pár lidem chodí meily napadajici milovníky vinylu,
nemít dnes to super cd, asi bez něj zahynu.
A že se tady prezentuješ podobným způsobem,
je možná horší, než lamentovat na vinyl hrobem.
A možná taky ne,
ale jsem si jistý, že tvůj názor do propadliště zapadne.
A je mi to jedno. Jen říkám, jak to působí...
Je to tak nicotné. Stejně jako tento můj *offtopic*. Pardon tedy. Ale všem přeji krásný poslech, emoce a radost z hudby. Ať už se line z čeho chce. Když ji miluješ, není co řešit ;)
Pěknou neděli všem

pepazdepa3
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pepazdepa3 »

Duj, duj, duj, len sa nerozčiluj! Já jsem nenapsal, že vinyl zatracuji, to by ani nešlo, máme jich v rodině asi osmset. Jen nechápu ten návrat zájmu. A pak jsem napsal, že čs. "elpíčka" prostě nehrály nijak oslnivě a nevím, proč by měly hrát dnes lépe. Je to prostě překonaná technologie s omezenou dynamikou atd.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Pepozdepa,
Zájem o vinyl v dnešní době má několik důvodu. Mnoho lidí, jako třeba já, s vinylem nikdy nepřestali, další spoustu lidí znechutila loudness War kdy se veškeré hudební dění na cd odehrává v rozmezí 4-5 db.Uchýlili se raději k vinylu, protože díky omezeným možnostem média nelze takováto zvěrstva provádět.
Ano, další podlehli módní vlně přehrávání gramofonových desek, protože marketing je mocná věc.Někteří kupují desky, protože je to momentálně in.
Důvodů je spousta, vždy nemusí být hudba na prvním místě.
Nyní ke kvalitě desek z Loděnice. Porovnával jsem spoustu licenčních titulů s původnímu výlisky, původní tvorbu bohužel není s čím porovnat.
Supraphonské výlisky většinou mají nižší záznamovou hlasitost, ta však nemá s kvalitou nic společného. Věřím, že mnoho lidí bude upřednostňovat hlasitější záznam jako kvalitnější.Po srovnání hlasitosti bych vnímal rozdíl v reprodukci asi jako když porovnám evropské vydání vs.americké nebo japonské.Neviděl bych to nijak fatálně.
Československé desky vedle maďarských a desek z NDR byly vnímány jako kvalitní, za nimi v závěsu byly desky bulharské, polské, sovětské, jugoslávský a indický import.
V současnosti je bohužel pravda, že v GZ bude procento nepovedených výlisků po technické stránce zřejmě vyšší,. než například v lisovnách jako Pallas, nebo Optimalmedia

Odpovědět