Lupání-Nová přenoska
Lupání-Nová přenoska
Zdravim,Mám gramo Pro-Ject Debut Carbon.Měnil jsem přenosku,dával jsem Nagaoka MP 110 za OM 10.Po výměně se nahodile při přehrávání objevuje nepříjemné hlasité lupání,podařilo se mi natočit.Nevíte čím by to mohlo být?Předem díky za rady!
Re: Lupání-Nová přenoska
Když dam vrátíš původní, dělá to taky?
Původní už jsem dal kamarádovi,ale u ní se mi nikdy nestalo aby to takhle lupalo.Nevim jestli jsem něco nepodělal jak jsem tam dával novou.Ale přesah,přítlak,vše mám nastaveno dobře,akorát se mi při montáži utrhl jeden drátek ze svorky která se dává na přenosku,ale to jsem zapájel a drží,tak nevim...
Může to být náhoda a třeba kondík v bedně.
Je fakt že to lupnutí je podobný ale s jiným zdrojem signálu se mi to nestalo,pouštím přes ty bedny třeba zvuk s TV a v pohodě.
Konektor si letoval odpojený, ne na přenosce? Neohřál si jí?
Jasně že odpojený.
Po výměně jsem přehrál dvě desky a úplně v pohodě bez lupání,až potom se začalo objevovat.To už mě taky napadlo že to může dělat zesilovač phono vstup ale to by fakt byla blbá náhoda...
Někde nějaká statika co se vybíjí?
Až ted sem si pustil video a to sou pořádné rány. Když vstup zapneš, zapneš gramo a necháš ramínko zaparkované, tak to dělá taky?
Pokud to gramo umí.
Až ted sem si pustil video a to sou pořádné rány. Když vstup zapneš, zapneš gramo a necháš ramínko zaparkované, tak to dělá taky?
Pokud to gramo umí.
Při zaparkovaným raménku to nedělá,jen při přehrávání.Neměl jsem čas ještě přehrát dost desek po výměně přenosky ale lupá mi to jen u nových desek kde ta statika asi bude větší.U starších desek se mi to zatím nestalo...Ale třeba už hledám kraviny.Ještě mě napadá špatně uzemněný ramínko,ale nevim jak by se to stalo s výměnou přenosky.
To bude hromaděním statiky v desce. Debut nemá určitě uzeměn talíř s ložiskem. Takže řešením je buď ho dodělat, použít jiný talíř (hlinik nebo akryl), vyzkoušet jiný slipmat a nebo zkusit použít pistolku zerostat.
Je to možný s tou statikou ale je divný že to začalo dělat až s tou novou přenoskou.
Jednoduché, dej tam zkusmo původní přenosku, když poruchy přenosu zmizí je to přenoskou
jinak zesilovačem, phono input apod. Jev není až tak vzácný, neobvyklý, výměna Tesla VM
za Shure vyvolala přibližně to samé.
jinak zesilovačem, phono input apod. Jev není až tak vzácný, neobvyklý, výměna Tesla VM
za Shure vyvolala přibližně to samé.
"Původní už jsem dal kamarádovi,"
Nevim jak 10, ale 5 asi nejak řešila stínění
Nevim jak 10, ale 5 asi nejak řešila stínění
Jo,10 to měla taky,má to i Redka,ta Nagaoka nic takovýho nemá,tak nevim jestli ji nemám zkusit vrátit...