Máte audio kazety ? Nevyhazujte je !

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
oneeeee
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Máte audio kazety ? Nevyhazujte je !

Příspěvek od oneeeee »

to máš pravdu . postačí im mobil sluchadlá a mp3 . no aj tá ich hudba nie je kvalitná . zlaté 70 te roky . Deep purple , Rainbow , Led zeppelin , Black sabbath , kiss a podobne . za 20 rokov to bude rarita , ako teraz kazety a magnetofony .

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

tyhle desky (na rozpočet študáka a na burzách) byly drahé = nedostupné,
formát MP3 není zázrak ale máš vzorek dřív než se nosič objeví v krámu

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

IMG_20201223_102430.jpg
Taky prispeju svou troskou, uz nas to v praci nudilo, kolega donesl RFTaka, ja bedny, jedina nevyhoda, nenaladis Beat na 107,8, protoze poblíz vysilala štvavá vysílačka, ale kazet je dost, kdyz prisel reditel, hral naplno Division bell, pohyval hlavou a popral nam hezky novy rok. Nadherny stroj, kazetak ovladany procesorem 8086 a podobny vychytavky.

oneeeee
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od oneeeee »

aj v práci mám , len sa tam total práši , nakoľko je to zámočnícka - zváračská dielňa. korejci to tolerujú .kolega chodí na smeny ,ja len ráno , tak to tam aj vypečiem.
Přílohy
set.jpg

Oplt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oplt »

Satanáš píše:
30 pro 2020 23:14
IMG_20201223_102430.jpg
Taky prispeju svou troskou, uz nas to v praci nudilo, kolega donesl RFTaka, ja bedny, jedina nevyhoda, nenaladis Beat na 107,8, protoze poblíz vysilala štvavá vysílačka, ale kazet je dost, kdyz prisel reditel, hral naplno Division bell, pohyval hlavou a popral nam hezky novy rok. Nadherny stroj, kazetak ovladany procesorem 8086 a podobny vychytavky.
Tak tohle jsem kupoval nové. Stálo to 12500,- v roce 1986. K tomu kazeťáku jsem mohl přidělat popruhy...pořád jsem to tahal do kovoslužby na opravy. Jinak to byla hezká sestava.

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

Nevim, kolega ma 2 a o zadnych problemech nerikal. A hraje jak z partesu.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

U mňa jediná dilema s kazeťákmi (a cievkami, DAT-kami, minidisc-mi, atď.) je tá, že: OK, dnes to hraje, ale co ak odíde mašina natrvalo a nebude sa dať opraviť? Co potom so zbierkou kaziet? Taký lepší starý stroj stojí pri súčasnom analógovom ošiali ďalšie prachy a navyše nemám pocit, že by kazeta / cievka hrala až tak super výborne.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

u kazet decku JVC, Aiwa mi odešly leda řemínky a kladky což se dá opravit i doma,
často pasují náhradou z jiné značky stroje, elektronika neklekla téměř nikdy
DAT a MD nemám (jednodušší magič cívkáč též zvládám opravit si sám - je to o dostupnosti dílů a trochu zkušeností, praxe)

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Kazeťák mám doma aj na chalupe. Občas ich aj použijem - doma viac. Asi najčastejšie točím kazety v aute, keďže rádio počúvatelne chytám zhruba do vzdialenosti 25 - 30 km od mesta (podla počasia). Len ich mám už dosť opočúvané.

ayman
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ayman »

Já mám nahraných kazet plnou bednu, je v tom kus mého života, většinu jsem si nahrál z cd půjčených z jedné nejznámějších pražských cd půjčoven Ing. Hampla, pamětníci si snad pamatují, začínal nahoře v Kotvě, pak do větších prostor v Benediktské, čtyři fronty, zájem obrovský, stále doplňovaný katalog novinek, půjčení do druhého dne, nebo přes víkend..krásná doba, člověk si tý hudby tak nějak víc vážil, musel vynaložit úsilí, dnes stačí kliknout :-) ale zase je to nebe a dudy, to je jasný. Většina těch kazet už stojí za pendrek, chromky jsem nekupoval, ale některé zní fajn, hlavně mám na některých věci, které nikde jinde nemůžu sehnat, takže je to takový poklad. Jinak na rozdíl od vinylu mi kazety v dnešní době přijdou fakt dost mimo a to jsem staromilec.

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

Progsociety: konkretne u kazetaku bych to neresil, odejde koupis novy do litru, mam tu Denona DRM500, na nahravanani jsou urcite lepsi stroje, ale prehrava krasne a stal me 600.

oneeeee
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od oneeeee »

no . . . magnetofony sú stále in . starostlivosť je na prvom mieste . k tomu treba pripočítať kvalitnú nahrávku , bedne a zosilňovač .ak jedno s toho vypadne , je to v riti . to čo sa nedá zohnať v požadovanej kvalite , sú uši . všetko mať nemôžme . zostáva nám len - prispôsobiť sa a doladiť to na našu spokojnosť . však preto to máme .

Satanáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Satanáš »

Tak právě jsem vybalil z balíčku 3 nové chromky a dvě jsem rovnou zaplnil čtyřmi lpčky, abych měl co poslouchat v práci. 3 hodiny jsem seděl, poslouchal a nahrával a pak ještě kousek z každé kazety pro kontrolu. Už ani nevím, kdy jsem tohle dělal naposledy. Ale naposledy to bylo z cd a do auta. Výsledek zní více neż dobře.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

no ! volkmena jsem nikdy neměl, připadal mi hrozně provizorní, adolescentní, spíš kategorie "hračka" velmi často bez fast forward, korekcí, dolby a chromu, luxusní značky ? ovšemže nějaké existovaly. ne však na kapsu čs študáka, tož asi tak
(jenom na vojně jsme - kolektivně - zakoupili cihlu Tesla KM340 pro hromadné použití
přípoj pro dva páry sluchátek to mělo, neřeknu: celkem hrálo, odchodem do civilu
zas prodali - za původní cenu)
https://nasregion.cz/trhak-sedmdesatek- ... hot-38936/

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Co jinýho tehdy na ven ;) ? Na gymplu jsem si za peníze z brigády koupil Panasonic RQ-S15 a jak to hrálo s Kossákama :-). To byl kousek! Celokovová konstrukce, reverzní mechanika, Dolby B, tlačítka, která reagovala jen na dotyk prstu, ne na náhodné zmáčnutí předmětem, velikostí na úrovni krabičky od kazety....

Sloužil dva roky, pak ho nahradil discman. To je historie :-).

Odpovědět